Scandinavische badkamer

Een Scandinavische badkamer ontwerpen voor een gezellige, functionele sfeer

De Scandinavische  stijl is een tijdloze en blijvende trend in interieurdesign. De belangrijkste eigenschappen? Strak, functioneel, authentiek en warm. Het is meer dan alleen decoratie, het is een echte gemoedstoestand. De winters zijn erg lang en koud in Noord-Europa, dus dit wordt gecompenseerd door lichte, gastvrije en ontspannende interieurs. En de badkamer is geen uitzondering. Hout, lichte kleuren zoals wit, een elegant en minimalistisch design, groene planten... geef uw badkamer een Scandinavische make-over, voor een gegarandeerd ontspannende pauze van puur welzijn!

Horizon - Scandinavian
Badkamer Sfeer Horizon - Scandinavian Hoogglansgelakt wit VP
50
 • Kiffa - Boudoir
  Badkamer Sfeer Kiffa - Boudoir Satijn grafiet LM
 • Kiffa - Heide
  Badkamer Sfeer Kiffa - Heide Mat saliegroen LM
 • Eole - Keizerlijk
  Badkamer Sfeer Eole - Keizerlijk Matgelakt zwart LM
Bekijk onze scandinavische badkamers

De kenmerken van een Scandinavische badkamer

Idealiter is de badkamer in Scandinavische stijl een kamer met veel ruimteen een opening naar het landschap. Hoe de Scandinavische stijl creëren in een kleine  badkamer  zonder ramen? Eerst en vooral door de voorkeur te geven aan natuurlijke materialen, met meubels van hout. De blanke houtsoorten, zoals grenen en berken, zijn bijzonder populair. Maar ook het gebruik van wit, wat bijvoorbeeld terug te vinden is in de keuze van het blad, dat indien mogelijk wordt vervaardigd van natuursteen of gemanipuleerde steen. Kies ook voor wit voor de wastafel, de douche, het bad, de tegels en de vloer. En om de Scandinavische sfeer in uw  badkamer compleet te maken, moet u erop letten steeds milieuvriendelijke materialen te kiezen en teak en andere tropische houtsoorten te vermijden!

 • Hoe kiest u de meubels voor uw Scandinavische badkamer

  Scandinavische badkamer hout en wit

  Door de ruimte te optimaliseren, zelfs in een kleine ruimte zoals een doucheruimte, creëert u de typische gezellige, functionele sfeer van de Scandinavische stijl. U kunt het beste kiezen voor een wastafel met een minimalistisch design. Hoe eenvoudiger de meubels, hoe functioneler ze zijn. Een wastafel met twee grote lades biedt veel opbergruimte. Een wastafel op een houten werkblad is ook erg elegant.

  U kunt ook vloerruimte vrijmaken door bijvoorbeeld te opteren voor een hangkast en houten planken. Een kolomkast kan in een hoek worden geplaatst om verloren ruimtes zoveel mogelijk te vermijden. De ontwerp- en decoratie-ideeën om uw badkamerproject in Scandinavische stijl tot een succes te maken, zijn eindeloos! Onze adviseurs staan voor u klaar om de Scandinavische badkamer te ontwerpen die u elke dag comfort en functionaliteit zal brengen. Al onze meubels op maat worden geproduceerd in Frankrijk.

 • Decoratieve accessoires voor een Scandinavische badkamer

  badkamer kiffa heide decoratie

  Eenvoud is het sleutelwoord voor ieder interieur in Scandinavische stijl. Kies uw badkameraccessoires dus zorgvuldig uit. Een bamboerek van hout of bamboe kan tegen een muur worden geplaatst, bij voorkeur een witte muur. Houten planken met rieten manden en groene planten dragen bij aan een natuurlijke inrichting die doet denken aan het Scandinavische landschap. Wat dacht je van een sticker met planten of een tuin, die u op de tegels of douchewand kleeft, voor een nog meer minimalistische look? De badmat op de vloer wordt gemaakt van natuurvezels, een materiaal dat perfect bestand is tegenwater.

  De decoratieve touch die van uw badkamer een ontspannende plek maakt om tijd door te brengen bij uitstek? Een rotan fauteuil of een houten bankje om dit moment van ontspanning te verlengen zodra u uit bad stapt!

  Naast hout voor de meubels en vloeren, en wit voor de tegels, de wastafel, de douche en het bad, zijn zwart en pastelkleuren te vinden in de decoratie-ideeën en accessoires om de perfecte Scandinavische badkamer te creëren.

Scandinavische badkamer Inbouwspots tallys trendy
Scandinavische badkamer hout en wit

Als u geen natuurlijk licht in de badkamer hebt om de kamer te verlichten, gebruik dan spots die op de muren of witte tegels gericht zijn. Wandlampen geven een warm, rustgevend licht. U kan ook spiegels gebruiken om de ruimte te vergroten, terwijl ze hun functie in de badkamer volledig vervullen.

Bent u van plan om uw badkamer in Scandinavische stijl te renoveren? Ons badkamermodel Sfeer horizon-scandinavian om te voldoen aan al uw wensen om een ruimte te creëren waar u kan vluchten naar Scandinavië terwijl u gewoon lekker thuis blijft!

De nieuwste trends voor een moderne badkamer

Als aanvulling op uw houten wastafel kiest u voor ultramoderne kranen, met een zwarte thermostatische mengkraan. Kies voor een zwarte douchezuil met handdouche en zwarte douchekop voor een elegant en origineel resultaat.

 • Zoekt u eerder een fellere tint?

  Scandinavische badkamer delice h kostbaar Douche van zwart messing

  Ook de nieuwe kleur geborsteld messing is heel eigentijds. Messing is een verfijnd en warm materiaal dat visuele effecten creëert die de badkamer doen oplichten. Het past perfect bij hout en verschillende tinten witbeige en pastelkleuren.

 • Zin in een vrijstaand bad in het midden van de kamer?

  Scandinavische badkamer kiffa heide bad

  Alsde badkamerruimtehet toelaat, bent u helemaal bij de tijd! De inloopdouche is nog steeds een veilige keuze, met de glazen douchewanden in zwart of messing.

Wees niet bang om te spelen met materialen in uw badkamer. Hoe natuurlijker en ruwer de materialen, hoe eigentijdser uw badkamer. Een paar decoratie-ideeën? Kies voor hout met ruwe randen, ongepolijste steen en tegels met ongelijke oppervlakken. Betonnen en stenen vloeren maken ook hun langverwachte comeback. Zoveelideeën voor uw badkamerrenovatie, die perfect passen bij de Scandinavische stijl en sfeer!