"De oorspronkelijke keuken is behouden"

Reportage Paul portret

Tijdens de renovatie van zijn nieuwe appartement wilde de klant de houten Mobalpa-keuken behouden. De materialen en de afwerkingen hebben niets aan kwaliteit verloren. De wens van de klant? De keuken opentrekken naar de woonkamer.

Esthetisch en tijdloos hout

De klant heeft oog voor decoratie en vindt duurzaamheid belangrijk. Hij heeft dus al snel besloten om deze tijdloze keuken in lichtgekleurd hout te behouden. Het hout van de keuken past immers harmonieus bij de oude eikenhouten parketvloer. De roestvrijstalen grepen benadrukken de retro stijl van de kastfronten. Tot slot contrasteert de zwarte mozaïekvloer mooi met het gebroken wit van de keukenachterwand.

Decoratietip: een plint van geborsteld metaal zorgt voor een trendy, vintage accent.

Een open keuken

De tussenwand is afgebroken om de keuken te openen en plaats te maken voor de tafel van notelaar.

Deze keuken heeft geen centraal kookeiland. De tijd lijkt hier wel stil te staan. De klant kiest voor een tijdloze inrichting, zoals deze vintage tafel en de appelgroene stoelen die de twee ruimtes van elkaar scheiden. De perfecte plek voor een levendig diner of een kopje thee met vrienden. De keuken is opengetrokken naar de woonkamer en past helemaal bij de gezellige sfeer van de zithoek. De vele reizen van de eigenaar staan centraal in de decoratie. Hij is immers een groot liefhebber van Brazilië en de bossa nova.

Elegante en functionele opbergoplossingen

Een ingebouwde koelkast met vriezer en vaatwasser. Discrete bovenkasten met opklapdeuren. Opbergkasten en laden onder het werkblad. Deze keuken is perfect ingericht voor dagelijks gebruik. In de handige kasten kan de klant voedingswaren, glazen, servies en kookpotten opbergen. Op deze manier hoeft de woonkamer niet propvol opbergmeubels te staan. De gevlamde vintage buffetkast van de klant krijgt zo een ereplekje in de huiskamer.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

  • Sfeer PUUR NatuurKeuken Sfeer Natuur Hoogglans wit lineare Anordnung mit kookeiland
  • Sfeer GroeneKeuken Sfeer Groene aménagée en U Synchroon naturel eikenhout LM
  • Sfeer FactoryKeuken sfeer Factory Matgelakt zwart met kookeiland

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Vintage houten keuken

Toen de klant zijn flat in betrok, heeft hij alles gerenoveerd. Behalve de vintage massief houten keuken. Hij waardeerde de kwaliteit en afwerking van elk meubelstuk in deze Mobalpa-keuken. Als hij de scheidingswand wilde afbreken om de keuken open te maken, was dat om meer ruimte te geven aan de woonkamer en aan de retrotafel die als afscheiding dient. De klant waardeert hout voor keukens, een materiaal dat perfect past bij zijn vintage decor en zijn eiken parketvloer in oude stijl. Het ontwerp past ook bij de retro-meubelen die hij graag vindt in decoratiewinkels of op zijn i-telefoon.

Een esthetische en tijdloze houten keuken

De klant is een man met smaak en een passie voor fotografie, binnenhuisarchitectuur en vintage meubelen. Hoewel hij veel aandacht heeft voor decoratie en esthetiek in het algemeen, is hij ook gevoelig voor de notie van duurzaamheid. Na een bezoek aan de winkel besloot hij uiteindelijk deze keuken te houden, verleid door de materialen en de massief houten meubelen van hoge kwaliteit. Met hun roestvrijstalen handgrepen bieden de kasten de retro en toch eigentijdse stijl waar hij van houdt. Een retro design dat terug te vinden is op de vloer, met een zwarte mozaïektegel. Maar ook voor de witte credenza met zijn zeer eigentijdse stijl. Hoewel dit keukenmodel niet meer in de winkels verkrijgbaar is, is het een ander argument dat de klant, een liefhebber van unieke vintage en retro meubelen, zoals dit dressoir in jaren 50 stijl, verleidde.

Elegante en functionele opbergelementen

De indeling van deze vintage keuken is perfect afgestemd op zijn dagelijks leven. De hoge kasten met lift-up deuren, samen met de talrijke kasten en laden onder het werkblad, bieden veel opbergruimte. Heel praktisch om eten in te slaan als je van thuisbezorgen houdt. Tijdloos vintage meubilair dat in het retro houten dressoir ook ruimte laat voor het opbergen van bossa nova platen. Een andere passie van de klant die in Brazilië woonde. En een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de inrichting van zijn huis.

Een vintage keuken open naar de woonkamer

Een ander belangrijk meubelstuk in deze keuken: de tafel, naast de buffetkast, om aan te eten en vrienden te ontvangen. Dit is een alternatief voor het centrale eiland, het essentiële meubelstuk in hedendaagse keukens. Deze vintage tafel van walnotenhout scheidt de keuken van de woonkamer. In de woonkamer is de retrodecoratie rijk aan herinneringen aan reizen in Afrika, India en Brazilië. Een stijl die retro en modern mengt, met een warme inrichting versterkt door het hout van de oude parketvloer.

Meubels en decoratie, wat is uw stijl?

Onder de nieuwste trends in keukens, zijn er die u kunt zien in uw Mobalpa winkel. De keukens die het snelst door hun voorraad heen zijn, zijn de modellen Epure, Ressource en Signature. Ga naar je plaatselijke winkel of je i phone om ze te zien. Elk front is verkrijgbaar in een reeks kleuren en kan worden aangepast. Vraag naar de levertijden, afhankelijk van het model en de voorraad.