Garderobekast onder een schuin dak

Een aangepaste kledingkast in een schuine dakruimte

De zolder van een woning is vaak een grote ruimte vol charme waar een of meer slaapkamers kunnen worden ingericht. Het is niet meer dan logisch dat u er dan ook een kledingkast wilt.

Kiffa, Gaïa - Mezzanine
Dressing Sfeer Kiffa & Gaïa - Mezzanine Gestructureerd Bourgogne-eikenhout
50
Al onze inloopkasten

Vind je dit een mooi ontwerp?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Hoe richt ik een kledingkast in onder een schuin dak?

Als u de zolderruimte kunt inrichten (en dus geen verloren zolder hebt), zijn er oplossingen genoeg voor de inrichting. Alles hangt af van de beschikbare ruimte. Voor een aangename leefruimte hebt u een minimale plafondhoogte van 1,80 m nodig. De lagere gedeelten kunt u gebruiken voor activiteiten waarbij het niet nodig is om rechtop te staan.

U kunt er een bed of bureau plaatsen of opbergruimte maken voor uw kleding. Vooral deze laatste optie is interessant, omdat u zo gebruik kunt maken van delen van de zolder die doorgaans onbenut blijven, maar gemakkelijk kunnen worden ingericht met opbergmeubels, zoals een kast of legplanken.

Oplossingen voor onderhelling

Afhankelijk van de grootte van de zolderruimte in uw woning, kunt u een dressing installeren in de slaapkamer of in een aparte ruimte. Uw Mobalpa-ontwerper kan een scheidingswand of een opening maken om een kamer te creëren die volledig gewijd is aan het opbergen van uw kleding en accessoires.

Als alternatief kunnen op maat gemaakte onderbouwkasten worden gemaakt als uitbreiding van de helling onder daken en ramen. Het voordeel van maatwerk is dat u de beschikbare ruimte tot in het kleinste hoekje kunt benutten.

 • Eerste oplossing: een dressing

  Kamer onder de helling

  Als u voldoende plaats hebt, kunt u een echte dressing maken. Combineer hangruimte met laden, legplanken en andere inrichtingselementen om de ruimte van vloer tot plafond helemaal te benutten.

 • Slaapkamer in een schuine dakruimte met kast

  Slaapkamer in een schuine dakruimte met kast

  Tweede oplossing: een kledingkast in de slaapkamer. Op een kleinere oppervlakte kunt u een kledingkast maken in de slaapkamer. Benut de lagere delen zoveel mogelijk om de beschikbare ruimte voor uw garderobe te optimaliseren.

Waarop moet u letten bij een kledingkast onder een schuin dak?

 • Benut alle ruimte

  Benut alle ruimte Garderobekast onder een schuin dak functionele

  Een kledingkast onder het dak vereist enkele aanpassingen. Kies ondiepe meubels en functionele inrichtingselementen. Een garderobelift of uitschuifbare kleerhangerhouder zijn ideaal voor dit soort situaties.

 • Benut alle ruimte

  Ga voor meubels op maat

  Een kledingkast onder het dak vereist enkele aanpassingen. Kies ondiepe meubels en functionele inrichtingselementen. Een garderobelift of uitschuifbare kleerhangerhouder zijn ideaal voor dit soort situaties.

 • Ga voor meubels op maat

  Onderhangend dressing hoofdbord

  Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, kiest u het beste voor een op maat gemaakt meubelstuk dat perfect kan worden aangepast aan de specifieke afmetingen van de zolder. Om de binnenkant aan het zicht te onttrekken zonder ruimte te verliezen, kunt u gebruikmaken van schuifdeuren.

 • Gebruik van lage ruimtes

  Schoenenkast voor onder het dak

  Opnieuw met het doel om elke vierkante centimeter optimaal te benutten, kunnen op maat gemaakte sokkels die onder de helling van het dak zijn geïnstalleerd, worden gebruikt om een hoofdbord of nachtkastjes met opbergruimte rond het bed te creëren.

 • Efficiënt opruimen

  Garderobekast onder een schuin dak mobalpa

  Ruimten met een ondiepe helling kunnen worden voorzien van op maat gemaakte planken om schoenen, boeken en kleine voorwerpen op te bergen, alles binnen handbereik.

