Keukens op maat

Ontdek onze keukens op maat

Elk keukenproject is uniek. Daarom zet Mobalpa zich in om keukens op maat te ontwerpen die voldoen aan uw wensen. Gezellig, grafisch, idyllisch, modern, retro, design, krachtig iconisch ... Samen gaan we op zoek naar de sfeer van uw volgende uitgeruste keuken.

 • Cosy SfeerKeuken Cosy Sfeer Mat porseleinwit
 • WINTERTUIN SFEERKeuken Wintertuin Sfeer Forestgebeitst eikenhout
 • Sfeer EssentieKeuken Sfeer Essentie Gevernist mat polair wit met kookeiland LM

Heb je een project?

Maak een afspraak

Kom naar de winkel

Projecten op maat van onze klanten

Ontwerpen, tekenen, creëren, inrichten ... Onze ontwerpers gaan de uitdaging aan en werken uw droomkeuken volledig uit volgens uw stijl en ideeën. Ontdek de projecten op maat van onze klanten, van een ergonomische keukenruimte tot modern en gezellig kookeiland. Om zonder mate van te genieten!

Een keuken op maat: de oplossing voor een unieke en functionele keuken

Een grote open keuken naar de eetkamer of een kleine, gesloten keuken in de lengte: ongeacht de opstelling of functie, de keuken maakt tegenwoordig integraal deel uit van onze moderne of hedendaagse interieurs.

Of u nu graag vrienden ontvangt, altijd met het hele gezin aan tafel gaat, uitgebreid wilt koken, enkele uren werken of snel lunchen – een keuken moet zich kunnen aanpassen aan uw behoeften en levensstijl.

Een keuken op maat is uniek. Het ontwerp is volledig aangepast aan de manier waarop u er gebruik van wilt maken, in overeenstemming met de sfeer van uw interieur.

Een keuken op maat is functioneel en ontworpen voor dagelijks gebruiksgemak. Dit betekent dat onnodige bewegingen tot een minimum beperkt worden door alles binnen handbereik te houden.

Een keuken op maat is toegankelijk. Mobalpa biedt uitgeruste keukens met eindeloze inrichtingsmogelijkheden op maat voor elk budget.

Aarzel niet om ons concept van “identieke keukens” te komen ontdekken in een verkooppunt. U kunt er ook advies krijgen van onze keukenspecialisten voor een gepersonaliseerd project dat voldoet aan uw verwachtingen en rekening houdt met uw budget.

Voordelen van een keuken op maat

Een ergonomische keuken

Open, in de lengte, U-, I- of L-vormig – welke keukenindeling u ook hebt, bij het ontwerp houden we altijd rekening met de af te leggen afstand tussen de 3 zones van de werkdriehoek: voorraad, spoelen en voorbereiden/koken.

Voorraadzone

In de koelkast en voorraadkast worden verse producten en droge voedingswaren bewaard. Dit gebeurt het best in een open, gemakkelijk toegankelijke ruimte.

Spoelzone

De spoelbak is essentieel voor het bereiden en afruimen van maaltijden en komt idealiter op gelijke afstand tussen de koelkast en het werkblad. Om onnodige bewegingen tot een minimum te beperken, worden ook de sorteerafvalemmer en vaatwasser in de buurt van dit waterpunt geplaatst.

Voorbereidings- en kookzone

Om in een keuken de af te leggen afstand zo klein mogelijk te houden, moet het werkblad zo dicht mogelijk bij de oven en de kookplaten liggen.

Accessoires en keukengerei worden binnen handbereik opgeborgen in laden, meubels en opbergruimte.

Een geoptimaliseerde keuken

Een atypische ruimte, onder een schuin dak, op een kleine of juist grote oppervlakte – een inrichting op maat past zich aan alle opstellingen aan. Geoptimaliseerde opbergruimte en inrichting zorgen voor plaatsbesparing door de volledige oppervlakte van de ruimte te benutten, ongeacht de technische beperkingen.

Een functionele keuken

Hoe groot of klein uw ruimte ook is, een keuken moet praktisch en functioneel zijn.

Bovenkasten, onderkasten, uittrekbare kasten en inrichtingselementen, pannenladen, binnenladen, hoekkasten, inbouwafvalemmers, geïntegreerde huishoudtoestellen, een tafel in het verlengde van het werkblad, een bureauhoek ... Onze ontwerpers geven voorrang aan comfort en functionaliteit en creëren een uitgeruste keuken die perfect is aangepast aan uw behoeften.

Een gepersonaliseerde keuken

Het grote voordeel van een keuken op maat is de ruime keuze aan materialen, kleuren en afwerkingen. Zo krijgt u een unieke ruimte die perfect aansluit bij de sfeer van uw interieur.

