« Onze keuken, een kamer met een zeer assertieve inrichting »

mobalpa reportages cuisine bleue

In hun moderne huis zien Laura en Jose het leven groots en in kleur! Ze wilden een designkeuken creëren met een atypisch kantje.

Daarnaast moest hun keuken ook een harmonieus geheel vormen met de rest van hun woning en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Een combinatie van blauw, messing en witte steen

mobalpa reportages cuisine bleue

De wensen van het koppel? Een originele, praktische keuken die zich perfect leent voor maaltijden met het hele gezin. Het idee was dan ook om van de keuken het middelpunt van het huis te maken, om alle vrienden te kunnen ontvangen.

Wat heeft hen over de streep getrokken? Het blauwe model gecombineerd met messingkleurige greeploze profielen. De uitdaging bestond erin om een algemene balans te vinden tussen het centrale kookeiland en de lijn van onderkasten.

Vindt u deze keuken interessant?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Decoratietip: wanneer esthetiek rijmt met symmetrie

Een harmonie van kleuren

mobalpa reportages cuisine bleue
mobalpa reportages cuisine bleue
mobalpa reportages cuisine bleue
Het werkblad en de spatwand met goudkleurige aders verwijzen naar de houten vloer en het messing

Alle elementen in deze keuken vormen een perfecte harmonie. De onderkant van de oven is uitgelijnd met de lade aan de rechterkant.

De bovenkant van de magnetron is uitgelijnd met de bovenkasten. Een LED-strip aan het plafond definieert de keukenruimte, terwijl de zwarte strook boven de kasten voor een elegante afwerking zorgt.

De ontwerper aan het woord

Santhiago, Mobalpa Valencia (Spanje)

Wilt u een opvallende keuken creëren? Dan raden we u aan om messing te combineren met de kleur blauw. Dankzij de symmetrie tussen de kastenwand links en rechts, zijn de twee werkoppervlakken perfect uitgelijnd.

En om uw keuken er onberispelijk uit te laten zien, zijn de fronten van het Lux Line Fénix model gemaakt van microkorrels. Op die manier kan een klein krasje gemakkelijk worden "uitgegumd". Tot slot is het servies gemakkelijk bereikbaar dankzij de lades onder het eiland.

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Een grootse blauwe keuken

De keuken van Laura en Jose staat ver van het wit van conventionele keukens  en moest echt uniek zijn. In hun moderne huis in Valencia, Spanje, hadden ze een zeer specifiek idee voor deze open keuken. Deze keuken beschikt over een eiland om van de maaltijden te genieten en veel opbergruimte om het dagelijks leven te vereenvoudigen. Wat is hun favoriete decoratiestijl? Prachtige kleuren, een zeer decoratieve  keuken met eigentijdse meubels en ergonomisch design voor een grootse ruimte. Deze keuken in blauwe, houten en koperen tinten  met wit werkblad en spatwand van keramische tegels voldoet aan al hun verwachtingen. Ze hadden het in de winkel gezien. De op maat gemaakte  kasten in hun blauwe keuken bieden een moderne stijl en een origineel decor waardoor ze zich er meteen thuis voelden met het hele gezin. Het is ook een manier om gegarandeerd indruk te maken op hun vrienden.

 

Een elegante, harmonieuze keuken

Wat echt opvalt als u naar deze keuken kijkt, is dat de kastjes, naast de opvallende blauwe kleur op de fronten , zijn voorzien van greeploze messing profielen. Een harmonie van kleuren die contrasteert met het witte werkblad en de bijpassende spatwand. Dat alles wordt benadrukt door de goudkleurige aders die het messing van de meubelprofielen en de natuurlijke parketvloer in houttinten weerspiegelt.

Voor deze op maat gemaakte blauwe keuken bedacht de ontwerper een zeer evenwichtige indeling waarbij elk meubelstuk zorgvuldig op maat werd gemaakt. De grootste uitdaging? Het werkblad in het centrale kookeiland moest worden uitgelijnd met het werkblad in de voorbereidingsruimte. De breedte van de twee kastenwanden is daarom identiek. Links zien we een kolomkast met de oven, zwarte magnetron en opbergkasten. Rechts zien we de zwarte tweedeurskoelkast, omlijst door twee kasten met open decoratieve nissen, eveneens in het zwart.

 

Voeg een vleugje kleur toe aan uw keuken!

Ongeacht u kiest voor blauw, met wit en zwart, zoals de keuken van Laura en Jose. Of ongeacht u de voorkeur geeft aan meer neutrale kleuren, met witte, beige of licht houten fronten ... iedereen heeft zijn eigen stijl en mag zelf de inrichting voor zijn keuken kiezen in alle vrijheid. Groene tinten  zijn altijd populair voor warme, lichte keukens. Dit jaar maakt de typische jaren zeventig keuken ook een comeback. Durft u de knalkleuren van weleer, zoals oranje en bruin, aan? Vintage antieke meubels en voorwerpen zijn een goede eco-vriendelijke (als in ecologisch... verantwoord en economische) manier om uw keuken te decoreren. Ze staan ook garant voor een heel persoonlijke inrichting in deze leefruimte waar we als gezin steeds meer tijd doorbrengen om maaltijden te bereiden, te telewerken of vrienden te ontvangen.

Ziet u uzelf graag in een keuken met gekleurde meubels staan? Bezoek onze winkel om alle beschikbare keukenreeksen en kleuren te ontdekken. Onze adviseurs werken samen met u aan uw keukenproject op maat om van uw huis een unieke plek te maken die uw imago en persoonlijkheid weerspiegelt.