Kast onder de trap

Een kast onder de trap inrichten: tips voor een optimale opbergruimte

Elke ruimte in huis biedt mogelijkheden voor een grotere en betere opbergruimte. Ook onder de trap of in de hal, verloren ruimtes die u optimaal kunt benutten. Na de inrichting van uw nieuwe keuken wilt u nog een opbergruimte op maat onder een schuin dak; een grote kast met schuifdeuren in de hal; een kleerkast in de slaapkamers en een boekenkast in het bureau?

Elke kamer heeft zijn functie, maar hebt u er al aan gedacht om een kast of een boekenkast in te richten onder uw trap? Met een inrichting op maat kan deze ruimte elke dag opnieuw een troef zijn, en dit voor een zeer betaalbare prijs.

Eindeloos
Trapruimte sfeer Eindeloos Hoogglans Aravis-wit VP
50
 • Modern
  Inkom sfeer Modern Hoogglans zwart LM
 • Kiffa - Reflectie
  Kast Sfeer Kiffa - Reflectie Mat zwart LM
 • Kiffa, Gaïa - Mezzanine
  Dressing Sfeer Kiffa & Gaïa - Mezzanine Gestructureerd Bourgogne-eikenhout
Bekijk onze kasten onder de trap

Voordelen van een kast onder de trap

U hebt altijd meer meubels en kasten nodig in uw woning. Geef uw trap dus een nieuwe functie! Door opbergruimte te creëren onder uw houten trap maakt u plaats vrij in de keukenkasten, onder meer voor moeilijk op te bergen voorwerpen zoals kleine huishoudtoestellen. Een stofzuiger, strijkplank of kledingstomer passen gemakkelijk onder de trap. U kunt er ook een schoenenmeubel inrichten voor het hele gezin met elk zijn eigen legplank. Trappen blijken dus zeer handig om de hal opgeruimd te houden! Een meubel op maat of kasten met laden zijn dan weer ideaal voor het opbergen van speelgoed, handtassen of uw administratie als u thuis geen bureauruimte hebt.

Een meubel op maat onder de trap heeft een mooi design en past altijd in uw interieur. Dankzij de juiste kleur en afwerking – wit, hout, zwart ... – kan dit meubelstuk perfect samengaan met de rest van de inrichting van uw woning, zoals een halmeubel of een boekenkast in de woonkamer.

 • Onze tips voor een aangepaste kast onder de trap

  Kast onder de trap eindeloos

  Voor de inrichting van een houten maatkast onder de trap is het belangrijk om allereerst de beschikbare ruimte nauwkeurig op te meten. De helling van de trap bepaalt de diepte van de legplanken en deze verschilt natuurlijk van trede tot trede. Maak een afspraak met een van onze adviseurs om er zeker van te zijn dat uw cijfers kloppen voor een offerte met de juiste prijs.

  Als u geen kasten of een wit meubel met laden onder uw houten trap wilt, kunt u ook opbergbakken en -manden inrichten achter kastdeuren. U kunt er veel in kwijt en u vindt er items, zoals doe-het-zelf-gereedschap, gemakkelijk in terug als u ze nodig hebt.

 • Hebt u thuis geen bureauruimte en moet u soms telewerken? 

  Kantoor met kast claye souilly

  Waarom richt u geen multifunctionele ruimte op maat in onder de trap met een bureaugedeelte en een opbergkast? Het bureau kan zelfs uittrekbaar zijn om het design van de ruimte niet te verstoren. De prijs per vierkante meter zal veel lager zijn dan wanneer u verhuist naar een appartement met een extra kamer!

  En wat denkt u van een knus ingerichte ruimte met een op maat gemaakte bank met laden in de plaats van kasten? Een paar kleurrijke kussens, legplanken of kledinghaken, een spiegel ... en u hebt een aangename kamer waar jong en oud plezier aan zullen beleven!

Onder trap Modern
Afdekplaat meubels onder schuin plafond collectie

Een laatste tip om het gebruik van een opbergmeubel onder een houten trap gemakkelijker te maken?

Vergeet geen elektriciteitsaansluiting te voorzien voor de verlichting. U kunt ook een ledstrip met wit licht gebruiken voor de binnenkant van uw kasten.

Welke optie wilt u inrichten onder de trap? Een kleerkast met schuifdeuren? Een leesruimte met bank? Een bureau/boekenkast? Of liever een meubelstuk op maat met draaideuren of laden voor optimale functionaliteit en extra opbergmogelijkheden?

Ga naar uw dichtstbijzijnde Mobalpa-verkooppunt en laat u inspireren door onze creativiteit. Ontdek al onze oplossingen voor opbergmogelijkheden onder een schuin dak, een kleerkast onder de trap of opbergruimte in een meubel op maat met laden ... voor elk inrichtingsproject en elke afmeting van uw trap. Onze experts bekijken samen met u welke oplossing aan uw behoeften voldoet, tegen een prijs die zo dicht mogelijk bij uw budget ligt. Als u een offerte vraagt voor uw keuken, denk dan meteen ook aan een inrichting onder de trap!