Met de juiste keuze van keukenachterwanden, werkbladen en meubelfronten wordt een open keuken de blikvanger van de leefruimte of, integendeel, een discreet onderdeel van uw interieur.

Een uitgeruste keuken

Inbouwoven, geïntegreerde koelkast, microgolfoven, vaatwasser, kookplaat, afzuigkap en wijnkast – maatwerk biedt tal van mogelijkheden om huishoudtoestellen te integreren en zo een keuken te creëren die niet alleen praktisch is, maar ook mooi oogt.

Een keuken ontworpen om lang mee te gaan

Omdat een keuken ontworpen wordt om lang mee te gaan, hechten we veel belang aan de herkomst en de kwaliteit van onze producten en de materialen voor onze keukenmeubels.

Wat uw budget ook is, bij Mobalpa bent u zeker van een project op maat, ontworpen en geproduceerd in Frankrijk, volgens de normen, certificeringen en ecolabels.

Hoe ontwerpen wij uw keuken op maat?

Uw behoeften bepalen

Vooraleer we aan de slag gaan met het ontwerp van uw keuken op maat, bekijken we samen wat uw behoeften zijn en hoe u de keuken wilt gebruiken.

Bent u iemand die graag uitgebreid kookt? Dan wilt u waarschijnlijk ruime werkbladen en hoogwaardige apparatuur om in de beste omstandigheden te kunnen werken.

Is de ruimte in uw keuken beperkt? Door hoge opbergkasten en multifunctionele inrichtingselementen te creëren, wordt de beschikbare plaats optimaal benut.

Krijgt u vaak vrienden en familie over de vloer? Een kookeiland met hoge stoelen of een tafel in het verlengde van het werkblad zijn een goed idee om een warme en gezellige eetruimte te creëren.

Inspiratie halen uit wat u leuk vindt

Materialen, kleuren, afwerkingen ... Er zijn duizend-en-één manieren om uw keuken stijl te geven! Wij helpen u bij uw keuze: laat u inspireren door de showroommodellen in onze verkooppunten.

Bekijk onze website en/of blader door onze catalogus en maak uw keuze uit de verschillende fronten, werkbladen en bekledingen om uw keuken de perfecte uitstraling te geven.

Wat uw project ook is, uw Mobalpa-ontwerper neemt altijd de tijd om uw verwachtingen en vooral uw smaak te begrijpen voor een keuken op maat die bij u past.

Uw uitgeruste keuken ontwerpen

Een keukenontwerp verloopt volgens bepaalde regels. Uw keukenspecialist houdt onder meer rekening met de volgende technische beperkingen:

 • Indeling van de ruimte: afmetingen, dieptes, atypische ruimtes (onder een schuin dak), openingen (deuren, ramen), afstand tussen de verschillende meubels (tafel, kookeiland, deur vaatwasser ...)
 • Water- en elektriciteitsaansluiting: kookeiland met geïntegreerde spoelbak en/of kookplaat, plaats van de dampkap, stopcontacten voor alle toestellen
 • Veiligheidsnormen: dampkapafvoer, ventilatie, elektriciteit
 • Budget: aantal en type meubels, huishoudtoestellen

Na een eerste studie maken we een plan dat rekening houdt met uw budget (schets en/of 3D-afbeelding), zodat u een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Uw keuken uniek maken

Omdat details het verschil maken, zijn ze heel belangrijk bij de realisatie van een keuken op maat:

 • Type deuropening, met of zonder grepen
 • Verwijderbare ladeverdelers, modulaire tussenschotjes
 • Verlichting
 • Materialen (hout, eikenhout)
 • Kleuren (gelakt wit, mat zwart)
 • Vloerbedekking, muurverf
 • Aantal legplanken en open nissen voor decoratieve voorwerpen
 • Al dan niet geïntegreerde huishoudtoestellen
 • Aantal stopcontacten voor kleine toestellen, inductielader voor smartphone
 • Opbergaccessoires op de keukenachterwand
 • Meubels met afvalemmer ...

Afhankelijk van uw behoeften en budget maakt uw ontwerper samen met u een lijst van alle elementen die nodig zijn voor een keuken die aan uw verwachtingen voldoet.

Knowhow in het hart van de Alpen

Klanttevredenheid is prioriteit bij Mobalpa. Daarom hebben we maar één doel voor ogen: een uniek keukenproject voor een leefruimte waar u zich thuis voelt.

Uw Mobalpa-ontwerper begeleidt u dan ook bij elke stap van uw project. Van het bepalen van uw behoeften tot de goedkeuring van de plannen, de keuze en kwaliteit van de materialen, de garanties op meubels en huishoudtoestellen, de productie in onze vestiging in het hart van de Alpen, de installatie door professionele vaklui en de dienst na verkoop ... Als u kiest voor Mobalpa, bent u zeker van een keuken op maat die lang meegaat en voldoet aan de hoogste eisen.