Al onze slaapkamermeubels

Doe inspiratie op

 • Onthaasten
  Slaapkamer Sfeer Reis
  Nieuw
 • Zenit
  Slaapkamer Sfeer Zenit Gestructureerde Quercy-notelaar LM
 • Transparantie
  Slaapkamer Sfeer Transparantie Gestructureerd essenhout LM
 • Studio Techno
  Meubels slaapkamer Grafisch Sfeer krijt LM
 • Mini me
  Slaapkamer Sfeer Mini me Mat tingrijs LM

Heb je een project?

Maak een afspraak

Kom naar de winkel

 • Nachtrust
  Slaapkamer Sfeer Nachtrust Mat zwart LM
 • Innerlijke schoonheid
  Console sfeer Innerlijke schoonheid Mat zwart LM
 • Ster
  Kaptafel sfeer Ster Mat greige LM
 • Dromenvanger
  Slaapkamer Sfeer Dromenvanger Mat zwart LM
 • Nest
  Slaapkamer Claye-Souilly Sfeer Nest Mat sepia LM
 • Alterego
  Slaapkamer Sfeer Alterego Mat greige LM
 • Mezzanine
  Slaapkamer Sfeer Mezzanine Gestructureerd helder Sierra eikenhout LM
 • Perspectief
  Slaapkamer Sfeer Perspectief Mat zwart LM
 • Poederzacht
  Slaapkamer Sfeer Poederzacht Mat greige LM
 • Reflectie
  Slaapkamer Sfeer Reflectie Mat zwart LM
 • Gezift
  Slaapkamer Sfeer Gezift Gestructureerde Quercy-notelaar LM

Uniek zoals jij

 • Duurzaam gemaakt
 • Opgeleide ontwerpers
 • In het hart van de Alpen
 • Project op maat

Droomt u van een moderne, gezellige en opgeruimde slaapkamer? Slaapkamer voor volwassenen, kinderkamer of logeerkamer, bed, hoofdeinde, nachtkastje, kleerkast, commode, kaptafel... Uw Mobalpa-ontwerper begeleidt u bij de stijl en de keuze van de slaapkamermeubelen, voor een slaap zonder valse noten.

Slaapkamers

Het bed

Bed voor volwassenen, kinderbed, babybed, kingsize bed, commode of hemelbed, het bed is het centrale punt van de slaapkamer. Kies een bed met afmetingen die zijn aangepast aan de kamer, zodat u zich er gemakkelijk in kunt verplaatsen, rekening houdend met het hoofdeinde en de nachtkastjes. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de nodige afstand in het geval van een bed met ingebouwde laden.

Hoofdbord en nachtkastje

Met of zonder opbergruimte, kies een design hoofdbord dat past bij de stijl van het bed en uw slaapkamer. Naast het esthetische aspect zijn nachtkastjes die het bed omlijsten ook handig om boeken, spullen en kleine voorwerpen waar u van houdt binnen handbereik te houden, comfortabel geïnstalleerd in uw bed.

Beddengoed

De keuze van het beddengoed hangt af van de lichaamsbouw van de persoon of personen die in het bed zullen slapen, uw gevoeligheid voor huisstofmijt en het comfort en de stevigheid die u verkiest.

De kledingkast

Uitgerust met dozen, laden en kasten is de kledingkast een van de meest volumineuze meubelstukken in de slaapkamer. 3-deurskast, 4-deurskast, kast met schuif- of draaideuren, open of gesloten modulaire dressing, onze ontwerpers helpen u kiezen uit verschillende kastmodellen naargelang de grootte van de kamer, het volume van de op te bergen spullen en uw budget.

De commode

Kleiner dan zijn tegenhanger, is de ladekast ook praktisch voor het opbergen van kleine kledingstukken en accessoires. Ook hier hangt de keuze van de commode af van de hoeveelheid op te bergen spullen.

Uitgerust met diepe laden is de ladenkast het meubel bij uitstek voor het opbergen van omvangrijke voorwerpen zoals huishoudlinnen.

Zitplaatsen

Voor optimaal comfort en als de grootte van de kamer het toelaat, kunnen een designstoel, een of twee gekleurde poefs, een clubfauteuil, een krukje of een kachel worden gebruikt om zich zittend aan te kleden en/of schoenen aan te trekken. Het voorzien van zitplaatsen in een slaapkamer is ook een gelegenheid om een welkome ontspanningsruimte te creëren waar je in alle rust kunt gaan zitten met een goed boek.

Ander slaapkamermeubilair

Voor een perfect georganiseerde slaapkamer zijn een kaptafel, een schoenenrek, een luiertafel, een speelgoedkist voor de kinderen, een bureau of een boekenkast een echt pluspunt om de opbergruimte te optimaliseren. Aarzel niet om uw Mobalpa-ontwerper om advies te vragen bij de keuze van uw slaapkamermeubelen.

