« Onze verwachtingen? Een hedendaagse stijl en meer functionaliteit »

mobalpa nieves pastor paya cuisine equipee

Op naar het zonnige Spanje voor een lichte, gezellige keuken. In dit huis staat de inrichting in het teken van orde en esthetiek.

Een minimalistische identiteit in hout en wit om de kinderen en vrienden te ontvangen.

Een grote, gesloten, L-vormige keuken

mobalpa nieves pastor paya cuisine equipee

In hun lichte keuken wilde het koppel een lang werkblad met keukenachterwand van keramische zandsteen en een eettafel – voor twee of het hele gezin.

Om de keuken zo praktisch mogelijk te maken, is een hele muur gewijd aan opbergruimte met meubelfronten in de kleur eikenhout.

Vindt u deze keuken interessant?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Natuurlijke tinten en een gastvrije sfeer

Authenticiteit en zachtheid zijn hier de sleutelwoorden. Het hout van de stoelen vinden we terug in de meubels in de kleur eikenhout en de houten parketvloer. De witte fronten van de onderkasten van de lineaire opstelling passen bij het werkblad en de keukenachterwand.

Licht hout is een lifestylestatement, ideaal voor een serene, gezellige en natuurlijk sfeer in de keuken!

Decoratietip: ga voor een stijl in de twee kleuren wit en hout

Een ergonomische keuken

mobalpa nieves pastor paya cuisine equipee
mobalpa nieves pastor paya cuisine equipee
mobalpa nieves pastor paya cuisine equipee
Een handig ontbijtmeubel met schuif- en vouwopening op het werkblad.

Niet alleen de optimalisatie van de ruimte was belangrijk, de ergonomie mocht niet ten koste gaan van het esthetische. In deze keuken heeft elk meubelstuk een functie.

Alles is ontworpen voor dagelijks gebruik, zoals de keuze voor laden voor meer gebruiksgemak en de perfect geïntegreerde huishoudtoestellen.

De ontwerper aan het woord

Felix, Mobalpa Valencia (Spanje)

De hoogglansgelakte zwart lade boven de microgolfoven biedt een perfecte uitlijning en bewaart de symmetrie tussen de ovens. Om de keuken nog meer karakter te geven, hebben we rondom een tweede, verlaagd plafond geplaatst. De meubels over de volledige hoogte trekken de aandacht!

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Een keuken van naturel hout

Nieves en Pablo wilden de grote gesloten keuken in hun woning in Spanje moderniseren. Hoewel de indeling niet veranderd is ten opzichte van de vorige keuken werden de ergonomie en opbergruimte wel verbeterd. Voor het esthetische aspect van de keuken is hun keuze naar meubels van gemelamineerde plaat in gestructureerd naturel eikenhout gegaan. Een uitstekend alternatief voor een keuken van massief eikenhout aan een meer voordelige prijs. Op aanraden van de keukenontwerper van het verkooppunt in Valencia koos het koppel een keuken op maat in twee kleuren met een grote lineaire opstelling van onderkasten in mat wit. Het resultaat? Een lichte, warme designkeuken in hout en wit met een authentieke stijl in een zachte sfeer.

 

Een geoptimaliseerde en perfect georganiseerde keuken

De verwachtingen van het koppel? Een gezellige keuken waarin ze kunnen koken, vrienden ontvangen en leuke avonden delen. Daarnaast diende ook de ruimte en het gebruiksgemak in de nieuwe keuken te worden geoptimaliseerd. Aan de linkerkant van de keuken staat een geheel van meubels over de volledige hoogte met fronten in naturel eikenhout. Deze zijn op maat gemaakt en rondom afgewerkt met een tweede  verlaagd plafond, waardoor ze het middelpunt van deze keuken in hout en wit vormen.

Om de keuken ergonomischer te maken, is de voorkeur gegeven aan laden. De binnenkant van de houten meubels is zo ingericht dat elk stuk zijn eigen functionaliteit heeft, zoals de kolomkast op het werkblad met schuif- en vouwdeuren van hout voor het ontbijt. Alle huishoudtoestellen zijn ook geïntegreerd, inclusief een koel- vriescombinatie onder de oven.

 

De stijl van keramische zandsteen in de kijker

Aan de kant van het keukenraam bevindt zich een lang werkblad met erboven een keukenachterwand over de volledige hoogte, beide gemaakt van keramische zandsteen in Calacatta gold. De goudkleurige nerfstructuur vinden we terug in het eikenhout van de fronten. Spanje telt een groot aantal keramiekfabrieken. Een werkblad op maat van keramische zandsteen was dus een voor de hand liggende keuze in deze Spaanse keuken. In de buurt van Valencia is er zelfs een leverancier die inductoren onder het werkblad integreert. Deze innovatieve technologie maakt de koopplaat onzichtbaar. Een bijzonder esthetisch designresultaat dat geen speciaal onderhoud vergt. De inductoren worden bediend met een geïntegreerde afstandsbediening in de bovenkast, vlakbij de geïntegreerde dampkap.

 

Elegantie en gebruiksgemak in een moderne keuken

Het werkblad van deze minimalistische keuken is voorzien van een spoelbak met onderbouw wasbak, afgewerkt met een mengkraan van messing die past bij de Zen-profielen van de greeploze meubels. De kraan heeft een dubbele toevoer, waarvan één voor gefilterd water. Een zeepdispenser maakt de inrichting compleet. Het “roll-up” vouwsysteem van het druipvlak van messing verdient een speciale vermelding. Messing en hout zijn de nieuwste keukentrends.

In deze keuken zijn heel wat opbergmogelijkheden geïntegreerd. Het gootsteenmeubel heeft twee deuren en een uitschuifbare afvalemmer naast de geïntegreerde vaatwasser. De diepe schuifladen en bovenkasten bieden voldoende ruimte om potten, servies en keukengerei op te bergen.

Hebt u een inrichtingsproject voor uw keuken? Wilt u meer informatie over de materialen die Mobalpa aanbiedt? Bezoek een van onze verkooppunten om de verschillende keukenmodellen te bekijken en een keukenspecialist te ontmoeten. De ideale gelegenheid om een inventaris op te maken van uw behoeften en een gepersonaliseerde prijsstudie te laten maken.

 

Waarom kiezen voor de kleur naturel eikenhout in een keuken?

Eikenhout is een trendy en tegelijk relatief tijdloze kleur voor een keuken. Onder invloed van de Scandinavische keukens is de variant met naturel hout de laatste jaren populairder geworden. In de keuken zijn licht hout, massief eikenhout of gemelamineerde plaat in combinatie met wit een must om een natuurlijke sfeer te creëren.

Op esthetisch vlak doet de kleur van eikenhout denken aan de warme, gezellige keukens van vroeger. In een minimalistische, greeploze versie zoals in deze keuken domineert de designuitstraling. Maar licht, massief eikenhout kan ook worden gebruikt in een meer traditionele keuken. Alles hangt af van uw smaak en budget. Er zijn verschillende prijsniveaus beschikbaar. U vindt meer informatie in uw dichtstbijzijnde Mobalpa-verkooppunt.