Al onze kastindelingen

Heb je een project?

Maak een afspraak

Kom naar de winkel

De verschillende opstellingen van een kleerkast

Kleerkast met lineair ontwerp

Deze kleerkast tegen een wand biedt een functionele oplossing in een sobere look.

Hoekkledingkast

Als u twee muren beschikbaar hebt, biedt een hoekkledingkast meer opbergruimte.

U-vormige kleerkast

Met een U-opstelling beschikt u over de meeste ruimte en tal van opbergmogelijkheden tegen de drie muren.

Bij een kleerkast hangt de opstelling vooral af van de beschikbare ruimte. Kleerkasten in een slaapkamer of badkamer moeten samengaan met de bestaande meubels zoals het bed. In een aparte dressing zijn meer opstellingen mogelijk (bijvoorbeeld in een U-vorm of hoek), maar u blijft afhankelijk van de afmetingen van de ruimte. U kunt ook een kleerkast onder een schuin dak installeren met behulp van meubels op maat die de beschikbare hoogte volledig benutten.

Voor- en nadelen van elke opstelling

Voor een kleerkast met lineair ontwerp hebt u maar één muur nodig, waardoor er veel plaats overblijft in uw slaapkamer. Dit is de ideale inrichting voor een kleerkast in een ruimte met andere meubels, zoals een bed in de slaapkamer of een wandrek in de badkamer. We raden aan om deze kleerkast van deuren te voorzien, zodat uw kleding niet de hele dag zichtbaar is. De decoratie van de kleerkast moet ook passen bij de slaapkamer of ruimte waarin deze zich bevindt, waardoor de materiaalkeuze voor bijvoorbeeld de deuren beperkt is.

Het grote voordeel van een hoekkledingkast is natuurlijk de plaatswinst. Door een hangruimte of hoekkast in te richten, benut u alle ruimte. Deze praktische oplossing is wel afhankelijk van het type meubel, laden zijn bijvoorbeeld moeilijk te integreren in een hoekkast. In dat geval kiest u beter voor een kleerkast op maat voor meer flexibiliteit bij de binneninrichting.

Een U-vormige kleerkast heeft de meest comfortabele kastindeling, met heel wat opbergmogelijkheden. U kunt bovendien verschillende accessoires integreren, zoals een uitschuifbaar schoenenrek of laden met verdelers. Met zoveel ruimte is het moeilijkste eigenlijk het kiezen! Gelukkig kunt u een ontwerper inschakelen voor advies om de beschikbare opbergruimte optimaal te benutten.

Hoe kies ik de ideale opstelling voor mijn kleerkast?

Denk goed na over de beste opstelling voor uw kleerkast. Over het algemeen is de opstelling afhankelijk van de beschikbare ruimte in huis – in een slaapkamer is bijvoorbeeld niet evenveel plaats als in een aparte kamer. Ook de hoeveelheid kleding is belangrijk voor de inrichting van de kleerkast: een goed ingerichte kleerkast is beter dan verschillende kledingrekken overal in huis! Tot slot is de opstelling van een kleerkast ook afhankelijk van het type meubels. Meubels op maat bieden meer praktische mogelijkheden om een hoekkledingkast in een slaapkamer of een kleerkast onder een schuin dak te creëren.

Te vermijden fouten bij de opstelling van een kleerkast

Tips voor de beste opstelling van een kleerkast Volg de gids!

Kies voor kwaliteitsmeubels

Ook al is de slaapkamer strikt genomen geen leefruimte, toch verdient een kleerkast evenveel aandacht als elk ander meubelstuk in huis. C'est d'autant plus vrai lorsque l'on décide de l'aménager dans sa chambre. Geef de voorkeur aan een kleerkast op maat van kwaliteitsmateriaal zoals hout. Zo beschikt u over een mooi en duurzaam meubelstuk dat tot op de millimeter geoptimaliseerd en dus veel stabieler is dan standaardmeubilair.

Doe een beroep op een gespecialiseerde ontwerper

Het is niet zo gemakkelijk om een kleerkast op maat van uw woning te maken waarin u ook al uw kleding kunt opbergen. Door een ontwerper in te schakelen, krijgt u voldoende ideeën voor de juiste opstelling van uw kleerkast. Hij of zij maakt een gepersonaliseerde indeling van uw kleerkast, zodat al uw kleding en schoenen hun eigen plaats krijgen.

Kies voor de juiste verlichting

Goede verlichting is zeer belangrijk om de kleding in uw kleerkast te kunnen zien. Inbouwlampen op de juiste plaats zorgen ervoor dat u alle kleding in de hangruimte of laden in één oogopslag kunt zien. Voor een goede outfit moet u de juiste items kunnen kiezen!