Mobalpa De wensen van Alexandra en Sébastien

"Keuken met kookeiland en eethoek"

Bezoek aan een oude boerderij in Normandische stijl om een van onze keukenmodellen met kookeiland te ontdekken. Hier komt modern design samen met authentieke materialen.

De familie en hun kinderenhouden van veel ruimte, de zee en fietstochten. Dit weerspiegelt zich in hun keuken, die het hele jaar door een vakantiegevoel uitstraalt.

De keuken als ontmoetingsplek voor familie en vrienden; praktisch, met voldoende opbergmeubels en veel gebruiksgemak.

Kleuren en materialen in “naturel”

Het ontwerp met sobere lijnen en het hoogglans askleurige werkblad van Quartz sluiten naadloos aan bij de ruimte en haar muur met zichtbare stenen. Quartz is een edel materiaal dat duurzamer is dan laminaat. Het werkblad is bovendien mooi afgewerkt met een vlakke spoelbak met een grote bak van rvs en zonder afdruip.

Voor de kleur van de fronten werd getwijfeld tussen saliegroen en kasjmier. Uiteindelijk werd gekozen voor satijnglans basaltgrijs, omdat dit een meer natuurlijke en tijdloze kleur is.

Voor de decoratie van de muren koos de klant op advies van de ontwerper voor een fellere kleur. Voor de vloer van de keuken werd de voorkeur gegeven aan gewaxt beton boven parket.

We wilden van onze eerste keuken een gezellige plek maken om te cocoonen.

Een functionele keuken

De grote schuifladen onder de zitplaatsen van hout maken de inrichting helemaal af en liggen in het verlengde van de onderkasten van de keuken.

In de hoek van de keuken werd een raam dichtgemaakt om plaats te maken voor 3 kasten met fronten in het satijnglans basaltgrijs.

Achter het kookeiland staan een eerste keukenblok met de koelkast, een tweede met de oven onder een nis en een uittrekkast voor het opbergen van de boodschappen en alle kruidenpotjes. Er zijn geen bovenkasten en de balken werden geverfd in het mat wit om het originele karakter van de ruimte te bewaren. 

Het advies van Justine, ontwerpster bij Mobalpa

It was meteen enthousiast over dit project voor een grote keuken met eethoek. Haar missie? De keuken harmonieus laten samengaan met de woonkamer van het huis.

In de eerste plaats werd een oplossing gezocht voor de ruimte onder de vensterbank. Het koppel kon zich direct vinden in het idee om daar een zithoek in te richten met zitplaatsen van hout en opbergelementen.

Deze keuken maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en biedt voldoende bewegingsvrijheid, dankzij het kookeiland dat aanleunt tegen een muur. Een eiland met een hoge tafel waar samen wordt gegeten en met ruimte om te koken ... en dat snel omgevormd kan worden tot een bar voor een drankje onder vrienden. Technisch detail: de inschuifbare dampkap is geïntegreerd in het werkblad om de balken aan het plafond te vrijwaren.

De nis boven de spoelbak, met spots en legplanken van hout, vervangt een oud ingebouwd meubelstuk, waardoor de charme van de oude keuken behouden blijft.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Een realisatie 

Winkelfiche bekijken

Onze modellen

  • Sfeer Fabriek
    Keuken Sfeer Fabriek Gestructureerd helder cement met kookeiland LM
  • Sfeer Escapade
    Keuken Sfeer Escapade Synchroon naturel eikenhout lineaire indeling met kookeiland LM
  • Sfeer Noordelijk
    Keuken Sfeer Noordelijk Gestructureerd essenhout uitgerust in lineair met kookeiland LM

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Opgeleide ontwerpers
  • Een enkel aanspreekpunt
  • Project op maat

Centrale eilandkeuken met eethoek

"We wilden dat onze eerste keuken vriendelijk en cocooning zou zijn.

Uniek zoals jij.

De wensen van het echtpaar

Bezoek een boerderij in oude Normandische stijl en ontdek een van onze keukenmodellen met een centraal eiland waarin modern design en authentieke materialen worden gecombineerd. Ouders en hun kinderen, houden van de ruimte, de zee en fietstochten. Dus hun keuken moest het hele jaar door een beetje vakantiegevoel uitstralen. Een keuken als een plek om te delen met familie en vrienden; praktisch, opbergmeubelen en interieurcomfort daarbovenop.

De mening van de keukenontwerper


It was al snel geïnspireerd door dit project voor een grote keuken met eethoek. Haar missie? Een indeling van de ruimte voorstellen die in perfecte harmonie is met de hoofdruimte in het huis. De eerste stap was het vinden van een oplossing om het obstakel van het venster met de lage vensterbank te omzeilen. Het idee om in dezelfde ruimte een zithoek met houten stoelen en opbergruimte te creëren, sprak het echtpaar meteen aan. Terwijl de binnenruimte wordt geoptimaliseerd, wordt de circulatie in de keuken vergemakkelijkt, dankzij het centrale eiland dat tegen de muur is geplaatst. Dit eiland omvat een hoge tafel voor de maaltijden en de kookhoek... die kan worden omgetoverd tot een bar voor aperitieven met vrienden. Een klein technisch detail: de kap is in het werkblad geïntegreerd en kan worden ingetrokken om de plafondbalken niet te ontsieren.

De nis boven de gootsteen, met spots en houten planken, vervangt een oud meubel dat in de muur was ingebouwd en behoudt zo de charme van de keukens van weleer.

Natuurlijke" kleuren en materialen

Om de harmonie van de ruimte met de zichtbare stenen muur te bewaren, zijn sobere lijnen bedacht, met een werkblad van glanzend askleurig kwarts. Een edeler en robuuster materiaal dan laminaat, geaccentueerd door een vlakke spoelbak met een grote roestvrij stalen kom, zonder afdruiprek.

De keuze van de kleur voor de fronten schommelde tussen saliegroen en kashmir, maar uiteindelijk werd gekozen voor gesatineerd basalt, een meer natuurlijke en tijdloze tint. Wat de decoratie betreft, heeft de klant op advies van de ontwerper uiteindelijk gekozen voor een fellere kleur op de muren. En voor de keukenvloer werd de voorkeur gegeven aan gewaxt beton boven parket.

Een functionele keuken

In de hoek van de keuken werd een raam dichtgemaakt om plaats te maken voor 3 kasten met fronten van gesatineerd basalt. Achter het centrale eiland bevindt zich een koelkast, een andere met de oven onder een nis, en een schuifkast voor het opbergen van boodschappen en andere specerijen. Er zijn geen hoge kasten geplaatst om het cachet van de in mat wit overgeschilderde balken te behouden. Grote schuifladen, onder de houten zittingen, completeren de indeling als een verlengstuk van de onderkasten van de keuken.

Decoratie ideeën om te onthouden?

- de geschuurde stenen muur voor het minerale aspect,

- de satijnen basalt kleur van de fronten en het kwarts werkblad,

- de matte blauwe verf op de muren voor een vleugje kleur,

- de lichte massief houten bank met zijn pastelkleurige kussens ter decoratie en om quality time met het gezin door te brengen,

- de keuze van zwart voor de apparatuur, wat een chique en moderne stijl geeft, terwijl het zwart van de steen wordt weerspiegeld.