Hoe richt ik een hoekkledingkast in?

Mobalpa Hoe richt ik een hoekkledingkast in

Om zoveel mogelijk vierkante meter vrij te houden – of omdat er alleen maar plaats is in de hoek van de slaapkamer – kan voor een hoekkledingkast worden gekozen. Geen paniek, deze oplossing is helemaal geen slecht nieuws: door het meubelstuk slim in te richten, kan extra opbergruimte worden gecreëerd.

Wat is een hoekkledingkast?

mobalpa Wat is een hoekkledingkast

Er bestaan verschillende mogelijkheden:

Met een enkele hoek: deze oplossing wordt meestal gebruikt voor een ingerichte kledingkast in een slaapkamer en wordt ook wel een L-vormige kledingkast genoemd.

Met twee hoeken: als een volledige ruimte kan worden ingericht als dressing is de U-vormige kledingkast ideaal.

Met een buitenhoek: dit is een minder bekende oplossing, maar kan heel praktisch kan zijn als er bijvoorbeeld een scheiding nodig is in een slaapkamer.

 

Vind je deze kleedkamer leuk?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Oplossingen voor een hoekkledingkast

Sommige meubels zijn speciaal ontworpen voor hoeken. Bij kledingkasten zijn dit de hoekelementen. Dit speciaal ontworpen element zorgt ervoor dat de inhoud van de kledingkast direct zichtbaar is. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden, omdat het vrij omvangrijk is en alleen kan worden uitgerust met draaideuren, waardoor de keuze op esthetisch vlak beperkt is.

Een tweede mogelijkheid is twee meubelstukken in een hoek te plaatsen. Een van beide kasten zal dan gedeeltelijk schuilgaan achter de andere, maar deze opstelling is perfect mogelijk met de juiste uitrusting. In dat geval raden we aan om een hangruimte te installeren, zodat de kleding makkelijk bereikbaar is.

Ten slotte kan het hoekelement ook leeg worden gelaten. Bij voldoende ruimte kunnen twee kasten worden samengevoegd en de hoekruimte onbenut gelaten. Er gaat ruimte verloren, maar dit is de meest praktische inrichting om alle kleding in de hangruimte en op de legplanken zichtbaar te houden.

Verlichting voor de hoekkledingkast

mobalpa Verlichting voor de hoekkledingkast

Bij een hoekopstelling moeten zowel de hangruimte als de legplanken goed verlicht zijn, zodat de inhoud zichtbaar blijft. Voor hoekkledingkasten raden we dan ook een goede binnenverlichting aan. Kies voor producten die de kast volledig kunnen verlichten, zoals de kleerkaststang met ledverlichting.

Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die u wilt besteden aan de kledingkast kan uw Mobalpa-ontwerper advies geven over de best mogelijke inrichting en de bijbehorende oplossingen.