Functionele, gebruiksvriendelijke en design keuken Mobalpa

"We wilden een functionele en gezellige designkeuken"

De klanten wilden meer bewegingsvrijheid in hun nieuwe appartement. Hoe? Door wanden weg te halen. Ze hebben hun droom waargemaakt: een open keuken naar de leefruimte en - heel belangrijk - met een bargedeelte Uitdaging gelukt voor deze gezellige en functionele keuken.

Een lineaire opstelling met strakke lijnen

Visueel 01 Een lineaire opstelling met strakke lijnen
Een fresco in de kleuren zwart en wit bakent de eetruimte af.
Visueel 02 Een lineaire opstelling met strakke lijnen

De uitdaging? Een koelkast, vaatwasser, oven, spoelbak en wasmachine allemaal tegen één muur plaatsen. Alles mooi afgewerkt met een I-quartz-werkblad in de kleur wit. De strakke vormgeving wordt nog versterkt door het contrast tussen de zwarte kleur van de muur en het wit van de fronten met geïntegreerde handgrepen van rvs.

Het idee van de ontwerpster? 

De ingebouwde wasmachine onder het werkblad. En niet te vergeten de wijnkoelkast, voor een vleugje design in deze verder sobere keuken. Maar ook opbergruimte in de hoogte, met geïntegreerde spots voor meer licht op het werkblad.

De gezelligheid van een keuken met kookeiland en bar

mobalpa De gezelligheid van een keuken met kookeiland en bar

Daarnaast had het koppel nóg een wens. Voldoende plaats om te kunnen koken en bij een glas wijn hun toekomstige reizen te plannen. Er werd dus gekozen voor een kookeiland met verhoogd snackwerkblad. De kookplaat in de kleur wit loopt naadloos over in het werkblad. Er is ook voldoende op maat gemaakte opbergruimte voorzien.

Een ontmoetingsplek creëren

De ontwerper aan het woord

mobalpa credenza en meubels
mobalpa keukenmeubelen met oven en buffetkast

Het leek voor de hand te liggen om de niet-dragende muren te verwijderen. De keuken, hal en woonkamer werden opengemaakt om licht binnen te laten en de ruimte te vergroten. En dan? De beste inplanting bedenken voor de nieuwe oppervlaktes. En altijd rekening houden met voldoende circulatieruimte.

Harmonieus, ook in de badkamer.

Harmonieus, ook in de badkamer Visueel 01
Harmonieus, ook in de badkamer Visueel 02

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Een realisatie 

Winkelfiche bekijken

Modellen in het verslag

  • Sfeer Essentie
    Keuken Sfeer Essentie Gevernist mat polair wit met kookeiland LM
  • Sfeer Signature
    Keuken Sfeer Signature Mat nachtblauw lineare anordnung mit kookeiland LM

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Opgeleide ontwerpers
  • Een enkel aanspreekpunt
  • Project op maat

We wilden dat onze keuken functioneel, maar tegelijkertijd vriendelijk en stijlvol zou zijn.


De verlangens van de klanten


De bergen, de natuur en de grote open ruimten maken deel uit van hun dagelijks leven. Een gevoel van vrijheid dat zij zelfs in hun flat, die naar hun smaak te afgesloten is, zouden willen vinden.
Het echtpaar hebben vanaf het begin hun wens geuit om meer te hebben dan alleen een keuken. Ze dromen allebei van een woonkamer met een gezellige hoek en een bar. Een praktische keuken, met een vloeiende circulatie; vrijheid en functionaliteit, de vergelijking was gemaakt.


De mening van de keukenontwerpster


Voor it lag het voor de hand om het echtpaar voor te stellen de niet-dragende muren tussen de keuken, de gang en de woonkamer te verwijderen. Dit was een essentiële eerste stap in het binnenlaten van licht en het vergroten van de ruimte. En dan? Om gebruik te maken van de nieuwe volumes om de beste indeling te bedenken, waarbij de circulatie wordt bevorderd.
Een lineaire layout met strakke lijnen.


Het vernuft zat hem in de plaatsing van de koelkast, de afwasmachine, de oven, de gootsteen en de wasmachine op dezelfde muur, en niet te vergeten de wijnkelder, een must voor het aperitief met vrienden. Het middelpunt van het project? Het witte I-quartz werkblad, in harmonie met de mat gelakte kashmir fronten. Een zuiverheid die wordt onderstreept door het contrast van de zwarte wandkleur en de keuze van geïntegreerde handgrepen in roestvrij staal.

Het idee van de ontwerper? 


Verberg de vaatwasser onder de oven en creëer hoge opbergkasten met geïntegreerde spots voor meer visueel comfort. De laatste, zeer persoonlijke, decoratieve toets is van de klanten. Een zwart-wit fresco, gebaseerd op een van hun reisfoto's, creëert een unieke sfeer en bepaalt het eetgedeelte.
De gezelligheid van een keuken met eiland en bar 
Een andere wens van het stel: voldoende ruimte hebben om hun maaltijden te bereiden. En indien mogelijk, om een plaats te creëren die gewijd is aan uitwisselen en delen.
Het is dan ook niet meer dan normaal dat een centraal eiland werd geplaatst tegenover de eetkamer en de woonkamer. Een eiland met een witte kookplaat, die opgaat in het werkblad (ook in wit marmertint I-quartz), en met talrijke op maat gemaakte opbergmeubels.


Uittrekbare laden met geïntegreerde handgrepen aan de ene kant, en openslaande deuren zonder handgrepen aan de andere kant. Maar dit centrale eiland met bar zou niet perfect zijn geweest zonder het praktische en het natuurlijke tintje van zijn verhoogde houten snacktafel.
Ideaal om te genieten van een glas wijn en te praten over toekomstige reizen.
 
Keuken Mélia kashmir mat gelakt - Handgreep Philia roestvrij staal - Werkblad I-quartz Pierredeplan Olympe Statuario Maximus - Magasin Mobalpa 

Harmonie... zelfs in de badkamer.