  Opslag organiseren

  De indeling van een hangkast laat soms geen deuren toe. In dat geval is het essentieel om de opslag van kleding te organiseren op een kast of in mooie opbergdozen die passen bij het decor van de slaapkamer.

  Combinatie van meubeltypes

  Als de zolderruimte het toelaat, kan uw Mobalpa-ontwerper u een kledingopbergmeubel aanbieden in combinatie met een boekenkast onder de helling, een twee-in-één meubel dat zowel praktisch als aantrekkelijk is.

Welke kamer voor een inloopkast?

Het is vaak een goed idee om een kleedruimte te creëren in een ruimte die oorspronkelijk bestemd was voor een andere functie, wanneer de vierkante meters beperkt zijn.

In een kantoor, een mezzanine, onder een trap of een master suite op zolder, uw Mobalpa ontwerper kan verschillende indelingen bedenken en ontwerpen om de ruimte in uw huis optimaal te benutten.

 

Een kantoor op zolder

In de helling van een zolderkantoor kan vaak een kast of opslagruimte worden ingebouwd. Zo krijgt u meer ruimte om uw kantooraccessoires en enkele kledingstukken, schoenen of zelfs beddengoed op te bergen.

Een bibliotheek op maat onder een trap

De ruimte onder de trap, die vaak ongebruikt blijft omdat hij moeilijk in te richten is, kan vaak worden omgetoverd tot een boekenkast op maat waar boeken en decoratieve voorwerpen goed tot hun recht komen en binnen handbereik zijn van alle gezinsleden.

Een master suite onder het dak

De grote ruimte onder het dak is vaak ideaal voor het creëren van een master suite met slaapgedeelte, badkamer en aparte inloopkast.

Een speelzaal voor kinderen

De mezzanine wordt soms gebruikt als speelkamer voor kinderen (of oudere kinderen) en kan gemakkelijk worden omgebouwd tot een schuine inloopkast. Lage sokkels, meubels op maat, schoenenopslag - er zijn tal van manieren om een speelkamer anders in te richten en op te ruimen dan met speelgoed!

De kleedkamer onder de helling

Een kledingkast onder een schuin dak kunt u helemaal naar eigen smaak decoreren, net zoals een klassieke dressing. Houd er wel rekening mee dat een zolderruimte heel veel licht nodig heeft voor een ruimtelijk gevoel. We raden daarom aan om een kledingkast te kiezen van glanzende of lichte materialen, zoals hout. Vermijd sombere kleuren, omdat deze de ruimte alleen maar donkerder maken.

Neem gerust contact op met een Mobalpa-ontwerper om advies te vragen over welke kledingkast het beste past in uw zolderruimte. Hij of zij zal u graag begeleiden naar de meest optimale oplossing voor uw specifieke situatie en budget.

mobalpa kleedkamer

De kleedkamer in wit en hout is gezellig en warm en gaat perfect samen met een lichte vloer en tapijten in dezelfde tinten. Een schuine slaapkamer met zichtbare balken is ideaal ingericht in een minimalistische stijl om de kamer niet te overheersen.

scheidingswand voor kleedkamers onder het dak

Aan de andere kant kunt u de opbergruimte vergroten door een open kast te maken als afscheiding tussen de slaapkamer en een kleine zolderbadkamer.

Licht in een inloopkast

Of uw kamer nu natuurlijk licht heeft of niet, verlichting is een belangrijk element in een zolderkleedkamer. Het is de bedoeling dat alle meubels en kasten in uw op maat gemaakte dressing goed zichtbaar zijn.

Uw Mobalpa ontwerper kan u adviseren over de installatie van LED's en verstelbare spots met voldoende vermogen om goed te kunnen zien zonder verblind te worden, vooral 's ochtends bij het opstaan.

Om de ideale kleedkamer voor uw onderverdieping te ontwerpen, aarzel dan niet om advies te vragen aan een Mobalpa-ontwerper, die u zal begeleiden naar de beste oplossingen voor uw indelingsbeperkingen en budget.