“Verrassend veel mogelijkheden op het gebied van personalisatie en creativiteit”

De bekende Franse biatleet Martin Fourcade wilde het interieur van zijn gezinswoning volledig herzien. Als bekende persoon beschouwt hij zijn woning als een toevluchtsoord en een intieme plek die bij hem past en waar hij tot rust kan komen.

Een open en kleurrijke keuken met verzorgde details

Dankzij de greeploze fronten en ingebouwde huishoudapparaten oogt deze keuken heel discreet. Het centrale kookeiland speelt met verschillende oppervlakken: de open nis is geschikt voor decoratieve voorwerpen en de eethoek met twee barstoelen nodigt uit tot gezellige gesprekken. Aan de kant van de schuifdeuren bevinden zich de kookplaat en de oven waarmee het gezin uitgebreid kan koken.

Hoogwaardige en onopvallende keukentoestellen

Decoratietip: ga voor kleur in de keuken. De ontwerpers van Mobalpa geven u graag advies.

Cocoonen in de ouderslaapkamer

Het adembenemende uitzicht wordt prachtig geaccentueerd door het grote raam tegenover het bed op de juiste manier te benutten. Langs deze opening is een boekenkast op maat ingericht: de afwisseling tussen open en gesloten nissen geeft ritme aan de kamer zonder de rustgevende sfeer te verstoren. 

De badkamer vlak naast de ouderslaapkamer is een oase van rust. De grote badkuip nodigt uit tot ontspanning. De kleerkast op maat loopt van vloer tot plafond en biedt enorm veel opbergruimte.

Houttinten

Gepersonaliseerde kinderkamers

Martin Fourcade wilde een gepersonaliseerde slaapkamer voor elk van zijn twee dochters. De ene dochter koos voor een meubelset met poederroze fronten, de andere voor saliegroene meubels. Beide kamers hebben dezelfde grepen van messing, het verbindende element tussen de twee werelden.

Oog voor detail

De ontwerpster van Mobalpa aan het woord

Het ontbrak Martin Fourcade en zijn partner niet aan ideeën voor de nieuwe inrichting van hun huis. De verwachtingen waren hoog, aangezien hun inrichtingsproject al een aantal jaren op stand-by stond. We hebben er alles aan gedaan om hun wensen te vervullen en deze om te zetten in een inrichting die zowel esthetisch als praktisch is

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

  • Sfeer SignatureKeuken Sfeer Signature Mat nachtblauw lineare anordnung mit kookeiland
  • Kiffa - Reflectie Kast Sfeer Kiffa - Reflectie Mat zwart LM
  • ImagineBureaumeubel Sfeer Imagine Mat terracotta
  • PoederzachtSlaapkamer Sfeer Poederzacht Mat greige LM

Een blauwe keuken voor de woning van Martin Fourcade

Een trendy blauwe keuken

In de bergen rondom het meer van Annecy ligt de woning van Martin Fourcade en zijn gezin. Het huis beschikt over een uitzonderlijk uitzicht op het omringende landschap. De woning moest echter volledig gerenoveerd worden om aan alle criteria van hedendaagse esthetiek en modern comfort te voldoen. Martin Fourcade en zijn partner hebben lang nagedacht over dit renovatieproject. Uiteindelijk hebben ze besloten om met Mobalpa in zee te gaan. De woning moest volledig heringericht worden, en de keuken was de ruimte waar alles begon. Hoe is deze keuken tot stand gekomen en waarom is er gekozen voor een blauwe kleur? Lees hieronder meer over het verloop van de herinrichting. 

In welk stadium kiest u de kleur van een nieuwe keuken? 

Bij de herinrichting van een keuken is het belangrijk om goed na te denken over de stijl van de nieuwe keuken. In dit eerste stadium kunt u uw fantasie de vrije loop laten: alles kan en alles mag! U kunt inspiratie opdoen aan de hand van foto’s en in de showrooms: de stijl (modern, klassiek, hedendaags enz.), inrichting (kookeiland, keuken in U-, I- of L-vorm), uitrusting (ingebouwde apparaten, verlichting) en kleur (blauw, wit, zwart, hout enz.) zijn volledig vrij te kiezen. 

Martin Fourcade en zijn partner hadden al talloze ideeën toen ze bij Mobalpa te rade gingen. Tijdens hun afspraak met de ontwerpster van Mobalpa werden hun wensen gekanaliseerd en omgezet in een uitvoerbaar project. Het koppel was meteen weg van de sfeer Signature. De ontwerpster van Mobalpa heeft op basis van deze sfeer een gepersonaliseerde inrichting voorgesteld die rekening houdt met hun smaken en de rest van het interieur. De kleur blauw is in dit stadium van het project gekozen.

Hoe kiest u de kleur van een nieuwe keuken?

De kleur van een keuken kies je niet zomaar. De keuken is een ruimte waarin het ganse gezin samenkomt. De kleur van de keuken moet dus uitnodigend zijn en de decoratie moet bij iedereen in de smaak vallen. 

Aangezien de keuken dagelijks wordt gebruikt, kiest u het beste een kleur die u niet gauw beu wordt. Een trendkleur is alleen een goed idee als u de kleur écht mooi vindt. Stel uzelf de vraag: zal ik deze kleur over een jaar nog altijd even mooi vinden? Voldoet deze decoratie echt aan mijn smaken en voorkeuren of word ik beïnvloed door de trend van het moment? 

De kleur van een keuken is ook een manier om iets uit te drukken. Een rode keuken geeft energie, een witte keuken brengt tot rust. De kleur nachtblauw, zoals in de keuken van Martin Fourcade, tovert de keuken om tot een chique en verfijnde ruimte.

Tot slot moet u ook nadenken over het gebruik van de kleur in de ruimte: krijgen alleen de meubelfronten deze kleur? Of moeten we de muren herschilderen? Past de kleur bij de reeds aanwezige kleuren? In de keuken van Martin Fourcade is nachtblauw de overheersende kleur. Om meer diepte de creëren, wordt de kleur gecombineerd met het zwart van de greeploze profielen. De twee dicht bij elkaar liggende kleuren zorgen voor een elegante uitstraling. Het resultaat is een haast monochrome keuken waarin het accent op design en details ligt.

Welke afwerking past bij de kleur van een nieuwe keuken?

Wanneer de kleur is gekozen, blijven de accenten over. Kiest u het beste voor een satijnglansafwerking die het licht weerkaatst? Of toch eerder een moderne matte afwerking? In deze blauwe keuken zorgt het Fenix-materiaal van de fronten en het werkblad voor een decoratief effect. De fluweelachtige, matte designafwerking laat de blauwe kleur tot zijn recht komen.

Kom net als Martin Fourcade de keukenmodellen in onze showrooms ontdekken. Vraag zeker het advies van de ontwerpers van Mobalpa. Ze zijn er om uw project op punt te stellen en al uw vragen te beantwoorden, van de prijs tot de levering.


 

Verbergen