mobalpa reportage keuken zwart mat

"Een open leefruimte om te koken en vrienden te ontvangen"

Een functionele en chique keuken voor de woning van deze levensgenieters. Open ruimte die overloopt in de woonkamer en eetkamer. Grote tafel om met het hele gezin aan tafel te zitten. Het echtpaar wilden ruimte en praktisch nut combineren met een esthetisch resultaat.

Een elegante en ruime voorbereidingszone

Visueel 01 Een elegante en ruime voorbereidingszone
Geoptimaliseerde inrichting waar met het hele gezin kan worden gekookt.
Visueel 02 Een elegante en ruime voorbereidingszone

De esthetische keuze van het koppel? De kleur zwart. Meubelfronten in de kleur gevernist mat. Zelfs voor het lange werkblad over de hele breedte van de ruimte. Het effect wordt nog versterkt door de blauwgrijze kleur van de muren.

Opbergruimte

mobalpa Opbergruimte Visueel 01
mobalpa Opbergruimte Visueel 02
mobalpa Opbergruimte Visueel 03
Veel extra opbergruimte naast de voorraadruimte

Hoe te zorgen voor een opgeruimde keuken? Door veel kasten te voorzien. En een kolomkast met binnenladen. Deze draagt niet alleen bij aan het karakter van de keuken, maar is bovenal praktisch voor het opbergen van de boodschappen. Hetzelfde geldt voor de grote laden met grepen van rvs. Het kleine detail dat het verschil maakt in het dagelijkse leven? De afvalemmer direct naast de spoelbak en de vaatwasser.

Mening van de keukenspecialist

Mening van de keukenspecialist Visueel 01
Mening van de keukenspecialist Visueel 02
Mening van de keukenspecialist Visueel 03

Het vertrekidee van deze gezinskeuken? Het grote houten werkblad waaruit het kookeiland is gemaakt. Dit moest worden gecombineerd met een fornuismeubel. Zonder de hangende dampkap te vergeten. Zwart zoals de meubels, voor een designkeuken met een open gevoel.

Het resultaat is een subtiel ontwerp op maat. Heel getrouw aan de keuken in onze showroom die de aandacht had getrokken van de klanten.

Tips voor de inrichting?

Een harmonieuze combinatie van materialen, optimalisatie van de ruimte en een gebruiksvriendelijke inrichting. Ideaal om met het hele gezin te koken, huiswerk te maken of gezellig samen aan de grote tafel van het kookeiland te zitten.

Een op maat gemaakt bureau onder de trap

Visueel 01 Een op maat gemaakt bureau onder de trap
Er werd ook een bureau voor twee personen ontworpen
Visueel 02 Een op maat gemaakt bureau onder de trap

Het bureau is perfect geïntegreerd in de eetkamer en biedt een grote werkruimte. De gesloten kasten bieden voldoende plaats voor mappen. Met decoratieve open nissen als blikvangers die voor ritmiek zorgen.

Twee badkamers, elk een eigen sfeer

Twee badkamers, elk een eigen sfeer Visueel 01
Badkamers die perfect aangepast zijn aan een groot gezin
Twee badkamers, elk een eigen sfeer Visueel 02

In hun twee badkamers wilden de klanten twee mooie, praktische en elegante ruimtes inrichten. De ene gezellig met een houten werkblad. De andere meer design in zwart-wit.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Een realisatie 

Winkelfiche bekijken

Onze modellen

 • Sfeer Esthetiek
  Keukens Sfeer Esthetiek Hoogglansgelakt basalt mit kookeiland LM
 • Sfeer Hedendaags
  Keuken Sfeer Hedendaags Gestructureerde Quercy-notelaar mit kookeiland LM benl
 • Sfeer Hemelrijk
  Keuken Sfeer Hemelrijk Gevernist mat zwart mit kookeiland LM

Uniek zoals jij

 • Duurzaam gemaakt
 • Opgeleide ontwerpers
 • Een enkel aanspreekpunt
 • Project op maat

De familie's mat zwarte keuken met eiland

"De centrale plek in het huis, we wilden een grote open leefruimte, om te bewegen zonder elkaar in de weg te lopen, om met z'n allen te koken en om vrienden te ontvangen.

Uniek zoals jij.

De klanten wensen.

Als er bijeenkomsten zijn die ons inspireren, dan is dit er een van.

Voor dit huis van levensgenieters was er dus vooral behoefte aan een grote, functionele en chique keuken, open naar de woonkamer en de eetkamer. Een ander belangrijk criterium was een grote tafel waar ze met z'n vijven aan konden eten, vrienden konden ontvangen of aan konden werken.

In drie woorden, het was een kwestie van ruimte, esthetiek en praktisch nut te combineren.

Mening van de keukenspecialist:

Om zich deze familiekeuken voor te stellen, ontwierp ontwerpster bij Mobalpa, eerst een groot houten werkblad (natuurlijke askleur) dat een centraal eiland vormt. Het idee dat het echtpaar verleidde was om het te combineren met een matzwarte kookunit. En niet te vergeten de installatie van een hangende afzuigkap, in dezelfde tinten, om een design en luchtige toets toe te voegen aan hun nieuwe ingerichte keuken met eiland. Het resultaat is een subtiele, op maat gemaakte inrichting die perfect aansluit bij de liefdesaffaire van de klanten met de matzwarte keuken in onze showroom.

Een elegante en ruime voorbereidingszone

Door te kiezen voor zwarte meubels en apparaten wordt de esthetische vooringenomenheid van het echtpaar versterkt, zelfs in de blauwgrijze kleur van de muren. Het lange, zwarte Ingo Fenix-werkblad versmelt over de hele breedte van de ruimte met de matzwart gelakte Melia-fronten. Een geoptimaliseerde bereidingsruimte die essentieel is voor het koken met het gezin.

Aan de opslagzijde

Een kastmeubel met interne laden geeft deze keuken met eethoek extra karakter. Ook erg praktisch voor het opbergen van boodschappen, net als de grote laden met geïntegreerde Soline handgrepen met roestvrijstalen afwerking. Het kleine detail dat het verschil maakt in het dagelijks leven? Een afvalbak is geïntegreerd vlak naast de gootsteen en de vaatwasser. En om alles op te bergen wat u niet wilt zien, zijn er naast de provisiekast nog tal van andere kasten.

Wat vinden we leuk aan lay-out? De harmonieuze combinatie van materialen, de optimalisering van de ruimte en de bruikbaarheid van de indelingen; maar ook de op maat gemaakte inrichting van een kantoor, perfect geïntegreerd in de eetkamer, onder de trap. Een ruimte gecreëerd met een grote werkruimte voor twee, gesloten kasten voor het opbergen van dossiers en decoratieve open nissen die ritme geven aan het geheel.

Tevreden over haar keuken, vertrouwde de klant Mobalpa ook de creatie van haar badkamers toe. Twee mooie, elegante en praktische ruimtes, perfect geschikt voor een groot gezin.