“Onze designkeuken”

pontarlier mobalpa

Een ommetje door een Franse streek, waar we een keuken met een adembenemend uitzicht op de bergen ontdekken. Onze klanten wilden een ontwerp dat was aangepast aan de speciale vorm van de ruimte. En ze wilden natuurlijk ook samen met familie en vrienden gezellig kunnen eten, drinken en praten.

Een strakke stijl

pontarlier mobalpa
pontarlier mobalpa

Het koppel had een vrij duidelijk idee van hun toekomstige keuken, met het grote ‘kathedraalraam’ als uitgangspunt. Hun verwachtingen? Op het verlanglijstje stonden lange werkbladen, een kookeiland om te koken, huiswerk te maken en samen te tekenen, opbergruimte, een aan het zicht onttrokken deur, esthetiek en gebruiksgemak.

Decoratietip: de elegante combinatie van zwart en rvs

Verfijnde details

pontarlier mobalpa
pontarlier mobalpa
pontarlier mobalpa
De hoekpoten van het kookeiland optimaliseren het aantal zitplaatsen

Het gezellige werkblad van het kookeiland is van natuursteen, een sterk en duurzaam materiaal, en biedt plaats aan een gemengde kookplaat (gas en inductie). Ruimtebesparende tips: een geïntegreerde telescopische dampkap in het werkblad en een draaibaar stopcontact.

De Mobalpa-ontwerper aan het woord

Julien, Mobalpa

Gaëlle en Bertrand hadden de inrichting van hun keuken al precies voor ogen. Voor het ontwerp heb ik alles tot op de millimeter afgepast en dan vooral voor het keukenblok dat de contouren van het dak volgt. Maar ook voor het werkblad van rvs, uitgelijnd met het raam en geïntegreerd in de houten bekleding van de muren.

Nog een bijzonderheid: een directe toegang tot de voorraadruimte via het keukenblok met opbergkasten. Hiervoor werd speciaal een aan het zicht onttrokken draaideur op maat gemaakt.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Een realisatie 
Mobalpa Pontarlier

Winkelfiche bekijken

Al onze keukenmodellen

  • Sfeer SignatureKeuken Sfeer Signature Mat nachtblauw lineare anordnung mit kookeiland
  • STUDIO TECHNO SFEER Keuken Studio techno sfeer Metallic geborsteld LM
  • Sfeer SereneSfeer Serene L-vormig LM
  • Sfeer EsthetiekKeukens Sfeer Esthetiek Hoogglansgelakt basalt mit kookeiland LM

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Een keuken in zwart en grijs

Onze klanten tonen de inrichting van hun moderne keuken, de belangrijkste ruimte van hun houten architectenwoning in het oosten van Frankrijk tegen de Zwitserse grens. Het koppel is gepassioneerd door interieurdecoratie en landschapsarchitectuur en heeft een hart voor het milieu. Ze droomden van een keuken met uitzicht op het bos en de steeds veranderende kleuren van de bergen, van lentegroen naar winterswit. In deze ruimte met een wat ongewone vorm wilden ze graag een designkeuken. Ze kozen voor keukenmeubels in een strakke stijl in de kleuren zwart en rvs-grijs – een gedurfd contrast tussen design en authenticiteit. Als er veel licht is, lijken de muur en het plafond van naturel licht hout bijna wit.

 

Een industriële keuken in art-decostijl

De keuken van onze klanten is een mooi voorbeeld van een keuken met een ingenieus ontwerp, van de vloer tot het plafond. De meubels in gevernist mat zwart uit de Melia-collectie gaan mooi samen met het grijs van de Niobe-fronten in rvs-decor. Het kookeiland heeft een werkblad van zwarte natuursteen met grijze accenten, terwijl voor het werkblad in de voorbereidings- en spoelzone is gekozen voor gepatineerd rvs in de kleur grijs. Deze zone is uitgerust met een gegoten spoelbak en druipvlak van rvs, terwijl het keukenraam dienstdoet als keukenachterwand.

De sobere decoratie en moderne stijl vinden we ook terug in de keuze voor de grepen. Profiel in rvs-grijs voor de onderkasten en Soline-greep in rvs-grijs voor het zwarte keukenblok. De vloer van de keuken is volledig in grijs gewaxt beton – een zeer duurzame, onderhouds- en milieuvriendelijke keuze.

 

Een interieurontwerp op maat

Deze keuken kreeg een heel eigen inrichting, die optimaal rekening houdt met de speciale vorm van de ruimte. Het ‘kathedraalraam’ mag dan wel het centrale element zijn, het vormde een hele uitdaging voor de inrichting van de keuken. Het zwarte keukenblok gaat harmonieus samen met de zwarte muur van de trap en het zwarte krijtbord van het hoekelement, een ideaal geheugensteuntje voor het hele gezin. Allemaal decoratieve ideeën die terug te vinden zijn op Pinterest.

De keuken is ingericht met laden in grijs rvs-decor, diepe schuifladen of binnenladen, laden voor potten en een meubelstuk met verschillende afvalemmers om afval te kunnen scheiden. De opbergkast in de hoek heeft een vouwdeur waarachter de koffiemachine staat, met directe toegang tot het grijze werkblad van rvs. Een aan het zicht onttrokken draaideur in het zwarte keukenblok geeft toegang tot de voorraadruimte naast de keuken. De vaatwasser en oven zijn op ergonomische hoogte geplaatst voor meer gebruiksgemak. Boven de gemengde kookplaat van het keukeneiland is een telescopische dampkap geïntegreerd.

 

Ongewone decoratie en uitgekiende kleurkeuze

Onze klanten kozen niet voor een keuken in wit en hout, nochtans een grote trend op Pinterest. Voor dit gedeelte van de woning wilden ze meubels in industriële stijl en verschillende kleuren: grijs, gevernist mat zwart, naturel hout aan de muren en een meubelstuk van een Zweedse ontwerper in het geel. De drie lampen aan het houten puntdak zorgen voor een vintage uitstraling. De decoratieve ruwe stronk verwijst naar de omringende natuur en doet tegelijk dienst als kruk.

Ook de keuze voor rvs en het gebrek aan een keukenachterwand geven deze eigentijdse keuken een apart decor, nog versterkt door de afwezigheid van wit of tegels voor de vloer en keukenachterwand. Deze keuken weerspiegelt de persoonlijkheid van de eigenaars, liefhebbers van kunst, decoratie en natuur.