« Onze ideale keuken: gezellig, duurzaam en praktisch! »

cuisine blanche conviviale mobalpa

Aurélie en Axel hadden al lange tijd een beeld van hun droomkeuken. Ze beeldden zich in dat het een warme, lichte en tijdloze ruimte zou zijn, met veel opbergruimte.

Ze kozen voor een ruim, doch gezellig eiland en de helderheid van elegant mat wit in combinatie met enkele lichte houttinten.

Een Scandinavisch geïnspireerde keuken, ideaal om te entertainen

cuisine blanche conviviale mobalpa

Het stel geniet ervan gezellige momenten te delen met vrienden en familie. Een aperitiefje drinken, een lekker gerecht bereiden of ontbijten met het gezin zijn stuk voor stuk bijzondere momenten in het leven.

Het grote eiland biedt veel opbergruimte en plaats om te entertainen, koken en kletsen.

Vindt u deze keuken interessant?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Duidelijk gedefinieerde esthetische en praktische keuzes

cuisine blanche conviviale mobalpa
cuisine blanche conviviale mobalpa
cuisine blanche conviviale mobalpa

Aurélie en Axel wisten vanaf het begin wat ze wilden. Ze wilden een grote traditionele gootsteen vanwege de kenmerkende stijl en de enkele, ruime spoelbak.

Ze droomden van een grote kastenwand met een verhoogde oven en een prachtige wijnklimaatkast.

Ze kozen voor een werkblad dat hoger is dan gemiddeld, voor meer comfort voor de gebruiker. 

Decoratietip: Voor een gezellige keuken kiest u best voor een groot eiland waar u gezellige momenten kunt delen

Een strakke en functionele keuken

Alle onderkasten hebben lades en schuifelementen voor extra gebruiksgemak.

Bovenaan is de stijl minimalistischer: open planken voor de glazen potten, terwijl de bovenkasten geen handgrepen hebben voor een lichtere look.

De ontwerper aan het woord

Solène, Mobalpa

Naast hun specifieke stijl- en decoratiewensen, deelde ik mijn technische expertise met de eigenaars. Het resultaat? Een mooie, maar ook ergonomische en praktische keuken! 

Ik kwam op het idee van een klein meubel in de inkomhal. Dankzij de planken is het een harmonieuze weerspiegeling van de keuken.

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

De warmte van een gezellige keuken

Aurélie en Axel dachten lang na over hun ideale keuken. Deze praktische Scandinavische keuken werd vooral ontworpen om gezellig te zijn. Het koppel houdt van gezelligheid en droomde van een uitnodigende keuken met veel ruimte om te kletsen, te dineren, te lachen en te delen met vrienden en familie. Ze zochten ook een keuken met veel opbergmeubels zodat ze altijd al hun mooie servies en bestek binnen handbereik hebben, evenals alles wat ze nodig hebben om heerlijke maaltijden te bereiden voor hun gasten. Hun project werd gerealiseerd door de Mobalpa-winkel in Annecy Epagny. Ze wisten precies wat ze wilden en presenteerden al hun gevestigde ideeën en inspiratiebronnen aan Solène, hun ontwerpster. Zij nam de taak op zich om hun wensen in de realiteit om te zetten door haar expertise, technische ondersteuning, design, ergonomische knowhow en decoratieve flair met hen te delen. Ze transformeerde hun visie tot een praktisch, esthetisch en warm ontwerp.

 

Een groot kookeiland om te entertainen

Er gaat niets boven een groot centraal kookeiland om te voldoen aan het verlangen van ons koppel om een gezellige sfeer te creëren en eenvoudige momenten te delen met vrienden of familie. Deze indeling biedt optimaal comfort voor het bereiden van heerlijke maaltijden om samen met vrienden of familie van te genieten. De ingebouwde eethoek is perfect om te ontbijten met het hele gezin, een snelle lunch te nuttigen en een lekker kopje koffie te drinken met vrienden. Gasten kunnen ook genieten van een aperitief en een praatje maken met hun gastheer terwijl hij de maaltijd bereidt. Op deze manier krijgt het kookeiland een ereplaats voor alledaagse momenten en uitwisselingen. Dit belangrijke element van de keuken heeft nog een ander belangrijk voordeel: het bevat veel extra opbergruimte. Deze functie wordt bijzonder sterk gewaardeerd als u een groot gevoel voor gastvrijheid hebt en graag gasten ontvangt!

