Hoe richt ik een hoekkledingkast in?

Mobalpa Hoe richt ik een hoekkledingkast in

Om zoveel mogelijk vierkante meter vrij te houden – of omdat er alleen maar plaats is in de hoek van de slaapkamer – kan voor een hoekkledingkast worden gekozen. Geen paniek, deze oplossing is helemaal geen slecht nieuws: door het meubelstuk slim in te richten, kan extra opbergruimte worden gecreëerd.

Hoe ziet een hoekkleedkamer eruit?

Afhankelijk van de indeling van de kamer zijn er twee soorten hoekkasten: U-vormige of L-vormige.

U-vormige kleerkasten hebben vaak de voorkeur in grotere kamers, terwijl L-vormige kleerkasten functioneler zijn in kleinere ruimtes.

Vind je deze kleedkamer leuk?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Wat is een hoekkledingkast?

mobalpa Wat is een hoekkledingkast

Er bestaan verschillende mogelijkheden:

Met een enkele hoek: deze oplossing wordt meestal gebruikt voor een ingerichte kledingkast in een slaapkamer en wordt ook wel een L-vormige kledingkast genoemd.

Met twee hoeken: als een volledige ruimte kan worden ingericht als dressing is de U-vormige kledingkast ideaal.

Met een buitenhoek: dit is een minder bekende oplossing, maar kan heel praktisch kan zijn als er bijvoorbeeld een scheiding nodig is in een slaapkamer.

 

hoekkleedkamerinrichting u-vormige kleedkamer

De U-vormige kast

De U-vormige kast is praktisch om uw spullen te organiseren en in één oogopslag terug te vinden.

hoekkleedkamer l-vormige kleedkamer

De L-vormige kast

De L-vormige kleedkamer, verdeeld over twee muren, biedt efficiënte opbergruimte en bespaart ruimte in de slaapkamer.

Oplossingen voor een hoekkledingkast

Sommige meubels zijn speciaal ontworpen voor hoeken. Bij kledingkasten zijn dit de hoekelementen. Dit speciaal ontworpen element zorgt ervoor dat de inhoud van de kledingkast direct zichtbaar is. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden, omdat het vrij omvangrijk is en alleen kan worden uitgerust met draaideuren, waardoor de keuze op esthetisch vlak beperkt is.

Een tweede mogelijkheid is twee meubelstukken in een hoek te plaatsen. Een van beide kasten zal dan gedeeltelijk schuilgaan achter de andere, maar deze opstelling is perfect mogelijk met de juiste uitrusting. In dat geval raden we aan om een hangruimte te installeren, zodat de kleding makkelijk bereikbaar is.

Ten slotte kan het hoekelement ook leeg worden gelaten. Bij voldoende ruimte kunnen twee kasten worden samengevoegd en de hoekruimte onbenut gelaten. Er gaat ruimte verloren, maar dit is de meest praktische inrichting om alle kleding in de hangruimte en op de legplanken zichtbaar te houden.

Verlichting voor de hoekkledingkast

mobalpa Verlichting voor de hoekkledingkast

Bij een hoekopstelling moeten zowel de hangruimte als de legplanken goed verlicht zijn, zodat de inhoud zichtbaar blijft. Voor hoekkledingkasten raden we dan ook een goede binnenverlichting aan. Kies voor producten die de kast volledig kunnen verlichten, zoals de kleerkaststang met ledverlichting.

Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die u wilt besteden aan de kledingkast kan uw Mobalpa-ontwerper advies geven over de best mogelijke inrichting en de bijbehorende oplossingen.

Welke deuren moet ik kiezen voor een hoekkleedkamer?

garderobe hoekdeuren Mobalpa

Er zijn verschillende soorten deuren voor hoekkleedkamers.

Praktische en ruimtebesparende schuifdeuren zijn ideaal wanneer de ruimte beperkt is.

Kledingkasten met draaideuren daarentegen zijn ideaal om de volledige inhoud van uw hoekkast in één oogopslag te kunnen zien.

Afhankelijk van de stijl en inrichting van uw slaapkamer kunnen uw kastdeuren worden uitgevoerd in mat of gelakt wit, licht hout, eiken antraciet, glas of zwart metaal.

Inrichting voor een opgeruimde hoekkleedkamer

hoekkleedkamer uitgerust met kleerkast en ladeblokken

Afhankelijk van of u een hoekkast in uw slaapkamer of in een speciale ruimte plaatst, kunt u kiezen tussen een open of gesloten kast.

Voor een perfect geoptimaliseerde hoekkast kunt u kiezen voor een aantal kasten, legplanken en laden. Belangrijk is dat u al uw kleding, schoenen en kleine accessoires kunt opbergen en er gemakkelijk bij kunt.

Een spiegel en een zitje (krukje, poef, kleine fauteuil) zijn ook een goed idee, vooral in een open hoekkleedkamer waar u zich kunt opmaken zonder de kamer te verlaten.

Welke afmetingen voor een hoekkast?

mobalpa verbandhoek

Omdat de hoekkast onder een hoek is opgesteld, kan hij U- of L-vormig zijn, afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kamer.

In een kinderkamer kan het bed in de hoekkast worden geïntegreerd om enkele vierkante centimeters te besparen.

In een master suite kan de hoekkast worden gebruikt om de badkamer te scheiden van het slaapgedeelte.

In alle gevallen moet de hoekkast breed genoeg zijn om toegang te hebben tot de spullen die in de hoek van de kast zijn opgeborgen, die idealiter is voorzien van een hangruimte voor extra gemak.

Afhankelijk van de ruimte die u aan uw dressing wilt besteden, adviseert uw Mobalpa-ontwerper u over de best mogelijke indeling en geschikte oplossingen. Aarzel niet om onze collectie hoekkasten op maat in de winkel te komen bekijken.