Badkamers modern: oplossingen voor kleine ruimtes

Badkamers modern: oplossingen voor kleine ruimtes

Wij bieden oplossingen om de ruimte in kleine badkamers te optimaliseren. Van de kleur van de tegels tot de badkamermeubels, lichtinval en decoratie – elk detail telt om van uw doucheruimte een gezellige ruimte te maken, ondanks de kleine afmetingen van de kamer.

Lichte kleuren die een illusie van ruimte creëren

Lichtgekleurde badkamer
Badkamer kiffa boudoir

Lichte kleuren, zoals wit, beige of pasteltinten, kunnen het licht reflecteren en de ruimte visueel groter maken. 
Ze geven een indruk van lichtheid en helderheid, ideaal voor een kleine badkamer. 

U kunt ook texturen kiezen in verschillende tonen wit: 

  • Hoogglans is ideaal om een kamer helderder te maken
  • Mat ontspant de ogen en zorgt voor een gevoel van welzijn
  • Ivoor heeft een warme uitstraling en kan worden gebruikt om een muur of plafond reliëf te geven
  • Een gemarmerde textuur geeft uw badkamer een chique elegante look
  • Witte tegels met zwarte voegen zorgen voor een grafische, moderne stijl

Deze oppervlakken reflecteren het licht en zorgen voor helderheid en een ruimtegevoel in de kamer.

Vind je deze badkamer mooi?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Ruimtebesparende douche en hangtoilet

Ruimtebesparende douche badkamer DELICE H - KOSTBAAR

Een douche neemt minder ruimte in beslag dan een traditionele badkuip, waardoor dit een slimme keuze is voor kleine badkamers. 
Door te kiezen voor een inloopdouche of een douche met hoekopstelling benut u de beschikbare ruimte optimaal en creëert u tegelijk een moderne, functionele sfeer. 
Een transparante douchewand helpt de ruimte visueel groter maken en zorgt voor een gevoel van grandeur.

hangtoilet badkamer

Ook hangtoiletten zijn ideaal voor kleine badkamers. 
Doordat ze aan de muur worden bevestigd, maken ze de vloer vrij en creëren een luchtig, ruimtelijk gevoel
Met een back-to-wall toilet tegen een muur bespaart u nog meer ruimte en geeft u de badkamer een elegante, strakke uitstraling.

Opbergnissen in de douche

Opbergnissen

Opbergnissen in een douche zijn een slimme oplossing om de ruimte in uw badkamer te optimaliseren. Opbergnissen bieden een uitstekende oplossing om uw douche- en badproducten en andere accessoires binnen handbereik op te ruimen.
Opbergnissen in de douche of badkuip worden vaak vóór de tegels geplaatst. 

Hangende badkamermeubels

hangend badkamermeubilair
Ontwerp hangende badkamermeubels

Hangende wastafelkasten maken vloerruimte vrij en laten de badkamer groter lijken. Bovendien beschikt u zo over een opbergoplossing in de badkamerruimte voor uw toiletartikelen, handdoeken of accessoires. 

Hangende kasten of kolomkasten kunnen samen met de wastafelkast extra opbergruimte bieden tegen de muren.

Wandrekken zijn een efficiënte manier om de beschikbare verticale ruimte te maximaliseren. Door stevige legplanken aan de muur te bevestigen, creëert u extra opbergruimte zonder vloerruimte in beslag te nemen. Deze veelzijdige legplanken bieden plaats aan verschillende voorwerpen: handdoeken, schoonheidsproducten, badkameraccessoires en zelfs een vleugje groen met planten.

Natuurlijke materialen met warme tonen

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe geven de ruimte een warme, zachte uitstraling.
De natuurlijke kleur van hout past perfect bij de andere decoratieve elementen en geven uw badkamer een rustiek elegante toets.

Natuursteen blijft een populaire optie voor badkamers. Als wandbekleding, op de vloer of voor wasbekkens – natuursteen heeft een unieke textuur die de ruimte een luxueuze uitstraling geeft. De aardetinten en natuurlijke motieven van steen zorgen voor een rustgevende, serene sfeer.

