Scandinavische keuken

Ontdek de Scandinavische sferen van onze keukens

De Scandinavische keuken is geïnspireerd op de stijl van de Scandinavische landen en de uitgestrekte natuur daar. De nadruk ligt dus op veel licht, zachte kleuren en strakke lijnen. Cosy, Natuur, Escapade, Vegetaal ... Ontdek de verschillende sferen van onze keukens op maat in Scandinavische stijl. Een combinatie van minimalisme, moderniteit en levenslust!

Sfeer PUUR Natuur
Keuken Sfeer Natuur Hoogglans wit lineare Anordnung mit kookeiland
50
 • Cosy Sfeer
  Keuken Cosy Sfeer Mat porseleinwit
 • Sfeer Escapade
  Keuken Sfeer Escapade Synchroon naturel eikenhout lineaire indeling met kookeiland LM
 • Sfeer Groene
  Keuken Sfeer Groene aménagée en U Synchroon naturel eikenhout LM
Al onze keukens in Scandinavische stijl

Vind je dit een mooi ontwerp?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

De voordelen van een Scandinavische keuken

Open naar de woonkamer, met of zonder kookeiland, ingericht in de lengte, in U-vorm of in L-vorm – een keuken in Scandinavische stijl straalt altijd discrete elegantie uit. De regel? Een keuken met hout, natuurlijke materialen en lichte kleuren. Deze combinatie creëert een lichte keuken met een serene sfeer en veel comfort.

 • Slimme meubels voor de inrichting van een Scandinavische keuken

  mobalpa inbouwkeuken scandinavische stijl cosy sfeer

  Greeploze meubels van licht hout, keukengerei dat handig weggestopt zit achter een verwijderbare keukenachterwand, aan het zicht onttrokken huishoudtoestellen en voorraadkasten in ingebouwde opbergkasten, een houten kookeiland met rechte en strakke lijnen ...

  Een uitgeruste Scandinavische keuken geeft elk interieur een geraffineerde uitstraling.

 • Scandinavische keukens: een strakke en minimalistische stijl die in elk interieur past

  sfeer escapade Inbouwkeuken in Scandinavische stijl mobalpa

  De hedendaagse Scandinavische keuken is een trend in interieurdesign die al bijna een eeuw geleden werd ingezet. De keukens zijn geliefd vanwege de strakke lijnen, minimalistische opbergmogelijkheden en natuurlijke materialen.

  De keuken is van vloer tot plafond uitgevoerd in zachte, tijdloze kleuren: van het lichte hout over de ruwe materialen tot de pastelkleurige decoratieve voorwerpen. Rond de tafel in het verlengde van het houten kookeiland staan stoelen in zachte monochrome kleuren.

  De spoelbak in witte uitvoering is afgewerkt met kraanwerk van verchroomd materiaal of geborsteld messing. Het witte of houten werkblad doet de ruimte groter lijken. De lichte keuken nodigt uit om te ontspannen tijdens een warme en gezellige maaltijd met familie of vrienden.

Hoe wordt een Scandinavische keuken geïntegreerd in een interieur?

sfeer groene mobalpa inbouwkeuken scandinavische stijl
mobalpa inbouwkeuken scandinavische stijl eettafel

Door de minimalistische stijl te laten aansluiten bij de leefruimte en de kleuren van de interieurdecoratie past de Scandinavische keuken in elke woning.

Installeer een bank die zowel dienst doet als zitje, opbergruimte en scheiding tussen keuken en eetkamer in een klein appartement.

Versier de legplanken in de keuken met decoratieve voorwerpen in dezelfde tinten als de woonkamer om een rustgevende sfeer te creëren in beide ruimtes.

Kies voor strakke keukenmeubels die ontworpen zijn om huishoudtoestellen aan het zicht te onttrekken.

Kies voor greeploze fronten van licht hout en een wit werkblad. De Scandinavische keuken is zowel discreet als licht, een perfect opgeruimde ruimte waar het aangenaam toeven is.

Nieuwste trends in Scandinavische keuken

Inbouwkeuken in Scandinavische stijl
werkplan Inbouwkeuken in Scandinavische stijl

Keukens in Scandinavische stijl werden lange tijd enkel en alleen geassocieerd met hout. Tegenwoordig zijn ook contrasterende materialen welkom, net als gedurfde decoratie met felgekleurde voorwerpen en accessoires in nachtblauw, smaragdgroen of zwart.

Ook een elegante mix van genres en materialen wordt steeds gebruikelijker, zoals hout gecombineerd met ruwe materialen (natuursteen, messing en roestvrij staal), voor een Scandinavische keuken met een moderne toets.

Een ander belangrijk punt steeds dat steeds meer aandacht krijgt is de verlichting en lichteffecten tijdens het koken. En niet alleen om functionele redenen: de juiste verlichting laat ook de verschillende elementen in de keuken beter tot hun recht komen en versterkt de zachte, warme uitstraling van de ruimte.

Bovendien komt bij de creatie van Scandinavische keukens op maat de focus steeds meer op duurzame, milieuvriendelijke materialen te liggen, zoals PEFC-gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen, vloerbekleding met een lange levensduur en milieuvriendelijke muurverf.

Ook huishoudtoestellen met energieklasse A of A+ en energiezuinige ledverlichting zijn ondertussen niet meer weg te denken in een keuken in Scandinavische stijl.