"Praktisch en comfortabel, de perfecte gezinskeuken"

De perfecte gezinskeukenr 02

Lourdes 38 jaar en leeft samen met haar man en dochtertje. Omdat het kleintje dolgraag meekookt, wist haar mama meteen dat ze een praktische en ruime keuken met een groot kookeiland nodig hadden.

Grijs en helder, een keuken die nooit uit de mode gaat

Keuken Grijs en helder

De klant wilde een tijdloze keuken in neutrale kleuren, die ze vanuit haar woonkamer kon bewonderen zonder ze ooit moe te worden. De perfecte mix tussen klassiek en modern. Grijs was haar kleur en ze wist dat ze de ideale ruimte zou creëren door verschillende tinten te combineren. Hoewel ze twijfelde over het ontwerp, wilde onze klant een kookeiland om samen met haar dochter koekjes te maken: haar favoriete bezigheid!

Decoratietip: plaats de huishoudelijke apparaten bij elkaar om opbergruimte te winnen

Een functioneel ontwerp

De combinatie van hout met de roestvrijstalen grepen en huishoudapparaten zorgt voor evenwicht en functionaliteit.

Achter het antracietgrijze centrale kookeiland strekt deze keuken zich uit tussen twee grote raampartijen die natuurlijk licht naar binnen brengen. Aan de voorzijde vind je de perfect in een kolom geïntegreerde elektrische huishoudapparaten aan één kant van de spoelbak, terwijl aan de andere kant ervan een grote kast de opbergruimte maximaliseert.

In deze open keuken speelt het centrale kookeiland de ruimtelijke hoofdrol. Met een houten vloer en muren in aardkleur was grijs een winnende combinatie voor de moderne maar toch tijdloze look die de eigenares wilde. Ook de meubelkeuze is niet toevallig: het traditionele design met lijsten combineerden we met een unieke touch dankzij de rechthoekige roestvrijstalen grepen. Ten slotte draagt de strategische positie van de huishoudelijke apparaten bij tot het nodige gebruiksgemak en comfort om de ruimte te delen met de kleintjes in huis.

Vind uw favoriete modellen

Mijn favorieten

Een licht- en donkergrijze keuken met lijsten

Praktisch, comfortabel en tijdloos. Deze drie woorden beschrijven de grijze houten keuken van onze klant, de eigenares van de woning waar de reportage en de foto’s werden gemaakt.

Ze had de ruimte tot een van de belangrijkste in huis omgetoverd, dus wilde ze uit het ruime aanbod de perfecte opties voor het ontwerp, de kleuren en de meubels kiezen.

Zo zou onze klant in een keuken die het overvloedige natuurlijke licht maximaal benutte samen met haar dochtertje heerlijke gerechten kunnen koken.

Ze wilde een meer open ruimte, met decoratie die ook van op de zitbank te bewonderen valt zonder ze ooit moe te worden. Het liefste van al wilde ze grijstinten, omdat die goed combineren met de muren en ook niet uit de toon vallen als de muren opnieuw zouden worden geschilderd. In de woning van onze klant is de mix tussen traditie en moderniteit belangrijk. Precies dat evenwicht is wat Mobalpa, waar u alles kunt kiezen, gebracht heeft.

Een centraal kookeiland: de grijze keuken als kloppend hart

Oorspronkelijk scheidde een muur vol foto’s deze ruimte af van de rest van de woning, maar het gezin wilde de keuken meer integreren in het dagelijkse leven. De gezinsleden houden van films kijken en reizen, maar omdat de reisopties in deze uitzonderlijke tijden erg beperkt zijn, behelpen ze zich tegenwoordig vooral via kleurrijke maaltijden, waarbij ze schotels uit alle uithoeken van de wereld bereiden terwijl ze van een goede film op tv genieten. De gezinsleden willen dat de muren van hun woning verhalen vertellen. Het grote centrale kookeiland is het kloppende hart van deze keukenactiviteiten, het echte kernelement. Hier vind je het fornuis en een antracietgrijs werkblad dat deel uitmaakt van de woningdecoratie: het zal niet uit de toon vallen als er straks opnieuw geschilderd wordt.

Aan de overzijde strekken de eveneens grijze meubelfronten zich tegen de muur uit tussen twee grote raampartijen die meer licht en blauwtinten geven aan deze bijzonder persoonlijke keuken. De spoelbak bevindt zich in het midden van deze zone (zoals je ook op de foto’s kunt zien), terwijl de lage gebieden handig gebruikt worden om meer houten laden en opbergruimte toe te voegen: zo wordt koken nog een stuk gemakkelijker. Aan de ene kant vind je de huishoudelijke apparaten in een kolomvorm. Ze zijn perfect geïntegreerd in het meubilair omdat ze dezelfde ontwerplijn en grijstinten overnemen, terwijl ze het leven in de keuken gemakkelijker maken. Aan de andere kant kunnen huishoudelijke spullen en voorraden opgeborgen worden in een grote kast.

Grijs: tijdloos, neutraal en een perfecte keukenkleur

Met een vloer van hout en muren in aardetinten werd grijs gekozen als een van de dominante kleuren voor deze keuken. Zowel de meubels als de decoratie volgen op deze manier een esthetisch eerder eenvoudige, maar toch unieke lijn die net zo goed blijft werken als men zou beslissen om opnieuw te schilderen. De kastfronten hebben grijze lijsten die met de muur contrasteren. Het vleugje klassiek dat ze aan dit soort keukens toevoegen, wordt gebroken door rechthoekige roestvrijstalen grepen die naar het blauwe toe neigen wanneer het zonlicht erin weerkaatst.

Dit gezin houdt ervan om de woning van tijd tot tijd opnieuw te schilderen. Daarom was dit palet van grijstinten de beste oplossing. “De gezinsleden wilden neutrale kleuren voor de keuken zodat ze vanuit de woonkamer gezien niet zouden vloeken met de rest van de woning. Ze zeiden me dat ze iets met hout zochten, een eerder tijdloos ontwerp dat niet plots verouderd zou lijken als ze morgen zouden beslissen om de decoratie te veranderen”, verduidelijkt de ontwerper van Mobalpa, specialist in personaliseerbare keukens, die hen begeleidde bij hun keuzes. “Ons dochtertje is dol op blauw, dus vroeg of laat zullen de muren dat tintje krijgen en dan mogen de meubels niet uit de toon vallen bij die nieuwe decoratie. Bovendien willen we de hele ruimte decoreren met foto’s van wanneer we samen aan het koken zijn”, voegt haar mama eraan toe.

De eigenares is dol op het gebruikte hout en de meubels met lijsten in grijstinten. Ze doen haar denken aan haar moeder, aan de talrijke goede herinneringen aan de keukens van vroeger. Mobalpa, specialist in personaliseerbare keukens, heeft dit – zoals de foto’s bewijzen – perfect begrepen door lichte en donkere kleuren te combineren. Ook de kleur van de muren, die neutrale aardkleurige tonen kregen, is natuurlijk niet toevallig.