Kleerkasten

Ontdek onze kleerkasten op maat

Sfeer Lounge, Dolce Vita, Ontspanning, Casual chic, Poederzacht, Gezift ... Kleerkasten moeten niet alleen praktisch zijn, maar ook mooi ogen. Van een garderobekast op maat tot een knusse en comfortabele ouderlijke slaapkamer: ontdek onze stijlvolle kleerkasten, slaapkamers en gepersonaliseerde interieurprojecten voor een georganiseerde garderobe met oog voor gebruiksgemak.

  • Kiffa - LoungeDressing Sfeer Kiffa - Lounge Mat grafiet
  • Kiffa, Gaïa - MezzanineDressing Sfeer Kiffa & Gaïa - Mezzanine Gestructureerd Bourgogne-eikenhout
  • OnthaastenKast Sfeer Reis

Heb je een project?

Maak een afspraak

Kom naar de winkel

Vind je deze kleedkamer leuk?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Projecten op maat voor onze klanten

Een grote kast voor de ouderlijke slaapkamer, een kleine garderobekast voor de kinderkamer, kolomkasten, legplanken, laden, meubels, opbergmogelijkheden, draaideuren of schuifdeuren met spiegel ... Wij luisteren naar de wensen van onze klanten. We laten kleine dozen passen in grotere dozen.

Een kleerkast ontwerpen voor praktische opbergruimte die ook nog eens mooi oogt.

Een praktische en mooie opbergruimte is belangrijk voor een comfortabele slaapkamer met een warme uitstraling.

Om ervoor te zorgen dat alles zijn plaats heeft, evalueert de Mobalpa-ontwerper samen met de klant eerst de hoeveelheid items, kleding, schoenen en accessoires die in de kleerkast moeten worden opgeborgen.

Deze eerste stap geeft een idee van het type en volume van de belangrijkste items waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerp van de toekomstige kast.

In een tweede fase wordt gekeken naar de juiste afmetingen en de technische beperkingen (plinten, hoeken, stopcontacten) van de ruimte waarin de kleerkast komt te staan.

Afhankelijk van de afstand tot het bed kan worden gekozen voor draai- of schuifdeuren, eventueel met spiegel.

Tot slot wordt de kleerkast gepersonaliseerd met materialen en afwerkingen die harmonieus aansluiten bij de inrichting van de slaapkamer. Deuren van eikenhout, wit berijpt glas of gekleurde fronten, grepen van rvs of messing, vloerbedekking in houtlook ... Bekijk onze sferen voor een kleerkast op maat.

Voordelen van een kleerkast op maat

Ruimtebesparing

Met onze ontwerpen op maat kunnen we kleerkasten onder een schuin dak, kasten, kolomkasten, ladeblokken en opbergkasten tot op de centimeter nauwkeurig maken, met hoogtes, breedtes en dieptes volgens de beschikbare ruimte.

In tegenstelling tot een kast met standaardafmetingen kan een kleerkast op maat zich aanpassen aan de specifieke configuratie en technische beperkingen van een ruimte.

Aangepaste opbergruimte

Maatwerk betekent dat het aantal en type meubels, legplanken, garderobekasten en laden gekozen wordt op basis van de behoeften van de klant.

Lange jurken, broeken, overhemden, schoenen en linnengoed passen gemakkelijk in kasten die hier speciaal voor ontworpen zijn.

Gepersonaliseerde ruimte

Materiaal, kleur, stijl, ontwerp ... Niet alleen de opbergmogelijkheden en -accessoires worden gepersonaliseerd, ook de afwerking van een kleerkast op maat gebeurt helemaal volgens de smaak van de klant en de gewenste sfeer in de slaapkamer.

Draai- of schuifdeuren met spiegel, verlichting, tapijten, licht, vloerbedekking, fronten van hout, in mat zwart of felle kleuren, zachte en gedempte materialen ... De Mobalpa-ontwerper begeleidt onze klanten bij het personaliseren van kleerkasten in een slaapkamer.

Een kleerkast die lang meegaat

De aankoop van een kleerkast op maat is een investering op lange termijn. De kast wordt elke dag gebruikt en moet het gewicht van alle linnengoed en kleding kunnen dragen. De deuren, hangruimtes en legplanken moeten dus stevig zijn en jaren meegaan.

Bij Mobalpa worden het hout en de materialen voor de kleerkasten dan ook geselecteerd op stevigheid. Onze gepersonaliseerde interieurprojecten worden al meer dan 70 jaar gemaakt in het hart van de bergen in het Franse Haute-Savoie.

