Welke kledingkast kies ik het beste?

Garderobe in een opslagruimte

Een gewone kast wordt meestal gebruikt om zaken op te bergen in een gesloten ruimte van de slaapkamer. Een kledingkast daarentegen moet naast legplanken of laden ook zijn uitgerust met een kastroede om kleding op te hangen. Dit meubelstuk zorgt er in de eerste plaats voor dat al uw kleding veilig wordt opgeborgen en is dus onmisbaar in een slaapkamer of dressing.

Welke functies moet een kledingkast hebben?

Garderobe in een zwarte kleedkamer

Omdat een goed opgeruimde slaapkamer belangrijk is, hebben we genoeg opbergruimte nodig voor onze kleding, maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom we voor dit meubelstuk kiezen. U wilt uw garderobe ook zo goed mogelijk bewaren, want textiel is fragiel. Kleding die niet goed is opgeborgen, gaat kreuken en verslijt sneller. Een kledingkast moet uw kleding dus beschermen tegen beschadiging door stof of een wankele constructie. Het meubelstuk moet een duidelijk overzicht kunnen geven van uw volledige garderobe. Organiseer de kast zo dat u elke dag heel makkelijk uw outfit kunt kiezen. En “Ik heb niets om aan te doen!” wordt verleden tijd ...

Hou je van deze faciliteiten?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Welke afmetingen moet een kledingkast hebben?

overhemd kledingkast
Broekengarderobe

De grootte van een kledingkast wordt bepaald door verschillende factoren.

De diepte is meestal standaard (ongeveer 60 cm), zodat er voldoende plaats is voor kastroedes en legplanken en de deuren van de kast. Daarnaast zijn er speciale inrichtingselementen beschikbaar, zoals een uitschuifbare kleerhangerhouder om kleding ook in een ondiepe kast te kunnen ophangen.

Met de functionele inrichtingselementen van Mobalpa kan de binnenkant zo worden ingericht dat de volledige ruimte – afhankelijk van uw behoeften – optimaal wordt benut.

Binnenafmetingen van een kledingkast

Garderobediagram

De hoogte van de kast wordt bepaald door de hoogte van de ruimte waar deze komt te staan. Maar de binnenkant van de kast kan worden aangepast. Hier zal dus goed over moeten worden nagedacht. De hoogte is afhankelijk van de kleding die u wilt ophangen. Voor het ophangen van jurken en jassen is ongeveer 160 centimeter nodig, terwijl voor vesten en overhemden 100 tot 110 centimeter voldoende is. Als u de volledige hoogte wilt gebruiken, zijn er verschillende accessoires beschikbaar, zoals de garderobelift.

De lengte van de kast hangt voornamelijk af van de grootte van de slaapkamer of de ruimte waar deze komt te staan. De hoeveelheid kleding die moet worden opgeborgen, is van secundair belang, omdat de ruimte een andere bestemming kan krijgen.

Welke kleur en stijl kies ik voor mijn kledingkast?

Schuiffronten voor een kleerkast

Kledingkasten zijn uitgerust met deuren en nemen doorgaans veel plaats in. Ze bepalen dus voor een groot deel het interieur, en dan vooral in een slaapkamer.

Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Een sombere ruimte kan worden verlicht met spiegeldeuren of natuurlijke kleuren (wit of beige, bijvoorbeeld). Als u een krappe slaapkamer hebt, kunt u een kledingkast met schuifdeuren kiezen, omdat die minder plaats inneemt.

Het is ook makkelijker om een kast te kiezen in dezelfde stijl als de rest van uw meubels. Bij een bed en nachtkastjes van hout is het beter om de samenhang te bewaren door bijvoorbeeld een kast in eikenhout te kiezen. Zo past een moderne kledingkast ook makkelijker in een moderne ruimte.

Maak gebruik van het gratis advies van een van onze ontwerpers om uw project voor te bereiden. Dankzij het maatwerk van Mobalpa vindt u altijd een kledingkast die voldoet aan uw wensen en budget. En omdat Mobalpa de levering en installatie verzorgt, hoeft u alleen maar uw kleding op te bergen.