Slaapkamermeubels: ons advies voor een goede keuze

Een doordachte slaapkamerindeling is een garantie voor echte rust. Om dit te bereiken adviseren onze Mobalpa ontwerpers om voor een minimalistische inrichting te kiezen, zodat de kamer niet onnodig zwaar wordt en er genoeg bewegingsruimte overblijft. Ze raden ook aan meubels te kopen met een grootte die is aangepast aan de afmetingen van de kamer. In een kleine slaapkamer kan het bijvoorbeeld beter zijn om een ladekast en een 3-deurskast te installeren dan een imposante 4-deurs houten kast die de kamer te zwaar zou maken. Kies in een slaapkamer met standaard afmetingen beddengoed (90 x 190 cm voor een eenpersoonsbed en 140 x 190 cm voor een tweepersoonsbed). Aarzel niet om te investeren in een queensize (160 x 190 cm) of kingsize (180 x 190 cm) bed voor maximaal comfort.Tot slot, als je een grote slaapkamer hebt, kan je ontwerper voorstellen om verschillende ruimtes te creëren, zoals een master suite met een aparte kleedkamer en een eigen badkamer.

Hoe ontwerp je een slaapkamer voor volwassenen?

De slaapkamer voor volwassenen, gewijd aan rust en ontspanning, vereist een minimum aan ruimte om een volwaardig bed te installeren. Afhankelijk van de grootte en configuratie van de kamer zijn er verschillende indelingsoplossingen. Idealiter staat het bed in het midden van de kamer, met het hoofdeinde tegen een muur. Het is belangrijk dat u zich vrij in de kamer kunt bewegen zonder dat u zich hoeft te draaien om bij het bed te komen en uw kleren uit de kast of de commode te pakken. In een schuine kamer kan het bed onder het dakraam worden geplaatst. In dit geval zal het interessant zijn om de installatie van een hoofdeinde en op maat gemaakte opbergkasten te plannen. Een ladekast, een boekenkast, een nis, een plank, een hoofdbord met opbergruimte en geïntegreerde verlichting creëren extra praktische opbergruimte voor alledaagse voorwerpen en geven de slaapkamer een decoratief en persoonlijk tintje. De keuze van verlichting, tapijten, gordijnen, kussens, dekbedden en spreien zijn allemaal kleine details die de zachte en warme sfeer van de slaapkamer versterken.

Aarzel niet om uw Mobalpa-ontwerper om advies te vragen over uw slaapkamer op maat.

Hoe richt je een kleine kinderslaapkamer in?

Omdat uw kind zal opgroeien en er tijd zal doorbrengen, zal het des te enthousiaster zijn om in zijn of haar kamer te creëren, te fantaseren, te dromen en te spelen als deze goed is ingedeeld en prettig is om in te leven. In een kleine kinderkamer waar elke vierkante centimeter telt, kan uw Mobalpa-ontwerper u adviseren over een op maat gemaakte indeling met evoluerende meubels voor een goed geoptimaliseerde ruimte. Het is immers belangrijk om een sfeer te creëren waarin het kind zich goed voelt. Een speelmat, een functioneel bureau, een tekentafel, een kleine bibliotheek, een ontspanningsruimte met poefs en kussens zijn allemaal troeven om een wereld te creëren die bevorderlijk is voor de veiligheid en het welzijn van het kind. Merk op dat de keuze van het bed afhangt van de leeftijd en de grootte van uw kind, volgens de geldende veiligheidsregels (vanaf 4 jaar voor een hoog bed, 6 jaar voor een tussenbed). Tot slot raden onze ontwerpers u aan opbergruimte te gebruiken die is aangepast aan de zelfstandigheid en de grootte van uw kind. Speelgoeddozen, planken, kleerkasten en dozen moeten gemakkelijk toegankelijk zijn, en dus op de juiste hoogte, zodat ze hun spullen zelf kunnen opbergen.

Welke kleur meubels moet ik kiezen voor mijn slaapkamer?

Of u nu streeft naar een minimalistische, natuurlijke of kleurrijke slaapkamer, de keuze van de kleuren zet de toon voor de sfeer die u in uw slaapkamer wilt creëren. Wit is synoniem met zuiverheid en brengt charme en zachtheid in een kleine slaapkamer. Pasteltinten zoals lichtblauw, roze of anijsgroen zijn bijzonder rustgevend en geruststellend. Warme kleuren zoals oranje, mosterdgeel en alle bruintinten brengen zowel zachtheid als warmte, voor een zeer eigentijdse slaapkamer.Licht hout, mat sepia en massief eiken versterken de cocooning sfeer van een master bedroom. Tot slot zijn felle kleuren, zoals elektrisch blauw, een goed idee om de zwarte en witte tinten van een moderne slaapkamer te versterken.