Op maat gemaakte meubelen met een unieke stijl, net zoals u

Kiezen voor Mobalpa betekent kiezen voor de perfecte balans tussen knowhow en een begeleiding op maat. Al 75 jaar ontwerpen en produceren wij in het hart van de Alpen al onze op maat gemaakte meubelen voor uw interieurinrichting. Wij maken van elk project een creatie op maat, om uw leefruimte zo uniek te maken zoals uzelf bent.

Ontdek onze collecties

Laat u inspireren, van de keuken tot de badkamer, via de dressing of de creatie van meubelen op maat.

HEB JE EEN PROJECT?

MAAK EEN AFSPRAAK

Kom naar de winkel

All keukens

Ontdek al onze mogelijke combinaties en configuraties om een unieke keuken te ontwerpen, net zoals u.
  • Sfeer SymbiotischKeuken Sfeer Symbiotisch Mat Praliné mobielNieuw
  • Sfeer ExpressiefKeuken Sfeer Expressief mobielNieuw
  • Sfeer OntwakenKeuken Ontwaken Synchroon eikenhout mobielNieuw
mobalpa

Totale Garantie van Mobalpa: unicum in België

Om in te spelen op eventuele defecten of slijtage, garandeert de nieuwe dienst 7 jaar garantie op elektrische toestellen (onderdelen, werkuren en verplaatsing), 10 jaar op het meubilair en 25 jaar op losse elementen zoals scharnieren. Deze Totale Garantie is uniek op de markt. Alles wordt verzorgd tijdens de overeengekomen periodes, en verzekert een betrouwbare garantie waar de klant zonder extra kosten van geniet.

Lees meer

Uniek zoals jij!

  • Duurzaam gemaakt
  • Een helder en gedetailleerd aanbod

Mobalpa is al jarenlang een referentie op het gebied van keukens, maar u kunt er ook terecht voor projecten voor het hele interieur. Deze keukenspecialist heeft zijn sporen verdiend met op maat gemaakte oplossingen die zo veel mogelijk aansluiten bij de behoeften van de klant. Het merk Mobalpa is al 75 jaar een referentie op het gebied van keukens, maar u kunt er ook terecht voor projecten voor het hele interieur. Deze keukenspecialist heeft zijn sporen verdiend met op maat gemaakte oplossingen die zo veel mogelijk aansluiten bij de behoeften van de klant. Al 75 jaar lang voldoet de keukenspecialist aan de verwachtingen van de consument – van de kwaliteit van de producten tot de persoonlijke service. In de afgelopen decennia heeft Mobalpa een unieke knowhow ontwikkeld. De meubels op maat, gemaakt in het hart van de Alpen, getuigen van het meesterschap van het productieteam. Experts in ontwerp zijn nationaal en internationaal beschikbaar om in te spelen op de klantbehoeften, en dit zowel voor keuken- als interieurinrichting.

 

Mobalpa, al 75 jaar dé keukenspecialist

De geschiedenis van Mobalpa: van schrijnwerkerij tot specialist in projecten voor het hele interieur

In 1907 opent schrijnwerker Eugène Fournier een eigen werkplaats in het dorpje La Cour nabij de stad Thônes in de Franse Haute-Savoie. Door de locatie is de vraag naar ski’s en chalets groot, maar hij besluit ook meubelstukken te maken, zoals buffetkasten voor in de keuken. De productie van keukenmeubels wordt alsmaar belangrijker en net na de Tweede Wereldoorlog zullen de zonen van Eugène, Paul en Marcel Fournier, verdergaan op deze weg. In 1949 richten zij het merk Mobalpa op – een samentrekking van het Franse ‘mobilier des Alpes’ (meubels uit de Alpen) – dat in de volgende decennia in Frankrijk zal uitgroeien tot keukenspecialist. Het merk maakt naam met zijn innovaties, het voortdurend evoluerende en eigentijdse design en de onberispelijke kwaliteit van zijn meubels. 

