Een aangepaste kledingkast in een schuine dakruimte

Houten hellingbeslag Mobalpa

De zolder van een woning is vaak een grote ruimte vol charme waar een of meer slaapkamers kunnen worden ingericht. Het is niet meer dan logisch dat u er dan ook een kledingkast wilt.

Hoe richt ik een kledingkast in onder een schuin dak?

Als u de zolderruimte kunt inrichten (en dus geen verloren zolder hebt), zijn er oplossingen genoeg voor de inrichting. Alles hangt af van de beschikbare ruimte. Voor een aangename leefruimte hebt u een minimale plafondhoogte van 1,80 m nodig. De lagere gedeelten kunt u gebruiken voor activiteiten waarbij het niet nodig is om rechtop te staan. U kunt er een bed of bureau plaatsen of opbergruimte maken voor uw kleding. Vooral deze laatste optie is interessant, omdat u zo gebruik kunt maken van delen van de zolder die doorgaans onbenut blijven, maar gemakkelijk kunnen worden ingericht met opbergmeubels, zoals een kast of legplanken.

Vind je deze kleedkamer leuk?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

De kleedkamer onder de helling

Een kledingkast onder een schuin dak kunt u helemaal naar eigen smaak decoreren, net zoals een klassieke dressing. Houd er wel rekening mee dat een zolderruimte heel veel licht nodig heeft voor een ruimtelijk gevoel. We raden daarom aan om een kledingkast te kiezen van glanzende of lichte materialen, zoals hout. Vermijd sombere kleuren, omdat deze de ruimte alleen maar donkerder maken.

Neem gerust contact op met een Mobalpa-ontwerper om advies te vragen over welke kledingkast het beste past in uw zolderruimte. Hij of zij zal u graag begeleiden naar de meest optimale oplossing voor uw specifieke situatie en budget.