mobalpa een keuken over de gehele lengte met centraal eiland

"Een moderne esthetiek met extra aandacht voor opbergruimte"

De uitdaging van het stel in hun nieuwe appartement? Een oppervlakte van 93 m2 inrichten zonder scheidingswanden. Het koppel wilde absoluut een grote, harmonieuze leefruimte. Hun nieuwe, warme thuis.

Modern en functioneel in een lineaire opstelling

mobalpa Modern en functioneel in een lineaire opstelling Visueel 01
Een strakke stijl voor een open gevoel
mobalpa Modern en functioneel in een lineaire opstelling Visueel 02

In deze keuken zijn het kookgedeelte en de spoelbak tegen een muur geplaatst. Bovenaan bevinden zich discrete kasten in de kleur gevernist mat zwart. Onderaan bieden de witte diepe schuifladen ruim voldoende opbergruimte. Strakke lijnen. Het accent van gebeitst eikenhout geeft het werkblad een warme uitstraling.

De ontwerper aan het woord

De ontwerper aan het woord: Peggy, Mobalpa Annecy Visueel 01
De ontwerper aan het woord: Peggy, Mobalpa Annecy Visueel 02

Het voordeel van een appartement dat volledig wordt gerenoveerd? De oppervlakte kan worden aangepast op basis van het technische plan. De scheidingswand van de slaapkamer werd verplaatst. De keuken loopt naadloos over in de leefruimte.

De geheime truc van deze keuken? Creatie van een grote, uiterst functionele voorraad-annex wasruimte (met plaats voor de oven en koelkast). In het verlengde: een kast aan de kant van de hal, nissen aan de kant van de woonkamer.

De keuze van het werkblad is belangrijk

mobalpa witte keuken Visueel 01
Quartz in de kleur wit, elegant en robuust
mobalpa witte keuken Visueel 02
mobalpa witte keuken Visueel 03

Waarom een Quartz-werkblad in de kleur hoogglans wit? Omdat het een edel materiaal is, sober en tegelijk duurzaam. Hier met een dikte van 12 mm. Langer dan 3 meter? Het laminaat in de kleur hout heeft zowel een praktische als een decoratieve functie.

Opbergruimte aan de kant van de woonkamer

De greeploze meubels onder het kookeiland zorgen voor een strakke look. De deuren met duwspringslot in de kleuren zwart en wit komen terug in de keuken en de meubels in de woonkamer. De op maat gemaakte opbergkasten beslaan de volledige hoogte. Geven de hal een sobere, elegante look.

Minimalistische lijnen, ook in de badkamer

mobalpa witte badkamer reportage Visueel 01
Zwart, erg chique voor badkameraccessoires
mobalpa witte badkamer reportage Visueel 02

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Een realisatie 

Winkelfiche bekijken

Onze modellen

 • Sfeer Pure
  Keuken Sfeer Pure Hoogglans Aravis-wit U-förmige Anordnung LM
 • Sfeer Hemelrijk
  Keuken Sfeer Hemelrijk Gevernist mat zwart mit kookeiland LM
 • Sfeer Iconisch
  Keuken Sfeer Iconisch Zwartgebeitst eikenhout lineare anordnung mit kookeiland LM

Uniek zoals jij

 • Duurzaam gemaakt
 • Opgeleide ontwerpers
 • Een enkel aanspreekpunt
 • Project op maat

Een lange keuken met een centraal eiland

Een moderne look, als verlengstuk van de woonkamer, met veel bergruimte! 

De wensen van het echtpaar.

Toen de klanten met hun één jaar oude in hun nieuwe flat trokken, moesten ze hun dromen om naar verre oorden te reizen even opzij zetten.

Ze zullen echter genieten van skiën, wandelen en het meer... en niet te vergeten een paar weekendjes klussen om hun nieuwe gezinscocon helemaal op te knappen.

Hoe kan men een ruimte van 93 m2 inrichten, zonder tussenwanden, en toch een grote harmonieuze leefruimte creëren?

Een zeer specifiek probleem toevertrouwd aan Mobalpa ontwerper.

De mening van de keukenontwerpster

Aangezien het appartement werd gerenoveerd, kon de oppervlakte van de keuken worden aangepast aan de voorgestelde technische plannen. Zo kon de slaapkamerwand op maat worden gemaakt, wat de taak van onze ontwerper vergemakkelijkte om ervoor te zorgen dat de keuken "paste" bij de leefruimte van het appartement.

Het geheim van deze keuken?

Het creëren van een grote, zeer functionele bijkeuken/wasruimte (met daarin de oven en de koelkast), uitgebreid met een kast aan de ingangszijde en nissen aan de woonkamerzijde.

Moderniteit en functionaliteit van grote rekken

Voor deze lange keuken zijn het kookgedeelte en de gootsteen tegen de muur geplaatst, met zwart mat gelakte bovenkasten die de afzuigkap verbergen. Grote mat gelakte witte uittrekelementen vergemakkelijken het opbergen.

Hoewel de klanten een zwarte keuken wilden, stelde onze ontwerper ook voor om wit toe te voegen om de strakke lijnen te versterken, en het geheel vervolgens op te warmen met een vleugje bourgondisch eikenhout.

Het kiezen van het juiste werkblad

Voor dit project hebben het echtpaar gekozen voor een 12 mm dikke glanzende witte kwarts, die heel sober is maar vooral heel bestendig. Ideaal voor een groot eiland in een keuken met eethoek. Het praktische en decoratieve idee was om het 3 meter lange werkblad uit te breiden met een houtkleurig laminaat om een zeer gewaardeerde ruimte voor koffiezetapparaten te creëren, vooral 's morgens voor het vertrek naar kantoor.

Welke bergruimte is er in de woonkamer?

Onder het centrale eiland was het devies om de woonkamer overzichtelijk te houden. Zo werden meubelen zonder handgrepen, om de keuken te doen vergeten, en aanrakingsloze deuren met zwarte en witte fronten gemaakt, passend bij het geheel. En niet te vergeten de Bourgondische eik die voor de nissen en deuren is gebruikt.

De kers op de taart? Op maat gemaakte opbergkasten tegenover de ingang van het appartement, met zeer elegante en sobere deuren op volle hoogte. En de toevoeging van woonkamermeubelen in dezelfde kleuren, voor een keuken die perfect samengaat met de rest van de woonkamer... en vice versa.