Bamboe is ook een natuurlijk materiaal dat heel populair is voor kleine badkamers. Het is duurzaam, vochtbestendig en heeft een lichte, luchtige uitstraling. Legplanken van bamboe zijn ideaal voor maximale opbergruimte en geven uw badkamer bovendien een exotische, ecologische toets.

Verlichting en spiegels

Spiegel badkamer Onthaasten
Spiegel badkamer Onthaasten Mobalpa

Kies in kleine ruimtes voor zoveel mogelijk natuurlijk licht. Voorzie verschillende lichtbronnen om een kleine badkamer zonder ramen te verlichten, zoals wandlampen, inbouwspots en plafondlampen. 

Spiegels bepalen in belangrijke mate hoe een ruimte wordt ervaren. Vermijd grote modellen die te veel ruimte innemen, maar kies een spiegel met de juiste afmetingen voor uw badkamer. Spiegels met een elegante lijst of verlichte randen kunnen een decoratieve toets toevoegen en tegelijk de kamer visueel groter maken.

Optimalisatie van de ruimte onder een schuin dak

Er zijn tal van tips om de inrichting van een badkamer onder een schuin dak te optimaliseren.
U kunt kiezen voor een wasbekken of wastafel met kleinere afmetingen om ruimte te besparen, maar toch te kunnen genieten van de belangrijkste functies.

Douche onder een schuin dak

Een inloopdouche is een interessant idee om de ruimte onder een schuin dak te optimaliseren. Deze optie bespaart ruimte en zorgt voor visuele continuïteit in de badkamer. Met de juiste tegels geeft u de kamer een stijlvolle toets en benut u tegelijk optimaal de beschikbare ruimte.
Vergeet niet om handige accessoires toe te voegen om uw toiletartikelen en schoonheidsproducten te organiseren. Installer handdoekhouders, wandhaken of zwevende legplanken om het belangrijkste binnen handbereik te hebben.

Wastafel onder een schuin dak

Bij een kamer onder een helling of schuin dak kan het moeilijk zijn om de ideale plek te vinden voor een traditionele wastafel.
Er zijn verschillende manieren om een wastafel onder een schuin dak in te richten.
U kunt kiezen voor een inbouwwastafel die perfect past in de beschikbare ruimte. Kies een compact model met een aangepaste vorm voor een optimaal gebruik van de ruimte onder het schuine dak.

Badkamer voor kleine ruimtes: een samenvatting van onze tips

Badkamers voor kleine ruimtes DELICE H - KOSTBAAR

Ook als u niet voldoende plaats hebt, kunt u toch een moderne badkamer inrichten in een kleine ruimte door oplossingen en ideeën slim te combineren.
Een inloopdouche is ideaal om plaats te besparen, visuele continuïteit te bieden en gemakkelijk toegang te hebben tot het toilet. Tegels zijn niet alleen praktisch om te reinigen, maar voegen ook een vleugje stijl en verfijning toe aan de badkamer. Kies voor lichte kleuren zoals wit om een illusie van openheid en licht te creëren.
Gebruik praktische opbergmogelijkheden zoals een wandrek, inbouwkasten of opbergmanden om uw schoonheidsproducten en accessoires te organiseren.
Optimale verlichting speelt ook een belangrijke rol in een moderne, gezellige badkamer. Maak zoveel mogelijk gebruik van het natuurlijke licht van ramen of lichtschachten.

Vul dit aan met strategisch geplaatst kunstlicht, zoals wandlampen of inbouwspots, om donkere zones te verlichten en een warme sfeer te creëren.
Kies meubels, wasbekkens of wastafels met kleinere afmetingen die perfect in de beschikbare ruimte passen. Vergeet tot slot niet hoe belangrijk decoratie is om een illusie van openheid te creëren
Onze Mobalpa-ontwerpers zijn beschikbaar om u te begeleiden bij uw project voor de inrichting van een moderne badkamer, ook in kleine ruimtes! Ontdek hoe u een klein oppervlak optimaal kunt benutten met onze innovatieve opbergoplossingen. Ontmoet onze experts in een verkooppunt om uw project te bespreken en de mogelijke oplossingen te ontdekken!