Verschillende soorten kleerkasten

Lineaire opstelling

De lineaire kleerkast, ook wel I-vormige kleerkast genoemd, wordt langs de muur geplaatst en is de meest gekozen oplossing voor kleine ruimtes.

Hoekkledingkast

De hoekkledingkast (of L-vormige kleerkast) staat in een hoek van de slaapkamer en biedt snel toegang tot alles. Dit type kleerkast, vaak voorbehouden aan kleine ruimtes, kan open of gesloten zijn.

U-vormige kleerkast

De U-vormige kleerkast neemt drie muren in beslag en is populair door zijn gebruiksgemak en grote opbergvolume. Dit type kleerkast bestaat uit een aantal meubels en opbergmogelijkheden, ideaal voor een grote slaapkamer voor volwassenen.

L-vormige kleerkast

Een L-vormige kleerkast wordt tegen twee aangrenzende muren geïnstalleerd. Door een specifieke opbergruimte in de kamer te creëren, wordt de ruimte geoptimaliseerd.

Inloopkast

Open of gesloten, een inloopkast biedt altijd voldoende opbergruimte. Dit type kast is ontworpen voor een aparte ruimte en kan worden uitgerust met een opslagmeubel in het midden en/of een bank of zitje. De luxe-editie van een kleerkast: een aparte ruimte met voldoende plaats om zich aan te kleden.

Hoe ontwerpen wij een praktische kleerkast?

Materialen

Omdat een garderobekast het gewicht van de kleding jarenlang moet dragen, raden we aan om materialen te kiezen die bekend staan om hun stevigheid. Kasten, deuren, ladeblokken, legplanken, laden ... Kies voor dichte houten panelen (multiplex of mdf) en hoogwaardige scharnieren.

Opbergmogelijkheden

Om een kast goed te organiseren, is het belangrijk om te bepalen hoeveel en welke items erin moeten (jassen, jurken, broeken, overhemden, ondergoed, linnengoed). Zo ontstaat een duidelijk beeld van het aantal en de positie van de hangruimtes, laden, legplanken, uitschuifbare kleerhangerhouders, broekenrekken, opbergvakken voor schoenen en opbergdozen.

Tips voor het aanpassen van een kleerkast

Omdat iedereen een andere manier van opbergen heeft, is het belangrijk om de tijd te nemen om een kleerkast aan te passen aan de eigen smaak en sfeer van de slaapkamer.

Kleuren en afwerkingen

Deuren van hout of in een kleur naar keuze, met of zonder spiegel, witgelakte laden, fronten in mat zwart of van grijze gemelamineerde plaat ... Kies kleuren en afwerkingen die een kleerkast tot zijn recht laten komen en rekening houden met de stijl en decoratie van de kamer.

Spiegels en accessoires

Accessoires zoals tapijten, kussens, poefs en decoratieve voorwerpen passen zowel bij kleine als grote kleerkasten en geven de opbergruimte een unieke uitstraling.

Maak gebruik van meerdere spiegels in verschillende vormen en afmetingen om de ruimte groter te laten lijken en het aankleden gemakkelijker te maken.

Verlichting

De verlichting in een kleerkast wordt vaak over het hoofd gezien, maar is essentieel voor een goede zichtbaarheid in afgesloten ruimtes en laden.

Geïntegreerde spots, ledverlichting (profielen, lijsten, strips), railverlichting ... Laat hangruimtes en ladeblokken zo goed mogelijk tot hun recht komen.

Beschikbare ruimte voor een kleerkast optimaliseren

  • Laat legplanken doorlopen over de hele muur van de vloer tot het plafond. Leg seizoenskleding en items die niet vaak worden gebruikt (koffers, extra dekbedden ...) helemaal bovenaan.
  • Kies voor schuifdeuren. Deze nemen minder ruimte in beslag bij het openen dan draaideuren.
  • Varieer de hoogte van de ladeblokken om plaats te bieden aan opgevouwen kleding, opbergdozen en linnengoed.
  • Organiseer de opbergruimte voor schoenen met schoenenrekken.
  • Bespaar plaats met broekenrekken, uitschuifbare kleerhangerhouders en opklapbare hangruimte.
  • Berg ondergoed, sieraden, riemen en andere kleine items gemakkelijk op – en vind ze terug – in diepe schuifladen met verdelers.
  • Vergeet ook niet om regelmatig te kijken welke kleding weg kan.