Offerte voor een keuken: hoe krijg ik een offerte op maat van mijn keukenproject?

ingerichte keuken cosy-sfeer

U droomt van een keuken op maat en de perfecte ruimte heeft al vorm gekregen in uw hoofd. Kleuren, stijl, accessoires: uw decoratiewensen lijken geen grenzen te kennen. Maar om uw project haalbaar te houden, moet het afgestemd zijn op uw budget. Voor een keuken op maat van uw dromen en budget is een offerte de belangrijkste stap om u te helpen bij de keuze voor en ontwikkeling van uw project.

Verschillende stappen voor een offerte voor een keuken

Voor een offerte zal u bepaalde stappen moeten doorlopen waarin uw project wordt uitgewerkt om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw verwachtingen en budget. Om tijd te besparen en efficiënt te zijn, doet u hiervoor het beste een beroep op de expertise van een ontwerper. 

De beste garantie op de markt

Mobalpa heeft de beste garanties voor huishoudelijke apparaten, meubels en losse onderdelen in de hele meubelmarkt.

Ontdek

* *Deze garanties gelden voor de producten die uitsluitend in België worden verkocht door de onderneming Fournier via haar Mobalpa-netwerk voor projecten omtrent keukens, badkamers of opbergruimte. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze ontwerpers/verkopers.

Stap 1: Beoordeling van uw behoeften

keukenplan

Hoe begin ik aan een gedetailleerde offerte? De eerste stap is een duidelijke definitie van het project door uzelf de juiste vragen te stellen. Vooraleer u een verkooppunt binnenstapt, moet u een lijst maken van uw behoeften voor een keuken op maat. Wilt u een eethoek integreren in de keuken? Moet er een grote koelkast geïntegreerd worden? Hebt u liever een open, halfopen of volledig aparte ruimte? 

Om u goed te voelen in deze leefruimte is het belangrijk om te weten wat uw gewoontes zijn en hoe u de keuken elke dag gebruikt. Probeer te bepalen wat belangrijk is en waarop u geen toegevingen wilt doen (zoals met vier samen kunnen eten bijvoorbeeld). Door zijn ervaring weet de commerciële ontwerper van Mobalpa hoe hij uw behoeften kan vertalen naar uw toekomstige keuken. Hierna kan de tweede fase in de opmaak van een offerte van start gaan.

Stap 2: Ontwerp van uw project

Zodra de behoeften duidelijk zijn, kan de commerciële ontwerper van Mobalpa inrichtingsmogelijkheden voorstellen die passen bij de gegeven oppervlakte. Vervolgens zal hij u een aantal opties voorstellen: een U-vormige keuken met kookeiland, een L-vormige inplanting, een open keuken ...

Vooraleer u de beste oplossing kiest die bij uw budget past, zal de ontwerper van Mobalpa als professional al verschillende handgetekende voorontwerpen maken.  In deze fase moet al rekening worden gehouden met technische beperkingen, zoals de wateraansluiting, die een invloed zullen hebben op de prijs van de installatie. 

Dit is ook de fase waarin het project een heel andere weg kan inslaan. Ook hier kan de ontwerper van Mobalpa op basis van zijn expertise een oplossing voorstellen waar u nog niet aan gedacht had, maar die volledig aansluit bij uw behoeften en prijsklasse. Het is belangrijk om met een open geest na te denken over de inrichting van uw keuken. 

Stap 3: Selectie van materialen & apparatuur

keuken met apparatuur

Na u de indeling hebt goedgekeurd, volgt de selectie van de materialen en apparatuur voor uw keuken.

De gebruikte materialen voor fronten, werkblad en keukenachterwand hebben een grote invloed op de prijs van een keuken. Zo kost een werkblad met een hoogwaardige afwerking, zoals Fenix of Quartz, veel meer dan een gelamineerd werkblad. En hoe groter de keuken, hoe meer de materialen een belangrijke rol spelen in het uiteindelijke budget. 

U moet ook rekening houden met de kosten van apparatuur en sanitair, zoals de kranen of spoelbak. Al deze producten samen hebben een invloed op het totale bedrag van de offerte. De binneninrichting van de meubels en de laden en kasten moeten ook worden meegerekend voor een zo nauwkeurig mogelijk beeld van de prijs van de keuken.

