De open dressing

De open dressing

Een open dressing heeft niets te verbergen! Het intelligent ontwerp van een dergelijke structuur vereist zowel een vlekkeloze organisatie als een onberispelijke esthetiek. Dankzij onze op maat gemaakte oplossingen heeft de open dressing alle kans om perfect op te gaan in de ruimte.

Gaïa - Collectie
Soveromsgarderobe Sfeer Gaïa - Collectie Gestructureerd helder Sierra eikenhout VP
50
 • Gaïa, Kiffa - Odyssee
  Dressing Sfeer Gaïa & Kiffa - Odyssee Satijn grafiet LM
 • Kiffa - Lounge
  Dressing Sfeer Kiffa - Lounge Mat grafiet
 • Kiffa - Casual Chic
  Kast Sfeer Kiffa - Casual Chic Heritage-eikenhout LM
Bekijk onze open garderobekasten

Waarom kiezen voor een open dressing?

Behoefte aan ruimte

In een ruimte als een slaapkamer kan het beschikbare oppervlak soms een probleem vormen. Als het bed eenmaal op z'n plek staat, blijft er soms weinig ruimte over voor de gebruikelijke meubels zoals het nachtkastje en de kledingkast. Het kan dus vaak erg moeilijk lijken om een dressing in de slaapkamer te creëren. Door te kiezen voor een open structuur bespaart u ruimte in de kamer, omdat u niet achteruit hoeft te stappen om de deuren te kunnen openen. Het ruimtelijk gevoel is ook groter: vergeleken met een imposante gesloten kleerkast biedt dit type dressing een luchtige, opgeruimde omgeving.

 • Elegante en minimalistische opbergruimte

  De open dressing kamer kiffa gaia creatief

  Dit type dressing is geïnspireerd op confectiewinkels en hun designinrichting en is erg populair. Op voorwaarde dat uw kleren perfect opgeruimd en gevouwen zijn, biedt de open dressingeen aangename visuele uitstraling die leuk is om naar te kijken en uw slaapkamer aankleedt met een paar sterke stukken die opvallen. Er zijn elementen zoals schuine legplanken die kunnen worden toegevoegd om de kleding die u wilt showen beter in de kijker te zetten.

   

 • Onmiddellijke zichtbaarheid

  U-vormige kast gaia kiffa odyssee

  In tegenstelling tot een gesloten dressing, is de inhoud van een open dressing volledig zichtbaar. Voor sommige mensen is het makkelijker om hun dressing bij te houden als ze geen kastdeuren en lades hoeven te openen. Zo merken we trouwens ook sneller wanneer de garderobe bijna vol zit en het nodig is om deze op te ruimen. Voor degenen die niet van opruimen houden, is het vaak makkelijker om de deuren van de garderobe achter zich toe te trekken en het opruimen uit te stellen tot een later moment.

Hoe organiseert u een open dressing?

U-vormige kasgaia kiffa odyssee garderobelift

Een meubelstuk met de juiste afmetingen

Het geheim van een succesvolle open dressing ligt in het vermogen om plaats te bieden aan uw volledige garderobe zonder een rommelige indruk te wekken. Voor dit soort projecten is het belangrijk om te inventariseren hoeveel kleding en welke kledingstukken u in uw bezit hebt, want er zijn veel verschillende soorten hangkasten, kleerkasten of legplanken. Als uw garderobe voornamelijk uit jurken, pakken en jassen bestaat, hebt u meer ruimte nodig voor hangkasten. Voor truien en T-shirts hebt u dan weer veel legplanken nodig.

 

U-vormige kast gaia kiffa odyssee lade

Lades voor extra privacy

Zelfs als je dressing helemaal open is en u uw kleding altijd onberispelijk opruimt en goed georganiseerd houdt, moet u toch enkele gesloten vakken, zoals lades, in uw dressing incalculeren. Dat geldt voor alle kleine voorwerpen die minder gemakkelijk op te vouwen zijn, zoals ondergoed. Accessoires zoals hoeden en tassen moeten ook beschermd worden tegen stof. Een gesloten opbergmeubel zoals een lade heeft het voordeel dat het kan worden onderverdeeld met tussenschotten: zo kunt u de binnenkant van uw meubels beter organiseren en de overzichtelijkheid verbeteren. Sieraden, sokken, sjaals: niets gaat verloren!

 

Mooie accessoires

Als u geen lades hebt, kunt u ook investeren in een paar mooie dozen om op de planken te zetten: door deze zorgvuldig te kiezen en op de planken te plaatsen, vormen ze een charmante toevoeging aan uw dressing. Hetzelfde geldt voor hangers. Vermijd modellen die niet bij elkaar passen en een wanordelijke indruk geven, en kies voor meer decoratieve elementen zoals een set houten of stoffen hangers.

Als het gaat om dressingmeubels, zorg er dan voor dat u aantrekkelijke accessoires kiest die passen bij de rest van de kamer. De handgrepen van lades en de rails van het hanggedeelte zijn duidelijk zichtbaar, dus kies ze in functie van de omgeving. Metalen handgrepen passen bijvoorbeeld beter in een moderne dan in een klassieke slaapkamer.

We merken nog graag op dat deze zoektocht naar schoonheid en harmonie ook weerspiegeld moet worden in de meubels van de dressing: we kiezen voor edele materialen zoals hout en houden altijd in gedachten dat de kleuren moeten passen bij die van de dressing en de slaapkamer.

 • Kleding die de kamer aankleedt

  De open dressing kiffa casual chic

  In een open dressing zijn alle kleren zichtbaar, dus het idee is om met deze zichtbaarheid te spelen om een grafisch beeld te creëren, waardoor deze beperking een voordeel wordt. U kunt natuurlijk spelen met kleuren door uw kleding op het rek of op de planken te sorteren: wit, zwart of een combinatie kleuren, alle kleurovergangen zullen een verrassend en zeer grafisch visueel effect hebben. In tegenstelling tot permanente kastdeuren zijn de kleren onderling verwisselbaar, zodat u de decoratie van uw kamer kunt aanpassen aan uw stemming en wensen.

 • Open of gesloten dressing: wat als u twijfelt?

  Kamer De open dressing kiffa perspectief

  Hoewel een open dressing een aantal voordelen heeft, is deze niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk te onderhouden. Dit kan u doen aarzelen om voor een dergelijk product te kiezen. Gelukkig bestaan er alternatieve oplossingen als u blijft twijfelen tussen een open of gesloten dressing.

  Als u twijfelt, kunt u kiezen voor een mix van gesloten en open opbergruimtes. Met een gesloten dressing met bijpassende planken kunt u laten zien wat u wilt, terwijl u de rest van uw kledingstukken verbergt achter een deur.

  Tot slot, als u al een open dressing hebt die door vorige bewoners werd geïnstalleerd, kunt u ervoor kiezen om deze af te sluiten met enkele eenvoudige, goedkope oplossingen zoals een roede en gordijn die u net voor de kast hangt.