Hoe optimaliseer ik de opbergruimte in een keuken?

Visueel sfeer Sfeer Groene

De keuken is vandaag onze tweede woonkamer geworden. Omdat er vaak voor een open keuken wordt gekozen, is een efficiënte inrichting heel belangrijk om het gezellig te maken van ontbijt tot avondeten. Ontdek hoe u de opbergruimte in uw keuken kunt optimaliseren en onderhouden op een aangename en eenvoudige manier, elke dag opnieuw.

Ruimtebenutting vanaf de ontwerpfase

Vanaf het allereerste begin van uw keukenproject moet er aandacht worden besteed aan de opbergruimte. De organisatie van uw toekomstige keuken wordt bepaald door de keuze van de meubels, de inrichting van de oppervlakte en de integratie van de huishoudapparaten. Het is belangrijk om elke muur en hoek zo goed mogelijk te benutten. We kunnen verschillende oplossingen bieden, zoals hoekmeubels, keukenkasten met binnenladen, ingerichte keukenachterwanden enz.

Vergeet ook niet om uw ontwerper te vertellen hoe u de keukeninrichting en-organisatie ziet, zodat we u beter kunnen adviseren over de juiste inrichtingselementen.

 

 

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Opbergen per werkzone

Bij het ontwerpen van uw keukenproject gaat de ontwerper uit van de werkdriehoek. Dit zijn de vaste punten waartussen u beweegt: de afwaszone, het bereidingsoppervlak en de koelkast en kookplaat. Het is heel belangrijk dat de afstand tussen deze punten zo optimaal mogelijk is om efficiënt te kunnen werken. Houd ook rekening met deze driehoek bij het opbergen van keukengerei en voedingsmiddelen in uw nieuwe keuken. Dit betekent bijvoorbeeld dat kookpotten in de kookzone moeten en keukenhanddoeken bij voorkeur in de afwaszone. Door deze strikte indeling te volgen, blijft de werkdriehoek efficiënt en hebt u altijd alles binnen handbereik.

Een opgeruimd werkblad

Laden Keuken Sfeer Essentie

Een ander belangrijk punt bij de inrichting van de keuken is het werkblad. Hoe opgeruimder, hoe makkelijker de keuken kan worden gereinigd. Mobalpa biedt verschillende opties voor een leeg werkblad. Berg het dagelijkse keukengerei op in grote, ingerichte laden.

Gebruik de keukenachterwand als een canvas waarop u verschillende moduleerbare inrichtingselementen aanbrengt voor opbergruimte in de hoogte. Wilt u toch nog enkele accessoires op het werkblad? Dan heeft Mobalpa een speciaal inrichtingssysteem: Duplex. Dit is verkrijgbaar in verstelbare of geïntegreerde versie. Duplex creëert opbergruimte op het werkblad zonder veel plaats in te nemen.

Opbergen op gebruiksfrequentie

Keuken Iconisch Sfeer

Binnen elke werkzone moet de opbergruimte ook zo worden ingericht dat de meest gebruikte voorwerpen altijd binnen handbereik zijn. En omgekeerd kunnen apparaten en keukengerei die u minder nodig hebt hoger of niet noodzakelijk binnen handbereik worden opgeborgen. Deze regel geldt ook voor de voedingsmiddelen: plaats vaak gebruikte producten (zoals bloem of suiker) vooraan en minder gebruikte (zoals speciale kruiden of gearomatiseerde oliën) achteraan. Hoe beter uw legplanken aangepast zijn aan uw gewoonten, hoe efficiënter en comfortabeler u zult kunnen werken.