Tot slot moet u ook rekening houden met extra apparaten, zoals huishoudtoestellen. Ook hier zal het budget niet hetzelfde zijn als u bijvoorbeeld kiest voor een oven met katalyse of een multifunctionele stoomoven.

Criteria om offertes voor een keuken te vergelijken

De inrichting van een uitgeruste keuken is een belangrijk project. Het is dus normaal om de prijzen van verschillende specialisten te vergelijken. Het is mogelijk dat sommige professionals u laten betalen voor deze prestatie en vervolgens voorstellen om het bedrag in mindering te brengen op de eindfactuur. De offertes die u samen met de ontwerper hebt gemaakt, zijn gratis en kunt u dus altijd vergelijken. In sommige van onze verkooppunten kunt u uw project in virtual reality ontdekken.

Totale kosten

De totale kost van het project omvat dus alle bovenvermelde elementen. Het document moet leesbaar en gedetailleerd zijn en de lijst bevatten van alle meubels die deel uitmaken van uw toekomstige keuken, hun aantal en hun afmetingen. Om de prijs van de meubels te kunnen vergelijken, is het belangrijk om rekening te houden met het verschil in materiaal en afwerking van de meubels in uw keuken op maat. Tussen een standaard meubel en een meubel op maat dat tot op de millimeter nauwkeurig voor een uniek project wordt gemaakt, is het logisch dat de prijs verschilt, aangezien het prestatieniveau niet hetzelfde is.

Daarnaast krijgt u ook de lijst van het sanitair (kraan , spoelbak ...), de accessoires (grepen, verdelers, stopcontacten ...) en de huishoudtoestellen. Bij Mobalpa kunt u dankzij de gedetailleerde, duidelijke offerte alle onderdelen van de offerte in alle transparantie vergelijken.

Inbegrepen prestaties

De offerte vermeldt ook de bijbehorende prestaties. In het geval van een keuken op maat gaat het over de levering en plaatsing van de meubels en eventueel de verwijdering van uw oude keuken. Mobalpa heeft ervoor gekozen om deze prestaties apart te vermelden om de prijsofferte zo transparant mogelijk te maken. Zo weet de klant precies wat de prijs is van elk item en kan hij zijn offertes beter vergelijken.

Te vermijden valkuilen bij een offerte voor een keuken

De vergelijking van offertes kan ingewikkeld zijn, vooral als deze meerdere pagina's tellen. Toch is dit nodig om de juiste keuze te maken en met kennis van zaken aan het project te beginnen. 

Prijsvergelijking

Bij de vergelijking van verschillende offertes let u vooral op de uiteindelijke prijs. Voor eenzelfde project zou u bij keukenspecialisten van hetzelfde niveau ook ongeveer dezelfde prijzen moeten krijgen. Een offerte die sterk afwijkt van de concurrentie is geen goed teken.

Te lage prijzen in vergelijking met de anderen betekent altijd minder goede kwaliteit, ofwel in de afwerking van de meubels, ofwel in de prestaties, zoals de installatie van de keuken. Aarzel niet om te vragen waar het prijsverschil vandaan komt om een zo nauwkeurig mogelijk beeld van het budget te hebben. Soms betaalt u beter een paar honderd euro meer om zeker te zijn van het eindresultaat.

Materialen keuken

Prestaties begrijpen

Na ontvangst van de offerte moet u bij de minste twijfel vragen kunnen stellen aan uw keukenspecialist. Bij Mobalpa is de ontwerper uw bevoorrechte gesprekspartner. Uw ontwerper kan u duidelijk de prijsverschillen en opties uitleggen, zodat u de offerte beter begrijpt. 

Dit document garandeert een prijs voor een bepaalde periode, maar is niet het enige element om rekening mee te houden. Let ook op de aard van de aangeboden garantie. Mobalpa biedt u de beste garantie op de markt: 7 jaar op huishoudtoestellen, 10 jaar op meubels en 25 jaar op scharnieren en geleiders van meubels. De offerte voor de installatie van een keuken is een krachtig vergelijkingsinstrument. Vergeet niet dat een vertrouwensrelatie ook heel belangrijk is. Mobalpa biedt u een sereniteitscontract voor uw toekomstige keuken, met verplichtingen die uniek zijn in de keukenwereld, zodat u gegarandeerd tevreden bent. Op deze manier bent u goed begeleid, vanaf de eerste afspraak tot en met de oplevering van de installatie!