Onderhoud van het werkblad

Werkblad in groene keuken Visueel02

Onderhoud het werkblad elke dag, niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt, maar ook om het zo lang mogelijk mooi te houden. Het blad wordt natuurlijk intensief gebruikt en blootgesteld aan warmte en vocht. Omdat het in aanraking komt met voedsel moet het werkblad na het koken of aan het einde van de dag goed worden schoongemaakt.

Dagelijks onderhoud

Stenen werkblad

Voor de meeste van de volgende materialen zijn geen reinigingsmiddelen nodig: een spons, wat water en zeep zijn voldoende!

Hout

Alle houten werkbladen van Mobalpa zijn geolied en gevernist om ze vocht- en vlekbestendig te maken. Een vochtige doek en een beetje zeep zijn voldoende om het oppervlak schoon te maken.

Rvs

Populair in professionele keukens, omdat het zeer hygiënisch is en gemakkelijk schoon te maken. Een vochtige microvezeldoek is perfect voor het dagelijkse onderhoud. Wrijf vervolgens het oppervlak droog met een droge doek.

Graniet

Maak regelmatig schoon met een spons met zeep.

Keramiek

Gebruik een vochtige doek om een keramisch werkblad glanzend te houden.

Laminaat

Laminaat is vrij gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek met zeep. Sommige laminaten, zoals het Fenix-laminaat van Mobalpa, zijn bovendien antibacterieel.

Quartz

Omdat ze niet poreus zijn, zijn Quartz-werkbladen antibacterieel. Zoals bij de meeste oppervlakken is een vochtige doek voldoende.

Marmer

Een doek en een beetje warm water zijn voldoende om een marmeren werkblad schoon te maken.

Hou je van deze faciliteiten?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Hardnekkige vlekken

Wit werkblad

Hout

Moeilijke vlekken, zoals koffie, moeten snel worden verwijderd. Als een vlek al in het oppervlak is gedrongen, kan deze worden weggeschuurd (korrel 200). Breng vervolgens een nieuwe laag lijnolie aan om het hout te beschermen.

Rvs

Dit materiaal is vuilafstotend, maar heel gevoelig voor vingerafdrukken. Gebruik een beschermend reinigingsmiddel voor een vlekvrije keuken of maak het oppervlak natuurlijk schoon met een mengsel van citroen en olijfolie.

Graniet

Dit materiaal is vrij gevoelig voor zure producten. Verwijder vlekken zo snel mogelijk met water.

Keramiek

Keramiek is niet poreus, waardoor het geen vuil opneemt. Opgedroogde resten kunnen voorzichtig worden verwijderd met een schuursponsje.

Laminaat

Vlekbestendig, maar gevoelig voor krassen. Lichte krassen op de luxe Fenix-laminaten van Mobalpa kunnen worden verwijderd met een vochtige doek en een strijkijzer.

Quartz

Een van de sterke punten van dit materiaal is de bestendigheid tegen hardnekkige vlekken.

Marmer

Het oppervlak is poreus en kan dof worden door hardnekkige vlekken. Behandel marmer na een ongelukje met een natuurlijk product, zoals Blanc de Meudon (krijtwit).

Voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen

Elk werkbladmateriaal heeft, afhankelijk van de gevoeligheid, specifiek onderhoud nodig.

 

Hout

Geef hout regelmatig een nieuwe laag olie. Deze behandeling houdt de beschermlaag in stand.

 

Rvs

Dit oppervlak is gevoelig voor krassen. Gebruik dus geen schurende middelen.

 

Graniet

De steen is vocht- en krasbestendig, maar vrij gevoelig voor zure producten.

 

Keramiek

Het vraagt geen specifieke voorzorgsmaatregelen en is bestand tegen zeer hoge temperaturen.

 

Laminaat

Dit type werkblad vereist enkele voorzorgsmaatregelen, omdat het gevoelig is voor krassen en sterke temperatuurwisselingen. Gebruik dus altijd onderzetters voor potten en pannen en probeer laminaat nooit schoon te maken met de schuurkant van een spons.

 

Quartz

Quartz heeft weinig onderhoud nodig, maar is niet zo hittebestendig als bijvoorbeeld keramiek. Het is dus aan te raden om altijd een onderzetter te gebruiken op dit materiaal.

 

Marmer

Vermijd zure producten. Deze kunnen het materiaal onherstelbaar beschadigen. De beste voorzorgsmaatregelen zijn regelmatig onderhoud en vlekken snel verwijderen.