Meubel op maat

Ontdek alle sferen van onze meubels op maat

Meubels op maat voor een functioneel design interieur – dat is ons concept voor de inrichting van hedendaagse interieurs. Een uitnodigend meubelstuk in de hal, een woonkamer met een ontspannen sfeer, een bureau met focus op werk, een rustgevende slaapkamer – wij organiseren uw huis tot in het kleinste detail.

  • GrafischBoekenkasten sfeer Grafisch
  • BucolischWashok Rustiek
  • OnthaastenSlaapkamer Sfeer Reis

Heb je een project?

Maak een afspraak

Kom naar de winkel

Projecten op maat van onze klanten

Elk interieur is uniek. Onze ontwerpers van meubels op maat maken van uw ruimte een warme leefplek met intimistische sfeer. Multifunctionele tv-meubels, boekenkasten op maat, ergonomische bureaus, ruime kasten, uittrekbare garderobekasten – u inspireert ons telkens weer tot de beste opbergideeën

Meubels op maat: de ideale oplossing om uw woning in te richten

Een moeilijk in te richten hal, een verloren ruimte onder de trap, een atypische leefruimte, een kleine gesloten keuken, een slaapkamer op zolder – een gepersonaliseerd interieurproject past zich aan de grootte en opstelling van een ruimte aan en benut elk hoekje.

Een meubel op maat is gemaakt van hoogwaardige materialen en daardoor slijtvast en duurzaam.

Investeren in meubels op maat is ook een goed idee om uw interieur een persoonlijke uitstraling te geven, die past bij uw stijl en decoratie.

Opbergoplossingen op maat openen een nieuwe wereld van mogelijkheden: een bureauhoek in de woonkamer, een boekenkast onder de trap of een inloopkast op zolder, en dit zonder in te boeten aan ruimte.

Materialen, afwerkingen, kleuren, kastdeuren, open of gesloten nissen in een boekenkast – wat uw verwachtingen ook zijn, onze ontwerpers creëren een meubel op maat dat aan uw wensen voldoet.

Voordelen van een meubel op maat

Ruimtebesparing

In tegenstelling tot meubels met standaardafmetingen wordt een meubel op maat tot op de centimeter aangepast aan een ruimte onder de trap, een slaapkamer op zolder, een lange gang of een woonkamer met speciale vorm.

Het ontwerp houdt rekening met de opstelling en beschikbare ruimte, voor zoveel mogelijk opslagvolume. Door meer plaats vrij te maken voor kasten, creëert u meer ruimte in huis.

Functioneel

Een ander voordeel van een meubel op maat is dat het ontworpen is om te voldoen aan uw behoeften en budget, en niet omgekeerd.

Aantal vakken in een kolomkast, hoogte van de legplanken in een boekenkast, afmetingen van de hangruimte in een garderobekast, openingssysteem van de kasten, hoogte en diepte van de laden van een badkamermeubel – elk inrichtingselement en accessoire wordt aangepast aan het type en de hoeveelheid items die u wilt opbergen.

Uniek

Of u nu op zoek bent naar opbergruimte onder een schuin dak, een inloopkast of een halkast, elk meubelstuk is aangepast aan het decor en de sfeer van de ruimte (hal, woonkamer, keuken, slaapkamer, bureau, voorraadkamer, wasruimte).

Mobalpa is al meer dan 70 jaar gespecialiseerd in interieurinrichting. Wij helpen u kiezen uit de vele afwerkingen, kleuren en bekledingen voor uw meubels op maat.

Topkwaliteit

Een meubel op maat is gemaakt van hoogwaardige materialen en hout, waardoor het slijtvast is en veel langer meegaat dan een in serie vervaardigd meubelstuk.

Mobalpa maakt al zijn meubels in een atelier in het hart van de Franse Alpen, met respect voor het milieu en de natuurlijke hulpbronnen.

Verschillende soorten meubels op maat

Boekenkast

Een boekenkast op maat biedt eindeloze ontwerpmogelijkheden in een woonkamer, slaapkamer of onder een trap. Open of gesloten nissen, verstelbare legplanken, aangepaste laden, ladeblokken, kolomkasten tot aan het plafond – het opbergen van boeken en kleine decoratieve voorwerpen wordt kinderspel!

Garderobekast

Een garderobekast is populair in de ouderlijke slaapkamer, maar is ook een goed idee om verloren ruimte onder een trap op te vullen of een hal functioneel te maken. Ladeblokken, garderobekasten, laden, legplanken, schuifdeuren – een kast op maat maakt van elke kamer een mooie en ordelijke ruimte.

Kasten

In een keuken, voorraadkamer of wasruimte is een kast heel praktisch om linnengoed, keukengerei en alledaagse gebruiksartikelen op te bergen.

Woonkamermeubels

Woonkamerkast, boekenkast, salontafel, tv-meubel, open legplanken, bijzettafel, kolomkast, kast – voor een opgeruimde woonkamer die mooi oogt, helemaal ingericht volgens uw behoeften en levensstijl.

Hoe kies ik het beste type meubel op maat?

Uw meubels zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan. Zij moeten niet alleen voldoen aan uw opbergbehoeften, maar ook rekening houden met de beschikbare ruimte en de stijl van uw interieur.

De kenmerken en opties van een meubel op maat zijn afhankelijk van de bestemming, de plaats en de manier waarop u het wilt gebruiken.

De eerste stap is dus het oplijsten van alle items, kleding en voorwerpen die u in het meubelstuk wilt opbergen. Op basis van deze lijst maakt uw Mobalpa-ontwerper vervolgens een globale schatting van de hoeveelheid opbergruimte die u nodig hebt.

Afhankelijk van wat u wilt opbergen, selecteert u de meest praktische onderdelen en accessoires.

Opklapbare hangruimte, extra grote laden, schoenenrekken, schuifdeuren, legplanken, hoge kasten, onderkasten – elk detail is belangrijk voor de creatie van een meubel op maat.

Afhankelijk van de ruimte (kinderkamer, woonkamer, hal) kiest u het meest geschikte meubeltype. Opbergvakken, kasten, laden en legplanken worden zo ontworpen dat ze perfect passen in de ruimte waarvoor ze bestemd zijn, met materialen, afwerkingen en bekledingen die passen bij de sfeer van de kamer.

Afhankelijk van uw inrichtingsproject adviseert uw Mobalpa-ontwerper u over het type meubel op maat dat het beste past bij uw behoeften, waarbij hij rekening houdt met uw smaak en budget.

Prijs van een meubel op maat

De prijs van een meubel op maat hangt af van verschillende factoren.

Materiaal

De herkomst, samenstelling en dikte van het hout zijn de belangrijkste factoren die de prijs van een meubel op maat bepalen.

De huidige hoge prijs van hout maakt het meer dan ooit de moeite waard om een meubel op maat te kopen. Hoogwaardig vakmanschap staat immers garant voor jarenlang plezier.

Afwerkingen

Een offerte voor een meubel op maat houdt rekening met de keuze van de afwerkingen (sluitsysteem, spiegel, aantal laden, installatie van specifieke verlichting, bekleding van de deuren ...), omdat deze een invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Werkuren

De kosten voor ontwerp en productie van het meubelstuk maken integraal deel uit van de offerte. De prijzen variëren naargelang de complexiteit van het ontwerp en de plaats van het meubelstuk in huis.

Bijkomende kosten

Leverings- en installatiekosten variëren naargelang de regio, de leveringsvoorwaarden en de complexiteit van de installatie.

Eventuele bijkomende werken (elektrische aansluiting, verwijderen of creëren van een scheidingswand) zullen ook worden opgenomen in de eindafrekening.