Al onze voorraadkamers en washokken

Doe inspiratie op

 • Ontwaken
  Voorraadkamer Sfeer Ontwaken mobiel
  Nieuw
 • Chill
  Voorraadkamer Sfeer Chill mobiel
  Nieuw
 • Maximaal
  Voorraadkamer Sfeer Maximaal Mat Aravis-wit LM
 • Evenwicht
  Voorraadkamer Sfeer Evenwicht LM
 • Vredig
  Washok Sfeer Vredig Thermogestructureerd metallic brons LM

Heb je een project?

Maak een afspraak

Kom naar de winkel

 • Inuit
  Washok Sfeer Inuit Hoogglansgelakt wit LM
 • zachte cocon
  Washok Sfeer Zachte cocon LM
 • Bladerdak
  washok sfeer Bladerdak Mat zwart LM
 • Vierkant
  Washok Sfeer Vierkant Matgelakt basalt LM
 • Bucolisch
  Washok Rustiek
 • Mysterie
  Voorraadkamer sfeer Mysterie Mat zwart LM

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

De wasruimte, een moderne kamer

Deze ruimte, waarvan de naam afkomstig lijkt te zijn van de stoom die vrijkomt bij het wassen van kleding, is lange tijd voorbehouden geweest aan een bepaald type woning. Tegenwoordig is de wasruimte niet meer per se een aparte ruimte, maar is deze opnieuw uitgevonden om gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken of de garage over te nemen. 

Deze nieuwe indeling impliceert logischerwijs aanpassingen. Dankzij maatwerk kan de wasruimte in alle moderne woningen worden geïntegreerd zonder ooit inbreuk te maken op of afbreuk te doen aan andere ruimten. Integendeel, een uitvoering op maat is een antwoord op maat dat perfect beantwoordt aan de eisen van de hedendaagse levensstijl.

Waar de wasruimte in huis installeren?

In de badkamer

Waarom lijkt de wasruimte logisch verbonden met deze ruimte? Ten eerste is de badkamer, als waterruimte, ontworpen om vocht af te voeren. Met een goede ventilatie kan deze ruimte de grote hoeveelheid waterdamp van de douche en het bad afvoeren. Ook de wasverzorging genereert stoom, en daarom hoort de wasruimte thuis in een goed geventileerde doucheruimte. Het voordeel van de wasruimte in deze ruimte houdt daar niet op: aangezien het gebruikelijk is zich op deze plaats om te kleden, is het ook gemakkelijker om er de elementen voor de behandeling van de kleding te installeren. Aangezien deze ruimte niet als woonruimte wordt beschouwd, is het ten slotte niet nodig technische elementen zoals elektrische apparaten te verbergen.

In de keuken 

Een andere praktische oplossing is een wasruimte in de keuken. Deze optie maakt het mogelijk om alle belangrijke dagelijkse onderhoudstaken in huis in dezelfde ruimte onder te brengen. Aangezien de keuken een ruimte is waar gezelligheid en decoratie steeds belangrijker worden, is het essentieel dat de wasruimte verborgen is. In dit geval wordt hij geïnstalleerd achter kastdeuren of in een hoek.

In een aparte ruimte

Als het huis het toelaat, is het inderdaad aangenaam om een ruimte te hebben die volledig gewijd is aan de behandeling van het huislinnen. Net als een berging of kleedkamer wordt de wasruimte uitsluitend voor dit doel ingericht en is over het algemeen gemakkelijker in te richten. Zorg wel voor ventilatie, want net als in de badkamer komt er in deze ruimte veel stoom vrij.

 

Hoe inrichten? 


Wasmachine en droger

Als uw wasruimte wordt gedeeld met bijvoorbeeld de badkamer of de keuken, kies dan voor stille apparaten. De wasmachine mag geen bron van verstoring zijn, zeker niet als u op zoek bent naar een ontspannen moment in bad. Voor de wasmachine en de droger worden meestal twee oplossingen gekozen: ofwel een kolominstallatie met de apparaten boven elkaar, ofwel een opstelling van de twee apparaten die een werkblad bovenop mogelijk maakt. Deze keuze wordt voornamelijk bepaald door de beschikbare ruimte. 

Naast wassen kan de wasruimte ook een strijkruimte omvatten. In dit geval moet een ruimte worden voorzien om comfortabel te kunnen strijken, maar ook om de strijkplank en het stoomstrijkijzer op te bergen wanneer het werk klaar is.

 

De was sorteren

Voor een goed ingerichte wasruimte is een sorteermethode nodig die toegankelijk is voor het hele gezin en praktisch voor de wasmachine. Daarom is het raadzaam om ten minste twee bakken te hebben waarin gekleurd textiel aan de ene kant en wit textiel aan de andere kant kan worden opgeborgen. Dit kunnen geïntegreerde elementen zijn zoals meubels of gewoon op de vloer geplaatst als manden. Belangrijk is dat iedereen er gemakkelijk bij kan en dat ze de activiteiten in de wasruimte niet hinderen. Na het wassen moet er ook opbergruimte zijn voor het schone wasgoed.

Schoonmaakproducten

Een aantal huishoudelijke producten moet in de wasruimte worden opgeborgen, omdat ze daar zullen worden gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor wasmiddelen voor textiel zoals waspoeder, wasverzachter en vlekkenverwijderaars. 

Afhankelijk van de grootte van de wasruimte kan een hele inrichting worden ontworpen om alle schoonmaakproducten in huis te herbergen. Dit heeft het voordeel van een goed afgebakende ruimte: u kunt de opslag beter organiseren, de voorraden beter beheren en ook de toegang beperken, vooral in aanwezigheid van jonge kinderen.

Uw opbergruimte verbeteren 


Wat de organisatie betreft, is het raadzaam tijdens de projectfase na te denken over de taken die in deze ruimte zullen worden uitgevoerd. Als u bijvoorbeeld wilt kunnen strijken, moet u de nodige ruimte vrijhouden om de strijkplank in goede staat te installeren, maar ook om de stoomgenerator op te bergen. Hoewel meubilair altijd nuttig is voor de opslag, kan het ook nuttig zijn om een werkblad te behouden, met name voor het opvouwen van wasgoed. Hoge kasten moeten daarom zo worden geplaatst dat zij het werk niet hinderen. De indeling van het interieur is essentieel. Laden en planken van verschillende grootte en hoogte worden vermenigvuldigd. De toevoeging van accessoires zoals verdelers of rekken biedt praktische oplossingen voor het opbergen van de benodigde producten.

Kleuren en stijlen

 Als de bijkeuken de ruimte moet delen, is het het gemakkelijkst om de stijl en de kleuren te gebruiken die al in de omgeving aanwezig zijn. Bij een inbouwkeuken kunt u een wasruimte toevoegen waarin dezelfde fronten en hetzelfde werkblad zijn verwerkt. Zo blijft de sfeer en het unieke karakter van de ruimte behouden. Hetzelfde geldt voor de badkamer: identieke meubels zijn gemakkelijker te installeren.

Als uw bijkeuken een eigen ruimte in huis heeft, kunt u spelen met een andere stijl en zelfs een verrassend ontwerp uitproberen waarvoor u gevallen bent. Gezien de grootte van de ruimte en het feit dat hij weinig belichting heeft, kunt u voor een originelere stijl of kleurstelling gaan. Het is tijd om al die decoratie-ideeën die we leuk vinden maar nooit durven uit te voeren!