mobalpa pauget

« Een moderne en functionele stijl voor onze keuken »

Jocelyne en Marc wilden hun huis nabijin een Franse stad een opknapbeurt geven en tegelijk de keuken renoveren. Het resultaat is een mooi strak ontwerp geworden met een authentieke sfeer.

Mat zwart gecombineerd met hout

mobalpa pauget

Bovenaan hun verlanglijstje stonden eigentijdse materialen, een groot en duurzaam zwart werkblad en een inrichting die praktisch was in het dagelijkse gebruik.

mobalpa pauget
mobalpa pauget
mobalpa pauget

Het koppel wilde in de keuken ook voldoende opbergmeubels en een snacktafel voor een kop koffie met vrienden of een snelle hap. Natuurlijk mocht een opening naar de leefruimte via een glazen wand niet ontbreken voor extra cachet. 

Decoratietip: trendy ladeblokken in massief hout

Een keuken met een elegante afwerking

mobalpa pauget
mobalpa pauget
De Woodtrend-laden lijken op ouderwetse groentekisten en bieden veel opbergruimte in een keuken.

Hout is een must voor hedendaagse keukens. De combinatie van de kleur zwart grafiet met massief hout of gelamineerde plaat sprak het koppel onmiddellijk aan.

De keukenachterwand in gelakt glas zorgt voor een mooie overgang tussen beide afwerkingen. De ingebouwde ledspots onder de bovenkasten doen de hoogglansafwerking nog beter tot haar recht komen.

De ontwerper aan het woord

Laurence, Mobalpa

mobalpa pauget
mobalpa pauget

Voor de nieuwe keuken van Jocelyne en Marc zijn we vanaf nul begonnen en hebben we het tegelwerk, de dampkap en de ronde tafel in de oude keuken weggehaald. Deze zijn vervangen door een vintage keramisch werkblad in het zwart en een grote snacktafel op dezelfde hoogte om een ruime bereidingszone te creëren. Onder de tafel bevindt zich een zwart ladeblok met ronde poten in gelakt zwart die er perfect bij passen.

Achter in de keuken hebben we een kolomkast voorgesteld met koelkast, oven, microgolfoven en binnenladen voor kruiden.

Vindt u deze keuken interessant?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Opgeleide ontwerpers
  • In het hart van de Alpen
  • Project op maat

Zwart keukenmeubel

Vlak na de oplevering van hun nieuwe zwarte keuken zijn we uitgenodigd bij Jocelyne en Marc, in een dorpje in Montagnat in het Franse departement Ain. Om de gesloten keuken groter te laten lijken, heeft het koppel gekozen voor een glazen wand in de kleur zwart, ontworpen door Laurence, de ontwerpster van Mobalpa in Bourg-en-Bresse. Glazen wanden zijn een must geworden in interieurinrichting. Vooral bij renovaties van keukens zijn ze heel populair, omdat ze stijl en cachet bieden voor weinig geld. Het metaal in de kleur zwart zorgt voor de juiste industriële uitstraling.

Jocelyne en Marc wilden vooral een radicale stijlbreuk met hun voorgaande keuken door de authenticiteit en warmte van houten meubels te combineren met meer moderne meubels in mat zwart gemelamineerde plaat. Hun keuzes zijn des te belangrijker, omdat ze graag veel tijd doorbrengen in de keuken. Ze wilden niet per se een werkblad in onyx, maar kozen wel hoogwaardige materialen voor deze keuken: een ladeblok in massief hout, een keramisch werkblad in de kleur vintage mat zwart en een keukenachterwand in gelakt glas in dezelfde beige kleuren als de keukenmuren.

 

Een keukeninrichting op maat

Om deze mooie zwarte keuken zo functioneel mogelijk in te richten, is gekozen voor een groot zwart werkblad over de hele lengte van de ruimte, met een inductiekookplaat en een onderbouwspoelbak. Het werkblad loopt door aan de rechterkant, boven de vaatwasser, met een groef voor de waterafvoer in plaats van een druipvlak. Misschien niet goedkoop, maar deze optie is een must voor een minimalistische keuken die toch altijd opgeruimd is.

Zoals in alle functionele keukens is er veel opbergruimte voorzien, met grote laden voor potten. Jocelyne en Marc beschikken ook over een zwarte kolomkast met koelkast, oven, microgolfoven en binnenlade voor kruiden.

Ook het decoratieve luik kwam ruimschoots aan bod: aan de rechterkant van de spoelbak zijn twee e-practice tablets in de kleur mat zwart geïntegreerd in de geleiders van een paneel in Heritage-eikenhout. Ideaal voor een paar plantjes, die de ruimte bovendien een “natuurlijke” uitstraling geven. Een goedkope manier om een overwegend zwarte keuken ziel te geven.

 

Zeer eigentijdse kleuren

Voor deze keuken in zwart en hout gaat de voorkeur naar bijna zwart mat grafietgrijs. De kleur zwart komt overal terug, van de onderkast tot de kolomkast met oven. De romp van dit meubelstuk is zowel aan de buiten- als binnenkant van hout. Voor de meubelfronten van de bovenkasten met opklapdeuren viel de keuze op licht eikenhout, net als het blad van de snacktafel dat ook dienst doet als kookeiland of dientafel. Het tafelblad ligt op een 60 cm breed meubelstuk met 3 laden en ronde poten in matgelakt zwart. De discrete grepen van de Philia-deuren en lade in de kleur mat zwart maken deze keuken helemaal af.

 

Ons doel? Je begeleiden bij jouw keukenproject, van het ontwerp tot en met de oplevering

Omdat elk inrichtingsproject uniek en gepersonaliseerd is, kan de prijs van een keuken variëren naargelang de installatie en gebruikte materialen. Onze ontwerpers streven er altijd naar om een offerte te maken die zo goed mogelijk aansluit bij je project, wensen en budget. Prijs, installatie, leveringstermijn ... onze adviseurs staan voor je klaar. Vraag hun om advies. Tijdens onze opendeurdagen kan je ook genieten van speciale prijzen en kortingen. Meer informatie.