"Onze super geoptimaliseerde flat"

Een geoptimaliseerde, harmonieuze ruimte waar het aangenaam vertoeven is

Het bijzondere aan dit nieuwe, volledig ingerichte appartement?
Het moderne interieur dat zich inspireert op de barokke geschiedenis van de stad. Alle ruimtes moesten ontworpen worden rond de keuken, met zoveel mogelijk ruimte, lichtinval en opbergmogelijkheden.

Een uitgepuurde keuken als vertrekpunt

De wensen van de klant in 4 woorden: sober, eenvoudig, vloeiende lijnen en naturel.

Onvoldoende ruimte voor een kookeiland? Een verplaatsbare bistrotafel doet dienst als eethoek. De bovenkasten met opklapsysteem, geïntegreerde spots en inbouwdampkap geven de keuken een open gevoel. Het verticale meubelstuk breekt de ruimte aan de lange zijde van de muur.

Grafisch design en scheidingselementen

Decoratietips

Er is gekozen voor tegels met een elegante en stoere uitstraling tegen de keukenachterwand. Het inspringende tv-meubel vloeit over in de onderkasten van de keuken. Overgang naar een andere ruimte Kies voor een beige kleur in contrast met het wit.

Op maat gemaakte verdelers

Om de woonkamer af te scheiden van de slaapkamer is een scheidingswand met ongelijkmatig verdeelde open en gesloten vakken gemaakt, die voldoende licht doorlaat. De houten nissen en de greeploze opbergmeubels geven de woonkamer een sobere, functionele uitstraling.

En de inrichting gaat verder in de badkamer

En de inrichting gaat verder in de badkamer Visueel 01
Achter de slaapkamerkast maakt de badkamer zijn belofte waar.
En de inrichting gaat verder in de badkamer Visueel 02

De badkamer bevindt zich achter de kledingkast in de slaapkamer en beschikt over een inloopdouche, wastafelkast en opbergruimte over de volledige hoogte. Een uitgepuurde en elegante badkamer, helemaal in de stijl van de rest van het appartement.

De ontwerper aan het woord

Hoe richt je een keuken in op een kleine oppervlakte en in een compacte leefruimte van 50 m2, waarin ook een slaapkamer en een open woonkamer voorzien zijn? De klant koos het model Melia in de kleur gevernist mat wit, wat het uitgangspunt voor het ontwerp vormde. Dezelfde fronten komen altijd opnieuw terug ‒ in de keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer.

Resultaat? Het hele appartement vormt een harmonieus geheel. Een claustra van massief eikenhout scheidt de woonkamer af van de keuken en slaapkamer en geeft de ruimte een warme uitstraling.

De aanbevolen decoratietouch voor een kleine open keuken?

De tegels uit de Puzzle-reeks van Mutina, hier voorgesteld voor hun grafisch design, zowel elegant als mannelijk. Tenslotte geïntegreerd in de uitbreiding van de onderkasten van de keuken.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

  • Sfeer CocooningKeuken Sfeer Cocooning Gevernist mat wit U-vormige lay-out
  • Sfeer RetroKeuken Sfeer Retro Mat zwart L-förmig angeordnet LM

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

EEN KLEINE KEUKEN, OPEN NAAR DE WOONKAMER

"Een geoptimaliseerde keuken en harmonieuze ruimtes, om het leven te leiden dat ik me had voorgesteld

Uniek zoals jij.

De klant's wensen.

Ontdekten we de klant's nieuwe flat, volledig gemeubileerd. Wat maakt het speciaal? De moderniteit ervan past bij de barokke geschiedenis van de lichtstad. Vanuit de erker, het terras of de tuin biedt een geklasseerde muur van het vroegere kartuizerklooster zich trots aan het zicht van zijn nieuwe buur. Een erfgoed dat ook moest worden versterkt door de creatie van een kleine keuken die in open verbinding staat met de woonkamer.

Het probleem toevertrouwd aan een ontwerper van Mobalpa? Alle kamers in het verlengde van de keuken ontwerpen en daarbij de circulatie, de lichtverdeling en de opbergruimte optimaliseren. Het project moest ook voldoen aan de klant's verwachtingen in termen van soberheid, eenvoud, vloeiendheid en natuurlijkheid.

De ontwerper aan het woord:


Hoe past u een kleine keuken in een compacte leefruimte van 50 m2, met een open slaap- en zitkamer? Allereerst stelde it voor om het door de klant gekozen model Mélia wit matte lak als hoofdthema te nemen. De fronten zijn terug te vinden in de keuken, de woonkamer, de slaapkamer en de badkamer, wat samenhang brengt in het hele appartement.

Een zuivere keuken als uitgangspunt

De beperkte ruimte liet geen centraal eiland toe, zodat de mobiele tafel op voet de natuurlijke keuze was voor het eetgedeelte. Hoge kasten met een lift-up systeem, geïntegreerde spots en een ingebouwde afzuigkap geven de keuken een luchtige uitstraling. En een verticaal meubelstuk creëert een onderbreking aan de langste kant van de muur. Voor het koken is gekozen voor een inductiekookplaat en een gecombineerde microgolfoven als ruimtebesparende oplossing. De aanbevolen decoratieve toets voor een kleine open keuken? De beige nis die de ruimte tot leven brengt en doet denken aan die in de woonkamer.

Ten slotte werd in het verlengde van de onderkasten van de keuken ook een tv-meubel in beige tinten geïntegreerd, om de verandering van universum te markeren.

Creatie van aangepaste verdelers

In antwoord op de klant's aanvankelijke verzoek om de woonkamer van de slaapkamer te scheiden, ontwierp de ontwerper een ongestructureerd open/gesloten element met houten nissen en functionele opbergmeubels zonder handgrepen aan de kant van de woonkamer. Ontworpen als een filter, zet deze "totem" de toon voor de kamer terwijl hij het licht doorlaat. Een massief eiken scherm, gemaakt door een partner van Mobalpa, bakent de ruimte af tussen de woonkamer, de keuken en de slaapkamer. Een decoratief element dat, terwijl het de kamer verwarmt, volledig nuttig is.

Een design dat doorloopt tot in de badkamer

Achter de slaapkamerkast, vervult de badkamer al zijn beloften. Italiaanse douche, wastafelmeubel met schuiflades in beige dat aan het TV-meubel doet denken, talrijke wit mat gelakte opbergmeubels over de volle hoogte, zoals in de keuken, de woonkamer en de aangrenzende slaapkamer. En niet te vergeten de discrete integratie van de wasmachine. We moeten ook de verfijning van de koperkleurige mengkraan benadrukken. Het resultaat is een geraffineerde en elegante badkamer, naar het beeld van de hele flat.