Moderne keuken

De moderne keuken: ontwerpideeën voor een moderne, elegante keuken

De moderne keukens die we bij Mobalpa ontwerpen, zijn anders dan keukens in rustieke of traditionele stijl. Toch hebben ze één ding gemeen: modern of klassiek, de keuken staat centraal in de hedendaagse leefomgeving. Daarom zijn onze moderne keukens in de eerste plaats ontworpen als aangename leefruimtes die even functioneel als mooi zijn. Ontwerp, trends en maatwerk: ontdek hoe u uw keuken een moderne make-over geeft.

Sfeer Essentie
Keuken Sfeer Essentie Gevernist mat polair wit met kookeiland VP
 • Sfeer Retro chic
  Keuken sfeer Retro chic sikkens lak en mat zwart LM
 • Sfeer Serene
  Sfeer Serene L-vormig LM
 • STUDIO TECHNO SFEER
  Keuken Studio techno sfeer Metallic geborsteld LM
Bekijk onze moderne keukens

Hoe ontwerp ik een moderne keuken?

Inplanting

De moderne keuken heeft geen muren meer. We willen niet meer per se elke oppervlakte benutten, nog altijd een klassieke oplossing bij gebrek aan ruimte. Dit type keuken wil de ruimte in tegendeel herdefiniëren, voor een meer open, luchtige look. Het kookeiland heeft bijvoorbeeld nieuwe opbergruimte gecreëerd, waardoor het aantal wandmeubels kan worden beperkt. Ook in open keukens hebben U- of G-vormige inplantingen de muren van de keuken neergehaald. De moderne keuken hertekent zijn contouren zodat de gebruikers ervan gemakkelijk heen en weer kunnen lopen.

 • Trendy kleuren

  Welke kleuren passen bij een moderne keuken? Kleuren veranderen met de jaren, maar zwart en wit blijven populair voor een moderne keuken.

  Moderne witte keuken natuurlijke refuge sfeer
Moderne witte keuken sfeer essentie

Wit

De kleur wit past goed bij een moderne keuken. Wit staat voor ongereptheid en geeft een interieur een strakke, bijna futuristische uitstraling. Witte fronten reflecteren ook het licht en versterken zo het gevoel van ruimte. Als u uw moderne keuken een design uitstraling wilt geven, kunt u kiezen voor gelakte meubeldeuren. Combineer mat wit met trendy kleuren en materialen zoals hout of koper voor een meer ingetogen sfeer.

Moderne zwarte keuken sfeer serene

Zwart

Zwart, het summum van elegantie, wordt nog altijd geassocieerd met een modern interieur. Deze geraffineerde kleur creëert diepte en benadrukt de lijnen en contouren van meubels. Met een matte afwerking oogt een moderne keuken nog indrukwekkender. Zwart kan ook samengaan met andere tinten zonder afbreuk te doen aan de moderne uitstraling, bijvoorbeeld in combinatie met licht hout.  

Andere kleuren

Behalve zwart en wit kunnen ook andere kleuren worden gebruikt in een moderne keuken. We zien steeds vaker groen vanwege de wilde naturel uitstraling, maar ook elektrisch blauw, een tint die een keuken onmiddellijk een frisse look geeft.

Nieuwste trends in moderne keukens

De terugkeer van glazen fronten Dit is een van de laatste trends in moderne keukens. Een glazen front laat het meubelstuk vrij en biedt perfect zicht op uw favoriete servies. Dit type deuren, geïnspireerd op servies- en zilverkasten, overlaadt de ruimte niet en maakt het geheel luchtiger. Een andere optie: strak vormgegeven open legplanken die bovenaan ruimte vrijmaken. In beide gevallen kunnen we deze nieuwe meubels gebruiken om een collectie borden, glazen, vazen of potten uit te stallen. Alles is een excuus voor een mooie decoratie!

 • Onbeperkte opbergruimte

  Met de opkomst van moderne open keukens is organisatie nog belangrijker geworden. De keuken moet onberispelijk zijn als de ruimte wordt gedeeld met de woonkamer! Moderne keukens zijn zo ontworpen dat alles zijn plaats heeft. Door specifieke meubels zoals een gootsteenmeubel te integreren, wordt ruimte bespaart. Het meubel met flessenrek zorgt er bijvoorbeeld voor dat flessen veilig opgeborgen zijn. Ook traditionele meubels werden hertekend voor een betere organisatie: ingerichte binnenzijden van deuren bijvoorbeeld bieden meer opbergruimte. 

  Moderne keuken cosy sfeer
 • Integratie van de voorraadkast

  De moderne keuken weerspiegelt onze nieuwe levensstijl en consumptiegewoonten. Er is bijvoorbeeld een hernieuwde belangstelling om zelf te koken. Milieuoverwegingen hebben dit proces nog versneld. Ook de focus op de biologische, seizoensgebonden en lokale keuken heeft onze manier van werken in de keuken veranderd. De voorraadkast is weer helemaal terug om deze nieuwe gewoonten zo goed mogelijk te organiseren. Dit meubelstuk kan een groot aantal voedingsmiddelen bevatten, is perfect om alles op dezelfde plaats te groeperen en biedt een snel overzicht van de voorraad.