Een vaste waarde op de markt van keukens op maat

Al 75 jaar bouwt Mobalpa aan zijn netwerk van keukenspecialisten en tegenwoordig telt het merk meer dan 240 verkooppunten in Frankrijk. Ook de aanwezigheid in het buitenland wordt verder versterkt. Dit landelijke netwerk van de specialist in keukens op maat maakt het mogelijk om zo dicht mogelijk bij de klant te staan. In de verkooppunten kunnen consumenten de knowhow van Mobalpa met eigen ogen zien. De keukenspecialist wil niet alleen voldoen aan hun verwachtingen op het gebied van kwaliteit en design, maar ook transparant zijn over de prijzen. Als keukenontwerper en fabrikant van meubels op maat biedt het merk begeleiding bij het aanpassen van een project aan een budget. Dankzij de vele inrichtingsmogelijkheden van Mobalpa is een keuken met meubels op maat nu voor veel meer consumenten bereikbaar.

 

Meubels op maat gemaakt in het hart van de Alpen

Een keukenspecialist ingebed in zijn omgeving

Het bedrijf Mobalpa is er trots op meubels op maat te maken in het hart van de Alpen. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor delokalisatie, maar de keukenspecialist speelt een belangrijke rol in de lokale economie. Mobalpa is sinds zijn oprichting stevig gevestigd in zijn geboortestreek en heeft door de vele bossen en bergen daar bijzonder oog voor het milieu. De meubels op maat van Mobalpa hebben een beperkte ecologische voetafdruk, waarbij zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale grondstoffen. Deze lokale productie is ook gunstig voor de Alpenregio, omdat het merk meer dan 2.000 personen tewerkstelt in verschillende sectoren. 

Meubels op maat die lang meegaan 

Mobalpa controleert de kwaliteit van zijn meubels op maat – van creatie tot installatie. Verschillende labels (zoals het veeleisende Franse milieulabel NF Environnement) en certificeringen garanderen de kwaliteit van de geselecteerde materialen en productietechnieken. Dankzij deze knowhow wordt Mobalpa tegenwoordig gezien als een referentie op het gebied van keukens op maat met duurzame meubels van hoogwaardige kwaliteit en een zorgvuldige uitvoering van klantprojecten. 

 

Experts tot uw dienst voor de inrichting van uw interieur

Voor elk project een passende oplossing

De keukenspecialist heeft zich ontwikkeld dankzij zijn expertise en maakt hoogwaardige meubels op maat die tegenwoordig aansluiten op alle woonbehoeften. Het merk begon met badkamers en breidde vervolgens uit met kledingkasten om nu ook inrichtingsmogelijkheden voor alle woonprojecten te bieden. De klant hoeft alleen maar een Mobalpa-verkooppunt binnen te stappen om een unieke en gepersonaliseerde oplossing te vinden. De inrichting van een grote hal, opbergoplossingen voor een studio of het volledige ontwerp van een hoofdslaapkamer – de meubels op maat van Mobalpa kunnen perfect worden aangepast aan de wensen en behoeften van de klant. 

Ontwerpers met verstand van zaken

Consumenten kunnen de commerciële ontwerpers van Mobalpa ontmoeten in een verkooppunt. Deze hebben een opleiding gevolgd bij Mobalpa en zijn gespecialiseerd in de producten van de keukenspecialist, zodat het maatwerk kan worden afgestemd op het project van de klant. Als experts in interieurinrichting zorgen zij ervoor dat consumenten het beste antwoord op hun behoeften krijgen. Deze bijzondere relatie tussen klant en ontwerper is een van de sterke punten van het Mobalpa-netwerk. De ontwerper die het dossier volgt, begeleidt de klant, geeft advies op basis van diens behoeften en doet misschien een nieuw voorstel dat beter aansluit bij de verwachtingen.

Een keten van specialisten

Zodra de projectfase is afgerond, kunnen ontwerpers de consument verschillende combinaties van kleuren, materialen en accessoires voorstellen, zodat het eindresultaat voor elk project uniek is. Vervolgens is het de beurt aan het productieteam om het project volgens de door de ontwerpers opgestelde specificaties uit te voeren. Als laatste in de keten komen de plaatsers. Zij zijn in voortdurend contact met het merk en zorgen ervoor dat de meubels op maat volgens de regels van het vak worden geïnstalleerd. Het is precies door de hele keten te beheren – van creatie tot installatie – dat Mobalpa een referentie op het gebied van keukens op maat is geworden en tegenwoordig ook gezien wordt als specialist in projecten voor het hele interieur.