« Ik hou van de uitstraling en de blauwe kleur van mijn keuken »

mobalpa reportages cuisine bleue

Het gezin van Anastasia heeft een voorliefde voor elegante keukens. Een blauwe keuken was een voor de hand liggende keuze voor deze woning met houten balken in Normandische stijl.

De open keuken naar de woon-/eetkamer is een echte blikvanger.

Een decoratieve keuken, sober en elegant

mobalpa reportages cuisine bleue

Het koppel wilde een heel eigentijdse keuken, in contrast met de traditionele stijl van de langgerekte boerderij. Anastasia viel meteen voor de blauwe kleur van het Signature-model van Mobalpa.

Haar wens? Decoratieve nissen van staal integreren in een open, U-vormige keuken.

Een kleurrijke, elegante sfeer

Vindt u deze keuken interessant?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Een keuken met een strak design

mobalpa reportages cuisine bleue
mobalpa reportages cuisine bleue
mobalpa reportages cuisine bleue
Greeploze onderkasten die uw keuken stijl en diepgang geven.

De persoonlijke touch in deze keuken? De geïntegreerde hoeknissen van zwart staal voor decoratieve voorwerpen. Een idee van Anastasia dat haar ouders ondertussen gekopieerd hebben in hun eigen keuken.

Decoratietip: perfect horizontale lijnen

De ontwerper aan het woord

Caroline, Mobalpa

Deze U-vormige keuken is een mooie aanpassing van de Sfeer Signature in blauw, oorspronkelijk een lineaire opstelling met een kookeiland.

We zijn de uitdaging aangegaan voor een inrichting op maat en hebben ook de nissen geïntegreerd. De kwaliteit van de gekozen materialen zorgt voor een mooie uitstraling, met een werkblad van natuursteen in gepolijst magmazwart. Ook de legplanken met onzichtbare bevestiging en ledstrips dragen bij aan het strakke design van deze keuken met karakter.

Durf ook een keuken met blauwe fronten voor een hedendaagse stijl!

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Een trendy blauwe keuken

Onze klant koos resoluut voor de kleur blauw in haar keuken, waarvoor ze zelf het eerste plan tekende. Ze wilde een nachtblauwe keuken om haar woning in Normandische stijl een moderne toets te geven en te breken met de traditionele meubels van hout. De designkeuken met decoratieve elementen van deze prachtige vakwerkwoning met houten balken biedt een mooie open ruimte naar de woonkamer.

 

Een U-vormige inplanting op maat voor een functionele keuken

Het koppel viel meteen voor de Signature-keuken in hun Mobalpa-verkooppunt. Bij de ontwikkeling van hun project vonden ze het ook belangrijk om te breken met de stijl van hun houten woning. Deze U-vormige blauwe keuken op maat heeft een meubelstuk met twee kolomkasten in het midden, een voor het vriesgedeelte en een voor het koelgedeelte. Meubels over de volledige hoogte reiken tot aan het plafond en zijn voorzien van ventilatieroosters om de luchtcirculatie voor de huishoudtoestellen te verbeteren.

In tegenstelling tot de oorspronkelijke Signature-keuken, bestaande uit een lineaire opstelling met een kookeiland, wilde onze klant een U-vormige keuken met nissen van staal als decoratief element. De ontwerpster in het Mobalpa-verkooppunt is de uitdaging aangegaan voor dit mooie project.

 

Meubels met strakke lijnen en elegante materialen

Door te kiezen voor een blauwe greeploze keuken met diepe schuifladen ontstaat een horizontale lijn ter hoogte van de meubels. Een sober ontwerp met perspectief dat voor diepte zorgt in een keuken. De blauwe fronten zijn gemaakt van anti-vingerafdruk en antibacterieel volkern laminaat. Het werkblad van natuursteen in gepolijst magmazwart staat mooi in contrast met de blauwe kleur van de keuken. De kleine keukenachterwand is van hetzelfde materiaal als het werkblad en in dezelfde zwarte kleur als de onderbouw wasbak van kunststeen.

De uittrekbare onderkasten bieden voldoende opbergruimte en zijn uitgerust met grote pannenladen. De legplanken met onzichtbare bevestiging aan weerszijden van de kolomkasten in het midden versterken de strakke look van deze blauwe keuken nog. Een ledstrip onder de legplanken zorgt voor discrete, decoratieve, witte verlichting.

Boven het werkblad en de kookplaat bevindt zich een geïntegreerde Touch’InBox-dampkap van Mobalpa, die direct in het meubelstuk is ingebouwd. De legplanken zijn gemaakt van glas en bieden extra opbergruimte. De inbouwspots onder de bovenkasten en open decoratieve nis van staal vormen een zeer persoonlijke decoratie.

Voor het originele ontwerp van deze koningsblauwe keuken met houten balken en een plafond en vloer in wit waren specifieke aanpassingen nodig. Het meest technische gedeelte is geïntegreerd in de twee stalen nissen onderaan.

 

Welke kleur kies ik voor mijn keuken?

Is deze blauwe keuken niet uw smaak? Geeft u de voorkeur aan een meer klassieke keuken in de kleuren hout of wit? Of aan een zwarte designkeuken? Wij houden altijd rekening met uw smaak en met de decoratiestijl van uw woning of appartement. Hoewel de prijs een belangrijke factor is, maken vooral de kwaliteit van de materialen en de gekozen afwerkingen het verschil.

Wit, beige of licht hout zijn de meest populaire kleuren voor keukens. Onze modellen Cosy en Bucolisch zullen zeker in de smaak vallen bij liefhebbers. Een neutrale, tijdloze kleur is ideaal om donkere keukens op te lichten. U kunt altijd kleur toevoegen met kleurrijke decoratie en accessoires. Een keukenachterwand en werkblad in wit zijn ook een optie voor een strakke designlook. Wit gaat perfect samen met meubels van licht hout.

Naast de klassieke kleuren wit en hout zijn tegenwoordig ook natuurlijke kleuren en materialen voor fronten en werkbladen heel trendy, zoals bij de Mobalpa-keukens in groene of okergele kleur. Tot slot zijn vintage keukens met een jaren '70-uitstraling bezig aan een comeback, zoals ons Seventies-keukenmodel in levendig oranje en donkerbruin hout.

Bekijk onze collectie keukens om het model te vinden dat bij u past. U kunt kiezen uit verschillende keukensferen. Laat u ook inspireren door de keukens van onze klanten of influencers die voor Mobalpa hebben gekozen om hun keuken in te richten. Of bezoek een verkooppunt om u te laten inspireren en samen met een adviseur uw project uit te werken.