Het nieuwe materiaal Fenix voor een matte uitstraling in de keuken

Keuken in blauw fenix

De keuken werd lange tijd beschouwd als een eenvoudig in te richten technische ruimte. Ondertussen heeft ook hier decoratie haar intrede gedaan. Keukenontwerpen worden gedurfder, met nieuwe en verrassende materialen, zoals Fenix.

Wat is Fenix?

Fenix werkblad werkplan

Het lijdt geen twijfel dat de matte afwerking een blijvende trend is. Maar matte oppervlakken zorgden vroeger voor praktische problemen, omdat ze als heel vlekgevoelig en kwetsbaar werden beschouwd en daardoor niet geschikt voor gebruik in een keuken. Toch leidde de aantrekkingskracht van de matte afwerking, mede door de design uitstraling ervan, tot een zoektocht naar nieuwe materialen met hetzelfde karakteristieke effect, maar zonder de nadelen ervan.

Het resultaat is Fenix, een materiaal met een lage lichtreflectie, waardoor het een matte uitstraling krijgt. Het oppervlak voelt ook heel zacht aan, zodat koken nog aangenamer wordt. Fenix is heel goed bestand tegen krassen, slijtage, hitte en schoonmaakmiddelen. Het heeft bovendien een speciale coating tegen vingerafdrukken gekregen, waardoor het oppervlak er altijd vlekkeloos uitziet. Fenix is een heel onderhoudsvriendelijk materiaal dat bovendien gemakkelijk kan worden hersteld: een vochtige doek en een strijkijzer zijn voldoende om lichte krassen te verwijderen.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Hoe kan het in de keuken worden gebruikt?

Keukenfronten in Fenix
Fenix werkblad

Dankzij deze unieke eigenschappen is Fenix een welkome aanvulling in keukens en biedt het liefhebbers de mogelijkheid om een project te creëren met een innovatieve matte kleur. Fenix is een bondgenoot bij uitstek geworden voor wie zijn kamer een eigentijdse look wil geven. Het kan zowel op de fronten van meubelen als op het werkblad worden gebruikt.

Hoe wordt Fenix verwerkt in een keuken?

Keuken in zwart fenix sfeer Black
werkblad in zwart fenix keuken

De unieke eigenschappen maken van Fenix een geliefd materiaal voor liefhebbers van keukens met een matte uitstraling. Fenix wordt zowel voor meubelfronten als werkbladen gebruikt en is de perfecte keuze voor wie een keuken wil met een eigentijdse uitstraling.

De matte kleur zorgt voor een gezellige, gedempte sfeer. Ondanks de warme uitstraling is een matte afwerking minder geschikt voor kleine ruimtes. In tegenstelling tot bij een hoogglansafwerking wordt het licht niet gereflecteerd, wat het ruimtegevoel niet ten goede komt. Daarom wordt Fenix zelden gebruikt voor de hele keuken. Het is beter om hoogglansoppervlakken te combineren met matte om de gewenste sfeer te bereiken.

Fenix en Mobalpa

Als u Fenix wilt gebruiken voor uw keukenproject, kunnen de Mobalpa-ontwerpers u als geen ander adviseren over de beste opties voor uw ruimte, wensen en budget.

De effen gelamineerde fronten van Mobalpa zijn beschikbaar in Fenix, waardoor een ruimere keuze aan kleuren mogelijk is. We bieden ook 13 verschillende werkbladen van Fenix voor nog meer personalisatiemogelijkheden. De Mobalpa-ontwerpers kunnen u begeleiden om Fenix te integreren en uw project van ontwerp tot oplevering tot een goed einde te brengen.