Tijdloze elegantie: ideeën voor een vintage keuken

Keuken SEVENTIES SFEER Mobalpa Retro Stijl

Ontdek onze decoratie-ideeën voor een vintage keuken met een tijdloze charme en chique uitstraling. Maak uw culinaire ruimte uniek!

Vintage keukens halen hun inspiratie uit voorbije decennia. Elk decennium kende zijn eigen stijl, van de glamour van de jaren 1920 tot de branie van de jaren 1970. Ook kunststromingen en trends van vroeger, zoals art deco, het modernisme en de Scandinavische stijl, hebben hun invloed op vintage keukens.

Meubels van de rommelmarkt voor een vintage keuken

Als u een vleugje authenticiteit wilt toevoegen aan uw eetkamer of keuken kunt u op zoek gaan naar originele meubels uit een bepaalde periode – of meubels die er op lijken. Tweedehands meubels in goede staat zijn een ideale manier om een retrosfeer te creëren aan een aantrekkelijke prijs

Welke meubels kies ik voor een vintage keuken?

De rustieke keuken is een tijdloze stijl die warmte, gezelligheid en authenticiteit uitstraalt. Voor een rustieke keuken vol charme moet u de juiste meubels vinden die bij deze esthetiek passen:

 • Massief houten tafel: kies een stevige tafel met een natuurlijke afwerking die de schoonheid van het hout tot haar recht laat komen.
   
 • Rieten stoelen: ga op zoek naar stoelen met rugleuningen met houtsnijwerk en gevlochten, rieten zittingen voor een authentieke sfeer.
   
 • Buffetkast van gepatineerd hout: kies een model met deuren met houtsnijwerk en verouderd metalen grepen en berg er uw vintage servies in op of zet er rustieke decoratieve voorwerpen op.
   
 • Houten keukeneiland: een houten keukeneiland in een rustieke keuken is tegelijk functioneel en attractief. Kies een model met geïntegreerde legplanken en een ruim werkblad. Het kookeiland wordt het middelpunt van uw keuken. Het biedt extra ruimte om te koken en gezellig samen te zijn.

Welke meubels kies ik voor een vintage keuken uit de jaren 1970?


Keukenmeubels uit de jaren 1970 werden gekenmerkt door gedurfde lijnen, organische vormen en iconische materialen.

 • Stoelen van formica: stoelen van formica zijn typisch voor de jaren 1970. Formica was in die tijd een zeer populair materiaal dat beschikbaar was in tal van felle, gedurfde kleuren.
   
 • Tafels van gemelamineerde plaat: ook tafels van gemelamineerde plaat waren overal te zien. Kies voor felle kleuren en poten van verchroomd metaal voor een authentieke look.
   
 • Buffetkasten van teak: buffetkasten van teak waren erg populair. Ze zijn perfect voor extra opbergruimte in uw keuken. 
   
 • Legplanken van rotan: legplanken van rotan werden vaak gebruikt als wandopberger. Ze zijn niet alleen handig als opbergruimte, maar geven de ruimte ook een natuurlijke bohemien toets.

Geef de voorkeur aan retro voor de decoratie en nieuw voor de functionaliteit

SFEER ELEGANTE Retro Stijl

We raden u wel aan om het retrodesign te beperken tot de decoratieve meubels of de opbergoplossingen. Wat het functionele aspect betreft, zijn hedendaagse meubels in een keuken veel praktischer en efficiënter.

Kies daarom onderkasten, kasten en huishoudtoestellen in hedendaagse winkels. 

Deze zijn functioneler in het dagelijkse gebruik, gemakkelijker te reinigen of te herstellen en u moet niet op zoek naar originele onderdelen van apparaten of meubels die niet meer worden gemaakt. 

Bij problemen hebben nieuwe meubels een garantie van verschillende jaren, wat natuurlijk een voordeel is in een veelgebruikte ruimte zoals de keuken.

Tips om de ruimte in uw vintage keuken te optimaliseren

Als u retro tweedehandsmeubels in uw keuken wilt integreren, moet u vooral rekening houden met de beschikbare ruimte, zodat uw mooie kamer ook functioneel blijft.

Voordat u aan een renovatieproject begint of u laat verleiden door een groot tweedehands meubelstuk moet u kijken of de indeling van uw keuken geschikt is en of u voldoende plaats hebt. Zo kunt u bepalen welke maatregelen nodig zijn om de ruimte te optimaliseren.

Vintage esthetiek combineren met hedendaagse functionaliteit

Vintage esthetiek combineren met hedendaagse functionaliteit

U wilt het juiste vintage meubel voor uw keuken? Kies dan multifunctionele producten die ruimte besparen

zoals vintage keukenmeubels die tegelijk een opbergruimte en werkoppervlak bieden. Glazen kasten of een vaatwerkkast bijvoorbeeld, zijn open meubels die voor een gevoel van grandeur zorgen.

SFEER RETRO CHIC Maak gebruik van de muren!

Maak gebruik van de muren!

Gebruik de muren als opbergruimte met open houten of metalen legplanken. Zo maakt u plaats vrij op de werkbladen en komt uw collectie vintage servies beter tot zijn recht.

Gebruik legplanken met decoratieve steunen van gietijzer voor een rustieke retro toets. U kunt ook haken aan de muur bevestigen voor uw keukengerei en potten van rvs of koper om uw keuken nog meer karakter geven.

Een vintage keuken bij u thuis – wat u zeker moet onthouden

Vintage is nooit echt weggeweest uit onze woningen en in de keuken zorgt het voor cachet. Retro wordt meer en meer trendy en is nu ook te vinden in winkels en fabrikanten van nieuwe meubels. Laat u voor uw keukenproject gerust inspireren door modetrends uit het verleden, want tegenwoordig kunt u een oude stijl perfect combineren met nieuwe elementen. 

Mobalpa-ontwerpers zijn echte keukenspecialisten die tot uw dienst staan om u te begeleiden bij uw project. Als u een vintage sfeer wilt zonder naar de rommelmarkt te gaan voor tweedehands meubels kunnen wij u helpen met de decoratie en de inrichting van de muren en vloeren van de kamer. Onze teams passen zich aan al uw wensen en behoeften aan. Wij maken uw vintage keuken op maat!