  Opbergkast sfeer groene
 • Aangenaam hout

  De moderne keuken weet ook hoe ze klassiekers een nieuwe invulling kan geven. Houten decoratie in de keuken bijvoorbeeld is niet langer voorbehouden aan keukens in landelijke stijl. Een moderne keuken van hout is tegenwoordig perfect mogelijk, maar met een ander decor. Eikenhout blijft een klassieker, maar krijgt steeds meer concurrentie van meer exotische design houtdecors zoals notelaar of larikshout. Houtdecors worden, net als laminaat, steeds verfijnder: een modern werkblad of rand van hout creëert een luchtig gevoel.

  Moderne houten keuken natuurlijke refuge sfeer
 • Minimalisme: beter met minder

  De moderne keuken is altijd al geassocieerd met minimalisme. Deze link is nog altijd even sterk en de huidige trends bevestigen dat moderniteit en minimalisme nog altijd samengaan. De greeploze deuren blijven populair. Het moet gezegd dat deze deuren er niet alleen modern uitzien, maar ook nog eens minder ruimte innemen. Klanten willen tegenwoordig een modern keukenproject met een minimalistische stijl. Ze kiezen daarbij ook vaker voor edele, populaire materialen zoals Quartz of Fenix.

  Moderne keuken sfeer grafisch

Hoe personaliseer ik mijn moderne keuken?

De keukenachterwand, volop ruimte om te benutten Lange tijd werd een keukenachterwand alleen gekozen omdat het een keuken onderhoudsvriendelijker maakte. Uitgevoerd in tegels of in rvs, de keukenachterwand had weinig opties. Tegenwoordig merken we dat deze ruimte een oppervlakte met karakter is geworden. In moderne keukens komt de keukenachterwand volledig tot zijn recht, waarbij het esthetische primeert. Terrazzo of mozaïektegels zijn weer helemaal terug: ideale materialen voor een keukenachterwand die de ruimte radicaal transformeert. Een keukenachterwand kan ook functioneel zijn, zoals deze van de Sfeer Essentie met veel opbergruimte, of volledig worden gepersonaliseerd, zoals deze van de Sfeer Iconisch.

Moderne keuken met eiland sfeer essentie

Het kookeiland, het middelpunt van de ruimte

Het kookeiland is een van de meest iconische meubels in een moderne keuken. Dankzij de inrichting op maat kunt u een kookeiland creëren dat precies aansluit bij uw wensen en gewoonten. Kleuren, materialen, uitrusting, opbergoplossingen: dit meubelstuk vindt zichzelf in elke keuken opnieuw uit. Het kan ook verschillende facetten hebben: technisch aan de kant van de keuken, gezellig aan de kant van de leefruimte. Tegenwoordig onderscheidt het kookeiland zich ook van de rest van de keuken door verschillende kleuren en materialen te gebruiken voor een uniek eindresultaat.

De eetruimte opnieuw uitgevonden

In moderne keukens heeft de eettafel een andere uitstraling gekregen. Niet langer een eenvoudig meubelstuk, maar met nieuwe vormen om beter in de ruimte te passen. Voortaan kunt u kiezen uit verschillende manieren om te lunchen in de keuken: aan het bargedeelte met hoge stoelen, in de geïntegreerde eetruimte van het kookeiland of aan de tafel die speciaal ontworpen is om de volumes te respecteren. De keukentafel is niet alleen praktisch, maar ook mooi en laat de gewenste stijl tot zijn recht komen.

 

Moderne keuken sfeer retro chic

Decoratief servies

Door het succes van glazen fronten en open legplanken stijgt ook de vraag naar mogelijkheden om servies uit te stallen. In een moderne keuken worden glazen, borden en serveerschalen gebruikt om de ruimte te personaliseren. De stijl van het servies speelt dan ook een belangrijke rol in de decoratie van de ruimte. Deze inrichting is des te leuker omdat de decoratie altijd kan worden aangepast door bijvoorbeeld borden te vervangen. De moderne keuken krijgt eenvoudig een nieuwe look door enkele voorwerpen te verplaatsen in de meubels. Het is bijna magisch!

De trendymoderne keukens van Mobalpa hebben strakke lijnen en gebruiken moderne materialen en nieuwe technologieën. Er bestaat echter geen “typische” moderne keuken , zoals blijkt uit onze selectie van moderne keukens. Elke keuken wordt op duizend-en-één manieren ervaren. Daarom begeleidt uw ontwerper u bij uw project om een unieke oplossing te bedenken voor een moderne keuken die bij u past!