Sfeer Retro
Keuken Sfeer Retro Mat zwart L-förmig angeordnet VP

KeukenRETRO

Dit appartement in haussmanniaanse stijl werd volledig gerenoveerd. De interieurdesigner koos ervoor een van de muren te vervangen door een set keukenmeubels op maat. Het resultaat is een mooie vintage keuken. Voor de keuken: een greeploze keuken in een zwarte ‘total look’, een functionele ruimte met grote kasten. Voor het zitgedeelte: een boekenkast op maat met een gezellige bar.

Melia-fronten in gevernist mat zwart, Melia DL-fronten in gevernist hoogglans zwart, greeploze profielen in matgelakt zwart.
Werkbladen in gestructureerd zwart laminaat en Ingo-zwart Luxe Fenix®-laminaat.

Zullen we het even over de prijs hebben?

Deze inplanting vanaf 7 978 €

Keuken Sfeer Retro solution prix
Keuken Sfeer Retro solution prix Plan
Inplanting in LOppervlakte 5,32 m²
7 978 €

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

De voordelen van een Sfeer Retro

Vind uw favoriete modellen

Mijn favorieten

Tot in het oneindige aanpassen

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Uniek zoals jij

 • Duurzaam gemaakt
 • Opgeleide ontwerpers
 • In het hart van de Alpen
 • Project op maat

Ontdek deze sfeer in het verkooppunt

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Keuken modern, functioneel

“Onze keuken is een integraal onderdeel van ons bouwproject”

We gaan naar Wallonië waar we binnenkijken in het nieuwe huis van Alizée en David. Ze wilden één grote leefruimte met keuken, woonkamer en eetkamer. Hun verlanglijstje? Open ruimte, veel licht, modern, functioneel. 

Andere keukenmodellen

 • Sfeer Cocooning
  Keuken Sfeer Cocooning Gevernist mat wit U-vormige lay-out
 • Sfeer Black
  Keuken Sfeer Black Gevernist mat zwart met kookeiland
 • Sfeer Comptoir
  Keuken Sfeer Comptoir Mat zwart L-vormige LM

De matzwarte en houten keuken met Sfeer Retro

 

Vintage en modern tegelijk

 

Retro maar chique!


De Sfeer Retro is een keuken met een vintagesfeer. Het moet gezegd worden dat deze decoratiestijl perfect past bij deze Haussmanniaanse flat. Op een plaats met een rijke geschiedenis zoals deze, en meer in het algemeen in alle oude huizen, willen we natuurlijk de traditionele elementen behouden, zoals de kroonlijsten aan het plafond of de houten vloer. De moderne keuken moet dus kunnen worden ingepast zonder de ruimte en de sfeer van het huis te verstoren. Om een ruimte als de keuken een retro-sfeer te geven, kiest u natuurlijke kleuren (crèmewit, zwart of hout) voor de muren en de meubels en kiest u voor chique accessoires zoals koper of goud. Tenslotte verbergen we zoveel mogelijk de toestellen die te technisch lijken.

 

Mijn kleine zwarte keuken

Dit keukentje is helemaal in het zwart gekleed. Een gewaagde keuze die meestal niet wordt gebruikt als er niet genoeg ruimte in huis is. Het werkt echter perfect en daar zijn verschillende redenen voor. Het zwart van de meubelen is in perfect evenwicht met het wit van de muren: het spel van contrasten tussen de twee is tijdloos en heeft als bijkomend voordeel dat het een klassieker is voor de retrotrend. Dan zijn er verschillende zwarten in deze keuken: een meerderheid van matte zwarten voor de fronten, profielen en werkblad en een vleugje glanzend zwart voor de bovenkasten. Dankzij deze oordeelkundig geplaatste glanzende afwerking wordt het licht van de twee ramen weerkaatst en verlicht deze kamer. De matzwarte afwerking brengt een natuurlijke elegantie in de kamer, die wordt versterkt door de gouden accessoires. Zelfs de spoelbak speelt mee en past bij de kleur van het werkblad. 

 

Kostbaar hout

Om deze keuken te vergroten, hadden we ervoor kunnen kiezen om een tussenwand weg te breken en een centraal eiland te installeren, maar dan zou de gewenste retro-chique sfeer verloren zijn gegaan. In plaats daarvan werd de scheidingswand tussen deze keuken en de woonkamer verwijderd en vervangen door een stel op maat gemaakte meubels. Om het gangeffect te verminderen, werd een opening gemaakt naar de woonkamer toe om het licht te laten circuleren en de ruimte visueel te vergroten. Deze keuken profiteert vervolgens van een uitbreiding die is ontworpen om een perfecte overgang tussen deze twee ruimtes te creëren. Aan de kant van de woonkamer is er een eethoek en talrijke open en gesloten bergruimten voor boeken of decoratie. Om de grens aan te geven, kwam de ontwerper van Sfeer Retro op het idee om een extra materiaal toe te voegen: hout. De combinatie van zwart en hout is een klassieker die natuurlijk zijn plaats vindt in deze flat. Door te kiezen voor zebrano-fineer (een exotische houtsoort die doet denken aan zebrastrepen), ontstaat een elegante look die doet denken aan het decor en de stijl van de jaren 1950. Dit kostbaar ogende hout maakt het mogelijk om nieuwe fronten te creëren die gemakkelijk in de woonkamer kunnen worden geïntegreerd.

 

Opbergruimte van vloer tot plafond

Dankzij de op maat gemaakte scheidingswanden en de talrijke meubels biedt deze kleine keuken veel bergruimte. Ook al is het ontwerp retro, het comfort is modern. De gekozen indeling maakt het mogelijk georganiseerd te werken en een volledig vrij werkoppervlak te hebben. Door de installatie van een kast over de volle hoogte, die de ruimte optimaal benut, kan al het serviesgoed worden geïntegreerd. Om elk gevoel van ruimteverlies te vermijden, speelt Sfeer Retro met verschillende niveaus in het bovenste gedeelte. Zelfs met de beperkingen in verband met de aanwezigheid van ramen en de grootte van deze ruimte, heeft deze keuken veel bergruimte, waardoor hij zeer aangenaam is om in te wonen.

 

Kom en ontdek de matzwarte en houten keuken van Sfeer Retro en de andere modellen inbouwkeukens in onze showrooms. Aarzel niet om advies te vragen aan een van de ontwerpers van Mobalpa om uw project te verfijnen en al uw vragen te beantwoorden, van prijs tot levering.