Het concept Adria

De keuken kent geen beperkingen, vindt zich opnieuw uit en neemt plaats in het midden van de woonkamer. Meer nog, ze wordt het middelpunt, het element waaromheen het leven zich organiseert.

DE KEUKEN, HET EPICENTRUM VAN HET HUISHOUDEN

Wij kennen nog de keuken, die uit de woning verbannen, afgescheiden van de rest van het huis en volledig afgesloten was. Later opende ze zich langzaam naar de woonkamer. Als een kameleon nam ze zelfs de kenmerken van andere meubels aan. En ziedaar, heden ten dage wordt de keuken het ware epicentrum van het huishouden, de atrium. Er is geen sprake meer van de tweede rol te spelen, slechts een simpel eiland in de hoek van een vertrek te zijn. Haar nieuwe missie : een structurerend element van de woonkamer zijn en waarom niet het hoofddeel.

ADRIA, ONDERSCHEIDEN MET DE OBSERVEUR DU DESIGN 2015

  • De Observeur du Design, die sinds 1999 georganiseerd wordt door de APCI (Agentschap voor de Promotie van Industriële Creatie) is een Franse designprijs, die elk jaar de beste realisaties, die voorbeeldig voldoen aan innovatiecriteria, aan de verbetering van het gebruikerscomfort, aan de nieuwe behoeften, aan milieuvriendelijkheid verenigd en beloont

  • Als voorbeeld van dit concept biedt Adria, de nieuwe keuken volgens Mobalpa, een fundamentele inrichting, met een dubbele toegang naar het centrale eiland. Ze is multifunctioneel en stelt een echte persoonlijkheid met talrijke gezichten ten toon. Feitelijk hergroepeert ze aan de ene kant een royale bar en twee beglaasde bibliotheekruimtes, die uitnodigen tot gezelligheid, samenzijn en uitwisseling. Aan de andere kant verenigt ze een veel functionelere zone met een vaatwasruimte (wasbak, vaatwasmachine), een kookzone (kookplaat, afzuigkap, oven), de koelkast, de afvalscheiding en talrijke kasten. Het geheel is uitgevoerd met elegante afwerkingen, zoals stijlmeubels, in witgoud metaal, Panga-eiken en zwarte glanslak.

    Ongetwijfeld is dit eiland de voorbode van de toekomstige keuken, waarvan MOBALPA al een voorproefje laat zien.

    Om de integratie in de woonkamer te perfectioneren, kan Adria uitgerust worden met een uitschuifbaar werkblad, dat de werkzone bedekt. Een ingenieuze manier om de geheimen van de voorbereiding niet prijs te geven en van deze inrichting een soort atrium te maken, waaromheen men zich kan treffen, samenzijn en uitwisselen.

Bevalt dit dossier u?

Moet u ook lezen