In de kijker

De droom van Ines de la Fressange, waargemaakt door Mobalpa

Mobalpa beschouwt elk project als een unieke creatie die tot in het kleinste detail wordt gepersonaliseerd, maar houdt daarbij ook rekening met trends. Dit jaar werkt Mobalpa samen met een icoon van de Franse modewereld. De gelegenheid om onze expertise op het gebied van maatwerk en personalisatie opnieuw aan te wenden.
Net als Mobalpa heeft Ines de la Fressange oog voor detail en houdt ze van maatwerk en een deskundige uitvoering. Voor haar is maatwerk het symbool van de kwaliteit en het vakmanschap van Mobalpa. 

De hut van Ines

De hut van Ines

De teams van Mobalpa hebben alles in het werk gesteld om een leefruimte te ontwerpen die bij Ines past en aan haar behoeften voldoet. Alles begon met een droom: een gesloten ruimte die gewijd is aan ontspanning, bezinning en leven in harmonie met de natuur. De nadruk lag op de materialen, de opbergruimtes en het inrichten van knusse hoekjes.
Mobalpa baseerde het ontwerp van de hut op de fantasie van Ines.

“Wanneer ik aan een hut denk, zie ik een vrolijke, kinderlijke ruimte voor me... Ik ben misschien wel een volwassene die veranderd is en veel heeft bijgeleerd, toch weet ik dat mijn kindertijd een doorslaggevende rol heeft gespeeld. Ik put er inspiratie uit voor mijn werk! Deze hut is eigenlijk wel een kinderdroom.”

Ines de la Fressange

Een authentieke, ‘conceptuele’ ruimte

Deze hut is een plek waar de tijd stilstaat. Je hebt er tijd om te niksen, te werken, te rusten, te bezinnen... Ines wilde tijd vrijmaken voor zichzelf en bedacht een persoonlijke ruimte die zowel comfortabel als rustgevend is. Geen keuken, maar een authentieke, ‘conceptuele’ ruimte die doet denken aan kinderdromen en boomhutten. Een volwaardige levensstijl!

EEN GEOPTIMALISEERDE INRICHTING OP SLECHTS 22 M²

Mobalpa heeft een kleine ruimte van 22 m² ontworpen met verschillende volumes. Drie aparte kamers met drie verschillende vloerhoogtes die de ruimte afbakenen en het huteffect versterken. De kamers overlappen elkaar en hebben verschillende functies. Het meubelmerk uit de Haute-Savoie creëerde een unieke, ergonomische en elegante ruimte die aangepast is aan de gewoontes en wensen van Ines. Samen hebben ze een hut ontworpen waar een subtiele sfeer van sereniteit heerst en waar mooie oude voorwerpen een plek vinden.

Een hut waar welzijn centraal staat

grote boekenkast op maat
Mobalpa X Ines de la Fressange
waterpunt op maat
Bibliotheek ontworpen door Ines de la Fressange

De uitnodigende inkom wordt omkaderd door een grote boekenkast op maat. Enkele treden lager bevindt zich een kleine kleedruimte met kleding en accessoires, en een wastafel met kaptafel waaraan Ines zich kan opfrissen. De inkom komt ook uit op een bureau. Deze handige kamer heeft een origineel blokeffect en is voorzien van een comfortabel werkoppervlak en open legplanken. De trap heeft een dubbele functie: de op maat gemaakte nissen langs de treden bieden extra opbergruimte aan weerszijden. Boven achter het gordijn bevindt zich de ontspanningskamer met een bed op vloerniveau, enkele hoge nissen en een geïntegreerde filmprojector. Deze knusse ruimte nodigt letterlijk uit tot cocoonen en ontspannen. Het woord ‘hut’ was nog nooit zo toepasselijk!

 

Vind je dit een mooi ontwerp?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze inspiratiemodellen

  • Kiffa, Gaïa - MezzanineDressing Sfeer Kiffa & Gaïa - Mezzanine Gestructureerd Bourgogne-eikenhout
  • Kiffa - Casual ChicKast Sfeer Kiffa - Casual Chic Heritage-eikenhout LM
  • Gaïa - CollectieSoveromsgarderobe Sfeer Gaïa - Collectie Gestructureerd helder Sierra eikenhout LM
  • Gaïa, Kiffa - OdysseeDressing Sfeer Gaïa & Kiffa - Odyssee Satijn grafiet LM