De juiste boekenkast kiezen

Boekenkast in de woonkamer

De boekenkast is een belangrijk opbergmeubel in een interieur. Niet alleen de boeken die u erin opbergt, maar ook alle decoratieve voorwerpen, foto’s, vinylplaten en andere snuisterijen hebben hun eigen verhaal. Maar hoe kiest u de juiste boekenkast? U moet rekening houden met verschillende zaken, maar de ontwerpers van Mobalpa staan u graag bij.

Waar wilt u de boekenkast installeren?

Eerst en vooral raden we u aan om na te denken over de ruimte waar u de boekenkast graag zou willen. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar de keuze van de plaats is heel belangrijk – in een gang of inkomhal, in uw bureau of woonkamer – omdat dit het type boekenkast en de afmetingen, stijl enz. ervan zal bepalen. In de woonkamer wilt u een mooie kast, waarin u naast boeken ook snuisterijen en andere decoratieve voorwerpen kwijt kunt. In de inkomhal hebt u dan weer liever een praktisch meubelstuk met maximale opbergruimte.

Hou je van deze faciliteiten?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Een boekenkast aanpassen aan het interieur

Boekenkast wit onder trap

Nadat u de ruimte hebt gekozen waarin u de boekenkast wilt plaatsen, kunt u nadenken over de stijl van het meubelstuk dat u wilt kopen. Onze tip: zodra u de sfeer van uw interieur hebt bepaald, kunt u op zoek naar de boekenkast die er perfect bij past. Is uw interieur Scandinavisch en strak, eigentijds, industrieel of juist klassiek? In welk materiaal zijn uw andere meubels, welke kleuren hebben de muren, hoe is de ruimte ingericht? Al deze vragen zullen u helpen om het meest geschikte en vooral het mooiste meubelstuk te kiezen!

Nadenken over wat er in de boekenkast komt

Boekenkast in de woonkamer

Om de meest geschikte boekenkast te kunnen kiezen, raden we aan om eens te kijken hoeveel boeken u hebt en wat hun gewicht, grootte etc. is. Dit geldt ook voor de andere voorwerpen die u op de legplanken wilt zetten. Dit helpt u om te bepalen welk materiaal u nodig hebt voor uw toekomstige boekenkast en wat de afmetingen moeten zijn. Als u bijvoorbeeld veel zware of grote boeken hebt, raden we u aan om een stevige boekenkast van massief hout of metaal te kiezen. Voor vinylplaten of stripverhalen kunt u dan weer beter een model met grote nissen kiezen.

Ruimte besparen dankzij de boekenkast

Men denkt vaak dat een boekenkast een imposant meubelstuk is dat veel plaats inneemt. Maar wat als er integendeel meer ruimte vrijkomt? Als u een boekenkast wilt in een ruimte met een hoog plafond, aarzel dan niet om een ondiep, maar extra hoog meubelstuk te kiezen. Ook als dit betekent dat u een verwijderbare ladder nodig hebt om bij alle boeken te kunnen. U kunt ook een boekenkast installeren onder een trap en op deze manier gebruikmaken van ruimte die dikwijls onbenut blijft.

Ga voor een boekenkast op maat

boekenkast wit en roze

Maatwerk is natuurlijk de meest praktische oplossing voor een boekenkast die volledig is aangepast aan uw interieur. Als de indeling van de ruimte u niet toelaat om een boekenkast met standaardafmetingen te kiezen, kunt u via maatwerk zelf een uniek meubelstuk samenstellen, helemaal naar eigen stijl en smaak. De ontwerpers van Mobalpa staan klaar om de meest geschikte oplossing voor uw interieur te vinden.

Twijfelt u nog over de juiste boekenkast? U kunt altijd een beroep doen op onze ontwerpers voor persoonlijk advies en hulp bij de juiste keuze.