« Onze wensen? Een tijdloze en warme design keuken »

mobalpa coissieu lyon

We hebben afspraak bij onze klanten thuis, in een open keuken met chique bohemien uitstraling die helemaal bij hen past.

Ze kozen voor kleur met de huishoudtoestellen in watergroen, natuurlijke materialen met hout en marmer, en veel planten.

Maatwerk voor een gepersonaliseerde keuken

mobalpa coissieu lyon

Het koppel was op zoek naar een mooie, praktische keuken met een combinatie van licht eikenhout en antracietgrijs in hun gerenoveerde appartement.

Ze wilden ook opbergmogelijkheden, een bank en een model koelkast met kleurrijke retrolook.

Vindt u deze keuken interessant?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

De charme van een sobere, functionele keuken

mobalpa coissieu lyon
mobalpa coissieu lyon
Decoratieve legplanken over de volledige hoogte om aansluitingen te verbergen

‘Made in France’ was een belangrijk criterium voor Bérangère en Antoine. Door de voorkeur te geven aan een Franse fabrikant van keukens op maat was het mogelijk om nissen en een hoekelement te creëren die de keuken van de eetkamer scheiden.

Een kleine, serene keuken

Decoratietip: nissen om een lelijke hoek af te ronden

De ontwerper aan het woord

We hebben de technische ruimte aan de ingang van de keuken ingericht met legplanken en kasten. Om de ruimte niet te overalden, hebben we geen bovenkasten geplaatst boven het werkblad.

Door een schap te maken in de uitsparing ontstaat een luchtig effect, dat bijdraagt aan de zeer eigentijdse stijl van deze keuken. De scheidingswand tussen de keuken en de tafel in de eetkamer is voorzien van een stopcontact voor thuiswerkdagen.

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Een elegante keuken met nissen

Onze klanten hebben hun appartement in een recent gebouw volledig gerenoveerd. Ze hebben ook de keuken aangepakt en een parketvloer in de kleur eikenhout laten plaatsen. Hun keuken zonder kookeiland en open naar de woon-/eetkamer wilden ze een warmere sfeer geven. Ze lieten zich hiervoor inspireren door de opgestelde keukens in het Mobalpa-verkooppunt. Uiteindelijk werd het een combinatie van twee frontkleuren – moseikenhout en antracietgrijs – voor het meubel aan de ingang van de keuken.

Wat is er zo bijzonder aan hun keuken? Een imposante muur van meer dan 5 meter met een atypische hoek. De verbinding die moest worden ingericht was behoorlijk complex en vereiste een keuken met nissen, die werden geïntegreerd in meubels op maat. Omdat het vooral de bedoeling was om de technische ruimte te verbergen, stelde de ontwerper nissen met legplanken voor om het mechanische ventilatiesysteem aan het zicht te onttrekken. Deze betaalbare inrichting is uitgevoerd met een meubelstuk over de volledige hoogte om de keuken niet te overladen. Het ontwerp van deze keuken op maat met nissen heeft ook een decoratieve toets die zichtbaar is vanuit de woon- en eetkamer.

Nog een pluspunt van deze keuken? De uitsparing boven het werkblad, als een grote open nis. Om deze ruimte niet te verliezen, werd de keuken ingericht zonder bovenkasten, met uitzondering van de nissen en de kolomkasten met opbergruimte. Een schap over de volledige lengte biedt plaats aan kruiden, potten, decoratieve voorwerpen, houten snijplanken en lijsten uit hun favoriete decoratiewinkel. Deze decoratie met schap en nissen aan een voordelige prijs is ook mooi te zien vanuit de woonkamer, omdat het koppel geen traditionele keuken wilde.

 

Ruimtes afbakenen in open keukens zonder kookeiland

Als u kiest voor een keuken met kookeiland of barmeubel kunt u eenvoudig een scheidingswand gebruiken om de ruimte in te delen. Dit heeft ook als voordeel dat de prijs van uw keuken lager zal zijn. Deze keuken met nissen van hout in de kleur eikenhout is tegelijk chique en bohemien. De sobere stijl en zeer eigentijdse decoratie passen perfect in de leefruimte. Deze keuken zonder kookeiland wordt van de eetkamer gescheiden door een hoekelement van hetzelfde eikenhout als de keukenfronten. De bekisting doet dienst als technische scheidingswand en heeft een stopcontact aan de zijkant. Zeer handig in moderne keukens, onder meer om te kunnen telewerken. Aan de achterkant zijn een hoekbank op maat en houten nissen gemaakt. De bank steunt op meubels met opbergruimte achter de witte deuren en dezelfde grepen in de kleur messing als in de keuken.

 

Opbergruimtes, de troef van goed ontworpen keukens

Het koppel wilde veel opbergruimte in hun keuken zonder kookeiland met nissen en een vrijstaande koelkast. De ontwerper van de Mobalpa-keukenwinkel heeft een oplossing gevonden, zodat deze niet in het midden van de keuken staat. Hij ontwierp kolomkasten op maat om het geheel te omkaderen. Deze klanten beschikken nu over veel opbergruimte met een binnenlade aan de ene kant en, verborgen achter een deur, een oven en microgolfoven aan de andere kant. De nissen in de keuken bieden ook opbergruimte voor wijnglazen, koffietassen en trendy bokalen.

De chique strakke voorbereidingszone is het neusje van de zalm in deze keuken met nissen. De klanten droomden van een werkblad met voldoende plaats voor alle keukenrobots en juicers. Het werkblad in deze keuken is van wit quartz met marmerlook en heeft een druipvlak met groeven. De onderbouw wasbak van granietcomposiet met bijpassende zwarte mengkraan sluit aan bij de kookplaat, de huishoudtoestellen en het keukenmeubel met antracietgrijze fronten.

Onder het keukenwerkblad is er opbergruimte voorzien met diepe schuifladen: een lade voor het opbergen van bestek, een smaller ladeblok met geïntegreerd kruidenrek en pannenladen onder de kookplaat. De vaatwasser en geïntegreerde afvalemmers bevinden zich onder de spoelbak.

 

De charme van nissen in een keuken

Decoratieve open nissen in een keuken zijn niet alleen praktisch en mooi, maar bieden ook tal van voordelen. De nissen zijn in de eerste plaats decoratief omdat ze mooie voorwerpen, zoals kleurrijk servies, glazen, potjes met kruiden of droogbloemen en zelfs kookboeken tot hun recht laten komen. Zelfs een enkele nis zal uw keuken een persoonlijk, uniek karakter geven.

De nissen bieden ook extra opbergruimte in anders verloren ruimte, zoals in de keuken van deze klant. Ondiepe nissen zijn ook zeer toegankelijk, zodat servies en accessoires binnen handbereik blijven. Tot slot kan een nis ook afgesloten worden als u minder decoratieve voorwerpen uit het zicht wilt opbergen. De ideale oplossing is om een gesloten nis af te wisselen met een open nis voor een stijlvol effect.

Ook de voorkeur van onze klanten voor ‘Made in het hart van de Alpen’ speelde mee bij hun keuze voor een Mobalpa-keukenwinkel voor de inrichting van hun keuken met nis. U wilt zeker zijn van een eerlijke prijs en hoge kwaliteit? Ga naar een Mobalpa-winkel en vraag advies op maat van uw keukenproject!