mobalpa reportage De elegantie van een ontwerp

"Onze studio: een optimalisatie uitdaging"

Rendez-vous in een monumentaal pand. Het stel hebben 35 m2 van boven tot onder opgeknapt. Hun verwachtingen? Een eigentijdse en multifunctionele keuken, een Italiaanse douche en een slaapgedeelte dat even discreet als rustig is.

Een echte keuken met een centraal eiland

mobalpa Keuken met centraal eiland en eethoek

In deze kleine keuken zijn alle essentiële apparaten geïntegreerd. In een nis onder het eiland staat een mooie houten tafel. Hij kan worden verplaatst voor maaltijden met het gezin of met vrienden.

De kenmerken? Een groot wit kwarts werkblad. Greeploze fronten in blauw en hout. Veel bergruimte, lades en kastjes.

Een perfect uitgeruste en geoptimaliseerde keuken, zelfs als de ruimte beperkt is

De mening van de ontwerper

Een nieuwe plattegrond werd gebruikt om de keuken en de badkamer te plaatsen. Het doel was de opslagruimte te optimaliseren zonder de ruimte te verkleinen. Moeten de schuine plafonds zichtbaar worden gelaten of moeten ze worden uitgemetseld om het volume te behouden? Dat was de vraag. Uiteindelijk is er een hele wand opbergruimte met een kleedkamer gemaakt. De laatste beperking? Een ruimtebesparende oplossing vinden om een verschuifbaar tweepersoonsbed onder een bank te integreren.

Opbergruimte op maat in de woonkamer

Achter een afwisseling van afwerkingen (witte vernis, hout, spiegel) vinden we :

- een schuifbed onder een bank

- een hoge garderobe

- schuifladen en legplanken

- een op maat gemaakte ruimte om koffers op te bergen

- een wasmachine

- een kast voor bezems en stofzuigers

Een geoptimaliseerde badkamerruimte

Gescheiden van de keuken door een schuifdeur, heeft de badkamer :

- een kast met 2 bassins en een filter/waterontharder mengkraan

- een kast boven de hangende WC

- een inloopdouche

De kleur groen werd gekozen voor de meubels en de muren.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Een realisatie 

Winkelfiche bekijken

Onze modellen

 • Sfeer Hemelrijk
  Keuken Sfeer Hemelrijk Gevernist mat zwart mit kookeiland LM
 • Sfeer Hedendaags
  Keuken Sfeer Hedendaags Gestructureerde Quercy-notelaar mit kookeiland LM benl
 • Sfeer Herbronning
  Keuken Sfeer Herbronning Cesar Brown Stone U-vormige LM

Uniek zoals jij

 • Duurzaam gemaakt
 • Opgeleide ontwerpers
 • Een enkel aanspreekpunt
 • Project op maat

Keuken met centraal eiland en eethoek

"We houden van de elegante combinatie van authentiek en hedendaags in onze volledig uitgeruste keuken, met zijn overvloedige opbergruimte."

Uniek zoals jij.

De verlangens van het stel

De klanten hebben ervoor gekozen om te wonen in een studio onder het dak van een prachtig monumentaal pand uit de 17e eeuw. Een ruimte van 35 m2 die volledig moest worden geherstructureerd en van boven tot onder ingericht. Met smaak en vooral veel bergruimte.

Als de keukenruimte multifunctioneel moet zijn met een centraal eiland, dan is dat natuurlijk om te koken, maar ook om maaltijden te nuttigen en zelfs om te werken. En niet te vergeten een badkamer met inloopdouche, en een slaapgedeelte dat even discreet als vredig is.

De mening van de keukenontwerper


In deze studio moesten we de plattegrond veranderen om de keuken en de badkamer te situeren. Het was ook een kwestie van het inrichten van de onderdaken voor opslag en het vinden van ruimte voor de kleedkamer. De eerste vraag was of de schuine plafonds zichtbaar moesten blijven, door de ruimte anders in te richten, of dat het de voorkeur verdiende ze zo te schikken dat de volumes behouden bleven. Daarom werd besloten een hele wand van opbergkasten te plaatsen, zo goed geïntegreerd dat ze bijna verdwenen. Het sleutelwoord was dus de bergruimte zoveel mogelijk te optimaliseren, zonder de ruimte te verkleinen. Last but not least moesten we een ruimtebesparende oplossing vinden door een verschuifbaar tweepersoonsbed onder een zitbank te schuiven.

Een echte keuken met een centraal eiland

Het woongedeelte komt tot leven rond een groot centraal eiland. Met een uitneembare houten tafel die het stel uit hun oude huis wilden halen. Geïntegreerd onder het werkblad van het eiland, dat ook dienst doet als bar, werd een kleine nis gemaakt om de dagelijkse rommel te verminderen. Een zeer decoratieve tafel die naar het midden van de woonkamer kan worden verplaatst voor maaltijden met het gezin of met vrienden.

In deze keuken is alles zeer functioneel geplaatst, van de koelkast, de vriezer, tot de kookplaat met geïntegreerde afzuigkap, de vaatwasser en de combi-oven. Dit is een essentieel apparaat dat in alle volledig uitgeruste keukens te vinden is, zelfs in keukens waar de ruimte beperkt is.

Wat de keuze van het keukenmodel betreft, dit beantwoordt aan de verwachtingen van het echtpaar dat goede prestaties wenste: een groot kwartswerkblad en fronten uit het gamma Luxe Line in blauw en hout. Opbergruimte heeft ook hier prioriteit gekregen, met lades, inclusief een grote uittrekbare lade voor potten en pannen onder de kookplaat. Er zijn ook kasten aan de gootsteenzijde onder het werkblad en boven de koelkast. Voor de decoratie is een deel van de muur blauw geverfd, in navolging van de kleur van de keuken.

Een geoptimaliseerde badkamerruimte

De badkamer, van de keuken gescheiden door een schuifdeur, heeft een meubel met twee wastafels, een kast boven de hangende WC en een inloopdouche. Er zijn een filterende mengkraan en een waterontharder geïnstalleerd om het gebruik van flessen mineraalwater te vermijden. De meubels en de muren waren in het groen versierd.

Opbergruimte op maat in de woonkamer

Om de afwerkingen van de fronten in de rij van talrijke kastdeuren af te wisselen, brengen het wit gelakte, het hout en de spiegel een extra decoratieve toets en verbergen ze :

- een slaapgedeelte, met een uitschuifbaar bed dat onder een bank past

- een hoge kast in een schoorsteen nis

- schuiflades voor het opbergen van lingerie en sokken

- verschuifbare planken voor schoenen

- een ruimte op maat voor de 2 koffers van de klanten die vaak reizen voor hun werk

- een wasmachine

- een ruimte om bezems en stofzuigers op te bergen