“We houden van de kleuren en de functionaliteit van deze kamer.”

We mogen uitzonderlijk binnenkijken in de kamer van het jongetje

We mogen uitzonderlijk binnenkijken in de kamer van het jongetje. En hij is best trots dat hij ons zijn wereld kan tonen. Zijn ouders wilden een praktische ruimte waarin hun zoon kon cocoonen, met veel opbergruimte en een bureau.

Een knus én functioneel nest

Dankzij de tweepersoonsmatras zal het jongetje nog lang van zijn kamer kunnen genieten.
Dankzij de tweepersoonsmatras zal het jongetje nog lang van zijn kamer kunnen genieten.
Een knus én functioneel nest

Er is opbergruimte voorzien met bovenkasten en kolomkasten met hangruimte en laden. Onder het verhoogde bed staat een opstapje met een lade, zodat het toch makkelijk toegankelijk is. De onderkasten met ruime diepe schuifladen bieden voldoende plaats voor boeken en spelletjes.

Decoratietip: open nissen als hoofdbord en nachtkastjes.

Zachte pastelkleuren

De meubelfronten wilden de ouders van het jongetje in het saliegroen, een blauwgroen dat perfect samengaat met de lichtblauwe verf van het plafond boven het bed. De panelen van naturel eikenhout geven de ruimte een warme uitstraling.

De ontwerpster aan het woord

De ontwerpster aan het woord
De ruimte wordt immers alleen verlicht door een dakraam

De kinderkamer is ontworpen met een gepersonaliseerd interieur. De ruimte wordt immers alleen verlicht door een dakraam. Er werd dus gekozen voor lichte kleuren om de ruimte niet nog donkerder te maken. Het grote bed kwam als vanzelfsprekend onder dit raam, zodat het jongetje naar de sterren kan kijken. Er werd ook een bureau ontworpen om huiswerk te maken. In de kamer blijft nog voldoende ruimte over om te kunnen spelen.

 

Vind je deze kamer mooi?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

  • ZenitSlaapkamer Sfeer Zenit Gestructureerde Quercy-notelaar LM
  • Mini meSlaapkamer Sfeer Mini me Mat tingrijs LM
  • DromenvangerSlaapkamer Sfeer Dromenvanger Mat zwart LM
  • Kiffa, Délice - PoederzachtKast Sfeer Kiffa, Délice - Poederzacht Mat greige
  • TransparantieSlaapkamer Sfeer Transparantie Gestructureerd essenhout LM

De klanten willen een project op maat voor de inrichting van de slaapkamer van hun zoon.

Ze denken aan een bedmeubel en een bureauruimte met een kast en opbergmeubels met deuren.

Deze slaapkamer moet ook kunnen mee-evolueren en uitgerust zijn met een geïntegreerde kledingkast.

Een kamer die, zodra hun zoon volwassen is, kan worden gebruikt als logeerkamer.

 

Veel opbergruimte en gebruiksgemak

Een van de voordelen van maatwerk is dat de inrichting volledig op de eigen behoeften en wensen kan worden afgestemd. Ouderwetse meubels passen niet in een slaapkamer voor volwassenen. De esthetiek, een comfortabel bed en de kledingkast zijn vaak heel belangrijk. In een project voor de inrichting van een kinderkamer is de ruimte overdag even belangrijk als ’s nachts. De slaapkamer met opbergruimte wordt een speelruimte of een functionele werkruimte.

In de kinderslaapkamer gaat de bureauhoek perfect op in het geheel. Deze is ontworpen als een kleine alkoof en op maat gemaakt om in de lengte van de ruimte te passen. Onder het bureau zitten twee grote laden. Bovenaan bevindt zich een kast met twee draaideuren. En er is voldoende plaats voorzien voor het opbergen van pennen, boeken en schriften. Nog een voordeel van maatwerk? De ingebouwde spots in de bovenkast met deuren zorgen voor verlichting, met een schakelaar binnen handbereik voor optimaal gebruiksgemak in de werkruimte.

Er is nog meer opbergruimte aan weerszijden van het bureau. Twee meubels op maat over de volledige hoogte, met zowel links als rechts een kast. Deze zijn uitgerust met grote draaideuren, waardoor de opbergruimte makkelijk toegankelijk is. De kledingkast beschikt over kastinrichting om kleding op te kunnen hangen.

 

Meubels in sobere, heldere kleuren

De kleurkeuze voor een slaapkamer voor volwassenen of een slaapkamer met speelruimte voor kinderen is belangrijk. Voor dit project op maat is gekozen voor de kleur mat saliegroen voor de meubelfronten. De panelen en kastrompen zijn in licht Bourgogne-eikenhout, net als de legplanken in alle kasten en de kolomkast. De inrichting van het bed waar het kind elke nacht graag inkruipt, is in dezelfde kleurtinten.

Het plafond boven het bed is lichtblauw geschilderd om het licht van het enige raam, het dakraam, beter te weerkaatsen. Het hoofdbord van het bed is in licht eikenhout. De open nissen waarin kleine objecten kunnen worden opgeborgen, zijn in de kleur saliegroen, net als de deuren van de kolomkast.

 

 

Een optimale inrichting, tot onder het bed

Het grote bed onder het dakraam is volledig op maat gemaakt. Wat maakt het zo speciaal? Onder het bed zitten ruime diepe schuifladen. Er is ook een opstapje op maat voor makkelijke toegang. Perfect om schatten in te verstoppen en boeken en favoriete strips op te bergen. Een bijzonder knusse ruimte om te cocoonen: het kind valt in slaap terwijl het naar de vallende sterren kijkt, net als in De Kleine Prins. We stellen ons zo voor dat hij door het heelal trekt op zoek naar nieuwe vrienden.

 

Alternatieven voor de dressing

U droomt van een dressing, maar hebt onvoldoende plaats in uw slaapkamer? Een uitdaging waarmee onze ontwerpers vaak te maken krijgen. Een ingerichte dressing op maat is natuurlijk het nec plus ultra, maar het kan ook heel praktisch zijn om een dressing met hangruimte en legplanken in te richten achter schuifdeuren. Wij kunnen u advies geven of u kunt onze fotogalerij op Pinterest bekijken voor originele ideeën.