« Onze keuken met kookeiland en uitzicht op de tuin »

mobalpa hauteville

Onze klanten verwelkomen ons in hun vroeg-negentiende-eeuwse woning waarin ze een moderne gezinskeuken wilden. Een strakke sfeer Atelier, met grote werkbladen en een kookeiland.

Moderne stijl voor een intieme keuken

mobalpa HAUTEVILLE

Voor hun keuken had het koppel de volgende eisen: hoge werkbladen en integratie van hun koel- vriescombinatie met verschillende deuren.

Ze wilden ook een tafel om samen met hun kinderen te eten en veel opbergruimte. Dit alles moest passen in een naar buiten gerichte atypische keukeninrichting.

Decoratietip: de spiegelende keukenachterwand waarin de tuin te zien is

Vindt u deze keuken interessant?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Hout in contrast met zwart

mobalpa HAUTEVILLE
 mobalpa HAUTEVILLE
mobalpa HAUTEVILLE
Kookeiland met keramisch werkblad en apart eetblad in hout

Voor het kookeiland en de eethoek waren esthetiek en gebruiksgemak heel belangrijk, net als een onderhoudsvriendelijke onderbouw spoelbak. De kookzone is uitgerust met een inductiekookplaat, die is uitgelijnd met het keramische werkblad. 

De keukenachterwand is gemaakt van Sierra-eikenhout en de spiegels zorgen voor diepte en licht in de ruimte.

De ontwerper aan het woord

Speciaal voor de koel-vriescombinatie hebben we een blok van mdf-platen in antracietgrijs ontworpen, een verwijzing naar de kleur van het werkblad en de vloer.

De decoratieve nissen van hout aan de zijkanten maken het geheel lichter. Aan de rechterkant is een deur van eikenhout ontworpen om bezems op te bergen.

We hebben ook de grote badkamer in twee gesplitst: een douchetuimte voor de kinderen en een badkamer die toegankelijk is vanuit de ouderlijke slaapkamer.

Om een oude deur te behouden, hebben we een scheidingswand gemaakt die het toilet aan het zicht onttrekt en tegelijk extra opbergruimte biedt.

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Keuken met kookeiland en geïntegreerde tafel

Binnenkijken in de keuken van onze klanten in deze mooie burgerwoning uit de jaren 1900, waar de keuken groot genoeg is om te koken en te eten met het hele gezin. In deze keuken in retrostijl is er voldoende plaats voor tal van inrichtingselementen en opbergmogelijkheden. Het is wel niet altijd mogelijk om in dit type keukens een opening naar de woonkamer te maken, omdat beide ruimtes meestal gescheiden zijn door een hal, zoals hier. Het koppel koos voor een moderne keuken met strak design en een kookeiland en hoge tafel voor de maaltijden met het hele gezin. Onze klanten wilden een industriële stijl: een combinatie van hout met de donkere kleuren antracietgrijs en zwart. Beiden zijn ook behoorlijk groot en vinden het belangrijk dat de werkbladen en het kookeiland op de juiste hoogte zijn ingesteld. Maatwerk dus, net zoals voor sommige opbergmeubels in de keuken.

 

Inrichting van een keuken met kookeiland en eettafel

Het ontwerp van een kookeiland met tafel en werkblad sprak het gezin meteen aan: ze konden allemaal samen in de keuken eten of met de computer werken. Door de oriëntatie van het kookeiland kan iedereen ook genieten van het uitzicht op de tuin. Het keramische werkblad in antracietgrijs is voorzien van een uitgelijnde spoelbak met twee bekkens en een ruimte die als dientafel kan worden gebruikt. Achteraan de spoelbak is opbergruimte voorzien in de onderkasten met houten fronten. De binnenhoek van het L-vormige blad van de eettafel in eikenhoutlook scheidt de eethoek van het kookeiland. Dit tafelblad ligt boven op het keramische werkblad en loopt verder op de onderkasten achteraan de keuken.

 

Elegante keuken in hout en zwart

De drie bovenkasten in gevernist mat zwart contrasteren met de houten fronten en bieden extra opbergruimte. We vinden deze zwarte meubels aan weerszijden van de dampkap, zodat deze keuken met kookeiland een harmonieuze uitstraling krijgt. Zwart, ook voor de stoom- en traditionele ovens. Laurence wilde makkelijk te reinigen fronten die niet gevoelig zijn voor vingerafdrukken. Sierra-eikenhout is hiervoor bijzonder geschikt en zorgt bovendien voor een lichte keuken waar het aangenaam toeven is.

 

Twee badkamers in zwart-wit

Naast de inrichting van de keuken heeft Mobalpa ook twee nieuwe badkamers en doucheruimtes gecreëerd. Ze waren enthousiast over de modellen die in de winkel stonden opgesteld. Met de hulp van de keuken- en badkamerontwerper konden ze hun droom waarmaken: een ouderlijke slaapkamer met directe toegang tot een badkamer met eigen douche en bad.

Ook u kunt een keuken en badkamer kiezen in de showroom van een winkel bij u in de buurt. De adviseurs van Mobalpa begeleiden u bij uw project (keuken, badkamer, bureau, slaapkamer, dressing, woonkamer ...) – van het ontwerp tot en met de oplevering.