Hoe kiest u uw TV-meubel?

mobalpa Hoe kiest u uw TV-meubel

Als belangrijk element in een interieur moeten TV-meubelen zowel aan praktische als aan esthetische criteria voldoen. De keuze van het juiste model is niet altijd gemakkelijk omdat het een meubelstuk van de woonkamer is waar het gezinsleven om draait. Om u te helpen, is hier wat advies van onze Mobalpa ontwerpers.

Nadenken over de plaats van het TV-meubel

Aromatische sfeer met op maat gemaakte TV-meubels
Aromatische sfeer met op maat gemaakte TV-meubels

Voordat u een nieuwe TV-standaard koopt, moet u eerst bedenken waar hij in de kamer moet komen te staan. Uiteraard moet het toestel tegenover de sofa worden geplaatst, zodat u comfortabel naar uw favoriete programma's kunt kijken. Vergeet niet rekening te houden met de plaats van de ramen en de natuurlijke lichtinval in de kamer om hinderlijke reflecties op het scherm te voorkomen en kies in plaats daarvan voor zachte verlichting. Ten slotte is ook de afstand tussen uw TV-toestel en de sofa belangrijk, dus installeer het niet te dicht (minstens een meter tussen u en het scherm).

 

Vind je deze tentoonstelling leuk?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Denk aan de afmetingen van het meubilair

Denk aan de afmetingen van het meubilair
Sfeer Noordelijk en haar elegante en functionele TV-meubelsamenstelling

Net als bij elk ander meubelstuk in uw huis, moet u van tevoren nadenken over de grootte van uw TV. Hoe groot is je TV? Hoe hoog is je bank? Al deze vragen moeten in aanmerking worden genomen om de juiste maat TV-standaard te kiezen. Het is niet prettig om naar een scherm te kijken terwijl u buigt, tilt of zelfs uw hoofd draait! De grootte van uw flat of huis is belangrijk. Als u in een vrij kleine ruimte woont, heeft het geen zin om een TV-meubel te kopen ter grootte van uw woonkamer! Een oplossing kan zijn te kiezen voor een aan de wand gemonteerde of hangende eenheid om ruimte te besparen.

Uw TV-meubel verbinden met de rest van het decor

Uw TV-meubel verbinden met de rest van het decor
Sfeer Mélia Cubist en zijn op maat gemaakte tv-meubelsamenstelling
Sfeer Modern en zijn TV-standaard
Sfeer Modern en zijn TV-standaard op poten met afmetingen tot op de millimeter

Uw TV-meubel moet in uw interieur passen en ermee in harmonie zijn. Is uw inrichting meer Scandinavisch, retro, hedendaags... Vandaag hebben we een brede waaier aan stijlen om uit te kiezen en dat is goed nieuws! U kunt kiezen voor een houten TV-meubel, gekleurd en met een ronde vorm voor een vintage look, monochroom voor een grafisch effect, zwart of wit gelakt als u op zoek bent naar een eigentijdse, Scandinavische of industriële stijl... Het idee is om uw wensen te volgen, zodat het past bij de rest van uw meubilair, met name de salontafel en de stoelen.

Denken over opslag

Naast zijn esthetische functie moet een TV-meubel ook praktisch zijn. Wij raden u aan te kiezen voor een model met opbergruimte. Hiermee kunt u kabels, stekkers, internetboxen, afstandsbedieningen en andere hifi-apparatuur verbergen die we liever niet zien. Deze vakken of laden kunnen, afhankelijk van het model, gesloten, open of van glas zijn. Uw opslagruimte kan ook uw scherm volledig verbergen, als u dat ontsierend vindt, met behulp van een schuifdeursysteem.

Denk aan de prijs

De laatste vraag die moet worden beantwoord is natuurlijk de prijs. Er zijn tegenwoordig allerlei modellen TV-meubelen verkrijgbaar, meer of minder duur. Dit zal afhangen van de stijl van het meubel, het merk, de afmetingen, de materialen, de plaats van vervaardiging, of het al dan niet op maat gemaakt is... Al deze criteria worden in overweging genomen en zullen u helpen om te weten of de prijs al dan niet gerechtvaardigd is.

Onze Mobalpa-ontwerpers kunnen u adviseren om het perfecte TV-meubel voor uw interieur te vinden, dat aan al uw wensen voldoet.