Keuken Zwart Modern

“Onze keuken is een integraal onderdeel van ons bouwproject”

We gaan naar Wallonië waar we binnenkijken in het nieuwe huis van Alizée en David. Ze wilden één grote leefruimte met keuken, woonkamer en eetkamer. Hun verlanglijstje? Open ruimte, veel licht, modern, functioneel. 

Donkere kleuren voor een rustgevend effect

De kleur zwart en antraciet creëren een warme cocon
Donkere kleuren voor een rustgevend effect

Voor de keuken haalde het koppel inspiratie uit verschillende thema’s. De ontwerper nam de concrete uitwerking van het project voor zijn rekening. De kleur zwart en antraciet creëren een warme cocon en hebben een rustgevend effect als het hele gezin samen kookt. De kleur, de retro cementtegels en de bekisting van het plafond scheiden de keuken af van de woonkamer.

Decoratietip: een gewaagde combinatie van modern met landelijke toetsen

Een hele functionele keuken

Door de vele opbergruimte en ruime Quartz-werkbladen in houtkleur is deze minimalistische keuken heel functioneel in het dagelijks gebruik. De bar met hoge stoelen is dan weer populair bij de kinderen en vrienden van het koppel voor een gezellig samenzijn.

Een kantoorruimte ingebouwd in een kleedkamer

mobalpa Kantoorindeling in dit opgehangen frame
Kantoorindeling in dit opgehangen frame
Een kantoorruimte ingebouwd in een kleedkamer

Stijlvolle decoratie in de badkamer

Stijlvolle decoratie in de badkamer

In de woning van Alizée en David vinden we ook design in de meubels van de badkamers met dubbel wasbekken. De stijl is heel elegant en strak, tot in de badkuipbekleding. Geen zwart of eendblauw, maar wit en gelamineerd hout kregen de voorkeur.

De ontwerper aan het woord

Philippe van Mobalpa Braine

mobalpa keuken woonkamer TV meubel
De ontwerper aan het woord

In dit huis hebben we alles – keuken, tv-boekenkast, bureau en badkamers – van a tot z zelf ontworpen en ingericht. Sommige meubels zijn speciaal op maat gemaakt om te passen in de beperkte ruimte. De installatie en alle uitsparingen en afwerkingen zijn uitgevoerd door onze teams, zelfs de vestiaire in de hal met ingebouwde wijnkast, onmisbaar voor de levensgenieters Alizée en David.

 • Sfeer Black
  Keuken Sfeer Black Gevernist mat zwart met kookeiland
 • Kiffa - Velours
  Badkamer Sfeer Kiffa - Velours Hoogglansgelakt tamariskroze LM
 • Tandem
  Bureau Sfeer Tandem Gestructureerd Bourgogne-eikenhout LM
 • Office
  Bureau sfeer office LM

Een keuken in zwart-blauw

 

In Wallonië tonen Alizée en David ons hun nieuwe woning. We beginnen in de belangrijkste ruimte met minimalistisch design.

De keuken springt onmiddellijk in het oog. Voor de meubels kozen ze voor een elegante kleur zwart die, afhankelijk van het licht, naar eendblauw neigt.

De kleur antraciet van de muren van de keuken en de keukenachterwand contrasteren met het hout en wit van de woonkamer. Deze lichte, open leefruimte is een van de trendy keukens die op Pinterest te zien zijn.

 

Een designkeuken met een warme sfeer

In open keukens moet de focus vooral op het esthetische liggen. De meubels zijn strak en de kleuren gevarieerd, met een zwart-blauwe kleur voor de fronten, een Quartz-werkblad in hoogglans wit en een bar en nissen in licht hout. Dit zorgt ervoor dat de meubels opgaan in de zwart-blauwe kleur van de muren. Door de afwezigheid van een keukenachterwand wordt het contrast tussen het wit van het werkblad en het zwart-blauw van de bovenkasten nog versterkt.

Voor het ontwerp werd een keuken in U-vorm gekozen. Deze indeling wordt geaccentueerd door de afbakening op vloer en plafond. De cementtegels geven de keuken een decoratieve retrostijl, die nog benadrukt wordt door de inbouwspots in het valse plafond.

 

Een open keuken naar het zitgedeelte met tv-meubel in wit en hout

De leefruimte bevindt zich tegenover de keuken, met meubels in het verlengde van de zwarte muur. Het wit verwijst hier naar een nieuwe ruimte met een ander decor. De overgang begint al bij de bar, met een kleine boekenkast die past bij de houten parketvloer. Deze kleur eikenhout is ook terug te vinden in het midden van de meubels van de tv-boekenkast. De hoekbank in de complementaire kleur blauw past perfect in het geheel. Want in deze woning is niets aan het toeval overgelaten. Alizée en David hebben de inrichting van elke kamer – van de keuken tot de woonkamer – lang voor de bouw van hun nieuwe woning bepaald.

 

Een bureauruimte met een aangepast ontwerp en een werkblad op maat

De neutrale kleuren van de woonkamer komen terug in deze logeerkamer, die ook dienstdoet als bureau. De vele kledingkasten vormen een grote dressing over de volledige hoogte voor het opbergen van kleding. Het bureau, ingericht in een houtkleurig kader, is ook een trend op Pinterest, een heel populair socialmediakanaal voor interieurinrichting.

 

Stijlvolle decoratie, tot in de badkamer

In de woning van Alizée en David vinden we ook design in de meubels van de badkamers met dubbel wasbekken. De stijl is heel elegant en strak, tot in de badkuipbekleding. Geen zwart of eendblauw, maar wit en gelamineerd hout kregen de voorkeur. De keukenachterwand bestaat uit tegels, net als de vloer, waar werd gekozen voor de kleur bruin in plaats van zwart.

 

Terugblik op de trends voor 2022 op Pinterest

Behang in de keuken is weer populair en kleur krijgt een hoofdrol in de keuken. Net zoals in de keuken van Alizée en David zijn dezelfde kleurtinten, zwart-op-zwart of blauw-op-blauw, heel trendy geworden. Citroengeel, salie- of celadongroen, maar ook lichtgrijs zijn dit jaar erg populair in keukens.

En marmer en zelligewerk zijn hipper dan ooit om een keukenachterwand aan te kleden.