“Onze volledig geïntegreerde keuken is functioneel én esthetisch”

mobalpa reportage Volledig geïntegreerd, onze keuken is functioneel en esthetisch

De klanten droomden van een designkeuken in hun oude gerenoveerde boerderij. Maar ze wilden ook een warme uitstraling én een ruimte aangepast aan hun levensstijl. Ze kozen voor een donkere kleur. Met een vleugje sepia en afgewerkt met messing. Resultaat? Een elegante en moderne keuken.

De visie van de architect

De inrichting van een ruimte is heel belangrijk. In deze woning was er eigenlijk geen sprake van een keuken. De ruimte is volledig hertekend. Er werd een scheidingswand weggehaald en de keukendeur verdween om een grote open keuken naar de eetkamer te creëren.

De wens van het koppel? Optimaal gebruikmaken van de leefruimte en de woonkamer.

Aandacht voor opbergruimte en werkblad

Waarom een groot werkblad? Om genoeg plaats te hebben en samen te kunnen koken zonder elkaar in de weg te lopen. De kastenwand biedt voldoende opbergruimte en alle huishoudapparaten kunnen erin worden geïntegreerd.

De laden en uitschuifbare binnenladen onder het werkblad van het kookeiland maken de inrichting helemaal af.

Het meubelstuk biedt niet alleen extra opbergruimte en een nis, het creëert ook een scheiding tussen de keuken en de leefruimte.

De twee grote kasten compenseren ruimschoots het gebrek aan bergruimte in het huis

Oog voor kleur, design en decoratie

De gekozen kleuraccenten – sepia voor de meubels en grijsbeige voor het kookeiland – passen perfect bij elkaar. De grepen van messing maken de ruimte af. De keukenachterwand en de legplanken kregen de kleur sigaarkleurig eikenhout. De mengkraan en de dampkap zijn uitgevoerd in de kleur zwart voor een heel eigentijds design. Alleen het lichte werkblad contrasteert met de rest van de keuken.

De inrichting van de eet- en woonkamer ademt een groene, bijna organische bohemiensfeer. De vrij neutrale kleuren en natuurlijke materialen, zoals het rotan, geven de ruimte een zachte, warme uitstraling.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

  • Sfeer IconischKeuken Sfeer Iconisch Gevernist mat zwart lineare anordnung mit kookeiland LM
  • Sfeer ImagineKeuken Sfeer Imagine Mat terracotta

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Een halfopen keuken 

“Onze volledig geïntegreerde keuken is functioneel én esthetisch”

Uniek zoals jij.

De verlangens van het echtpaar

Toen de klanten hun intrek namen in een atypisch appartement - een oude gerenoveerde boerderij - droomden ze van een designkeuken die warm was en aangepast aan hun levensstijl. Een van de voordelen van een keukenontwerper is dat u altijd ideeën in overvloed heeft en zelf het plan van uw toekomstige keuken kunt uittekenen. Qua stijl is gekozen voor een donkere kleur, niet helemaal zwart, met een vleugje sepia verrijkt met messing, voor een elegante en moderne keuken. 

Het technische gezichtspunt

Er zijn keukens waarvoor de indeling van de ruimte een essentiële eerste stap is. In het huis van het jonge stel was de keuken bijna onbestaande. Dus werden de volumes heroverwogen. Er werd een tussenwand neergehaald en de keukendeur werd verwijderd. Zo werd een grote opening gecreëerd in de eetkamer die uitkijkt op de woonkamer, aan de andere kant van het glazen dak dat de scheidingswand vervangt. Alles hier is ontworpen om de woonkamer en de zitkamer optimaal te benutten.

Naast de technische beperkingen in verband met de indeling, heeft de klant ervoor gekozen om op de dragende muur links van de keuken een kastenwand te plaatsen. En rechts, onder het raam, is er een kookeiland, als een bar, die de keuken scheidt van het eet- en woongedeelte.

Voorrang voor opslag en werkblad

Het uitgangspunt was om zoveel mogelijk werkblad aan de zijkant van de keramische spoelbak te hebben, inclusief een grote kom en een afdruiprek. Een groot werkblad, maar vooral een met verschillende opbergruimten, zodat de klanten samen kunnen koken zonder elkaar in de weg te lopen.

Door ruimte vrij te maken, konden in de kasten ook alle apparaten worden geïntegreerd, bestaande uit een grote koelkast, een vriezer, een oven en een magnetron. De twee grote kasten bieden veel bergruimte en maken het gebrek aan bergruimte in huis meer dan goed.

Onder het kookoppervlak van het eiland maken twee schuifladen en twee grote deuren, met een Engelse lade en een schuiflade, de keukenindeling compleet.

Een tweedeurskast met een nis die uitkijkt op de eetkamer biedt extra bergruimte.

Kleur, ontwerp en decoratie

Bij de keuze van de kleuren voor deze keuken is gestreefd naar een grote uniformiteit. Het meubilair varieert van sepia tot grijs voor het eiland. Het dressoir en de legplanken zijn uitgevoerd in sigaar-eiken, en de mengkraan en afzuigkap zijn zwart, voor een zeer eigentijds design. Alleen het lichtgekleurde werkblad contrasteert met de rest van de keuken; het geheel wordt elegant onderstreept door de messingkleurige handgrepen die bij de hanglampen passen.

Boven het werkblad zijn decoratieve planken bevestigd, waaronder een zwarte metalen plank die doet denken aan het glazen dak. Ideaal voor het opbergen van mooie glazen en het uitstallen van losse potjes. Een draadelement dat nog meer grafische stijl in de keuken brengt.

Tenslotte geeft het decor van de eetkamer en de woonkamer een plantaardig, bijna organisch en licht bohemien tintje aan de ruimte. Met vrij neutrale kleuren en natuurlijke materialen zoals rotan is de kamer zacht en warm. Perfect om naar muziek te luisteren of inspiratie en ideeën op te doen voor het tekenen.