 

Een keuken in wit en licht hout

Een uitnodigende keuken is een lichte keuken! Dankzij de erker en het raam kan deze ruimte genieten van veel natuurlijk licht. Ons koppel heeft er echter voor gekozen om deze uitstraling te versterken met meubels met pure mat witte fronten. De elegante keuze voor deze smetteloze kleur wordt opgewarmd door accenten van licht hout. Deze toetsen van gestructureerd Sierra eikenhout zijn verspreid over het werkblad en voegen een natuurlijke noot toe die het totaalbeeld zachter maakt. Vanaf de inkomhal, waar u een klein meubelstuk met de bijbehorende planken met dezelfde afwerking vindt, ervaart u een harmonieus gevoel.

Deze delicate combinatie nodigt uit tot vertrouwen en gesprekken. In deze gezellige keuken worden relaties versterkt onder het genot van een warm drankje.

 

Een gezellige keuken die even mooi als praktisch is

Bij het ontwerpen van deze keuken werd bijzondere aandacht besteed aan functionaliteit, ergonomie en gebruiksgemak, maar ook aan de esthetiek.

De keuken werd zo ontworpen om de passage vloeiend te laten verlopen. Als u regelmatig gasten ontvangt, is het belangrijk dat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen in de keuken, zelfs met meerdere personen. Een grote wandkast herbergt alle apparaten. Een verhoogde oven biedt meer gebruiksgemak. De eigenaars nemen graag de tijd om samen met hun vrienden nieuwe wijnen te ontdekken en te proeven, dus installeerden we een mooie wijnklimaatkast. De authentieke gootsteen, met zijn retrostijl, heeft één waskom.. Hij is zeer groot, dus kan u er gemakkelijk grote stukken in afwassen tijdens de voorbereiding en kan u het gebruikte servies verzamelen tijdens de apero, in afwachting van het afwassen nadat de gasten zijn vertrokken. Het eiland en de werkbladen zijn hoger dan gemiddeld, zodat de eigenaars zich comfortabeler voelen tijdens het koken. En het is heerlijk om neer te strijken op de barkrukken voor een snack, dankzij de vriendelijke, ontspannen sfeer van de bar.

 

Hoe creëert u een gebruiksvriendelijke keuken?

Voor mensen als Aurélie en Axel, die gastvrijheid hoog in het vaandel draaien en graag gezellige momenten delen, zijn hier enkele tips om van uw keuken het hart van het feest te maken.

In de eerste plaats kan u met een keuken die uitkomt op de woonkamer op een natuurlijke manier contact houden met uw gasten. Een groot eiland met hoge krukken gaat hand in hand met gezelligheid. Hier kunnen de gasten en gastheer samenkomen voor een praatje en de voorbereidingen afronden. Samen een aperitiefje drinken, voordat u gaat eten, is over het algemeen een aangenaam, ontspannen moment.

Om een gezellige keuken te ontwerpen waar familie en vrienden welkom zijn, hebt u voldoende ruimte nodig. De passage moet gemakkelijk zijn en iedereen moet comfortabel kunnen zitten om van de maaltijd te genieten. Verwaarloos ook de uitrusting niet: apparaten met een grote capaciteit, een gootsteen die groot genoeg is, een wijnklimaatkast en veel opbergruimte zijn allemaal pluspunten als u houdt van entertainen.

Kies ten slotte de stijl van uw keuken met zorg en kies voor delicate kleuren, een rustgevende sfeer en authentieke materialen. Helder, warm en uitnodigend, de keuken moet echt de kamer zijn waar u zich goed voelt. Zo eenvoudig is het.

Bovendien bieden we een veelheid aan keuzes, zowel qua ontwerp als afwerking, om aan al uw wensen, smaak en budget te voldoen. Laat u inspireren door de Mobalpa-sferen op onze site of kom langs bij één van onze ontwerpers in de winkel. Hij of zij bepaalt samen met u de contouren van uw project en creëert de keuken die echt bij u past.