"Onze favoriete blauwe keuken"

mobalpa Onze favoriete blauwe keuken

Het stel wonen met hun twee kinderen in een mooi appartement in de Bourgogne. Ze wilden hun keuken volledig herinrichten. Ook wilden ze hun badkamer gezelliger maken en een dressing inrichten in de aangrenzende kamer.

Een elegante designsfeer

Een verfijnde, blauwe keuken stond hoog op het lijstje. Rond het centrale kookeiland kan het gezin samen koken of vrienden ontvangen. Deze designkeuken heeft ook talloze praktische opbergmogelijkheden. De Signature-keuken wordt in de verf gezet door de glaspartij in art-decostijl. Deze scheidingswand zorgt voor een vrije uitkijk op de eetkamer met zijn houten en witte tinten.

Decoratietip: een keuken in boogvorm zorgt voor een knus effect.

Inrichting op maat

Greeploze profielen in de kleur matgelakt zwart.

De strakke afwerking van deze keuken benadrukt de elegante materialen. De twee kolomkasten aan weerszijden vormen een boog boven drie bovenkasten. Met deze inrichting heeft elk gezinslid voldoende opbergruimte.

De ontwerper aan het woord

Het echtpaar wilde een centraal kookeiland. De uitdaging is dan om het eiland zo functioneel mogelijk te maken. Dit kookeilandje doet dienst als afwashoek, kooktafel, bar en dientafeltje. Bovendien biedt het veel bewegingsvrijheid en zorgt het voor een vleugje gezelligheid in de keuken. Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte? Door een grote spoelbak met een klein druipvlak en verwijderbaar rooster te kiezen.

Een badkamer met fluwelen uitstraling

Meubel in de kleur mat tamariskroze, grepen van koperkleurig messing en werkblad van marmerkleurig Quartz.

Een hoge dressing op maat

In grote dressing van de slaapkamer komt het tamariskroze van de badkamer terug. De ruimte heeft dezelfde kleur en dezelfde grepen van messing. De drie spiegeldeuren maken de ruimte optisch groter en accentueren de hoogte van de kasten onder het plafond.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

  • Sfeer SignatureKeuken Sfeer Signature Mat nachtblauw lineare anordnung mit kookeiland
  • Sfeer ImagineKeuken Sfeer Imagine Mat terracotta
  • Sfeer BlackKeuken Sfeer Black Gevernist mat zwart met kookeiland

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Moderne keuken met eiland

Een flat met karakter, met oude houten vloeren. Het echtpaar wilde de indeling van hun keuken heroverwegen. Maar ook om het ontwerp van de badkamer te veranderen en om meer bergruimte in de slaapkamer te hebben. Hun verwachtingen: een moderne, decoratieve keuken. Met een centraal eiland voor maaltijden of drankjes na het werk. Een praktische leefruimte voor het dagelijkse leven met hun twee kinderen, en een ontwerp dat contrasteert met dat van meer traditionele keukens.

Een elegant ontworpen keuken

Voor de keuken werd de klant verliefd op de diepblauwe monochrome afwerking van Fenix. Het was het Signature model dat ze ontdekte op sociale netwerken. Te midden van een enorme keuze aan keukens, ook die in winkels, viel haar oog op deze keuken met een centraal kookeiland. Zij wilde andere kleuren durven gebruiken dan het ultramoderne wit en hout van designkeukens.

Dit keukenmodel met een greeploos centraal eiland is zeer modern. De Luxe Line afwerking van de meubelen, met mat zwart gelakte groeven, geeft het een elegante stijl. Perfect in harmonie met het glazen dak in art-decostijl dat uitkomt op de aangrenzende kamer.

Met zijn blauwe Fenix laminaat werkblad, zijn centrale eiland en zijn wijnkelder, is de indeling van de ruimte bijzonder goed doordacht. De plattegrond van de keuken is boogvormig. Twee kolommen van bovenkasten, ingebouwd in een frame, ontmoeten elkaar. De indeling biedt veel bergruimte, vooral voor de boodschappen. In het midden, 3 bovenkasten met geïntegreerde afzuigkap. Een originele indeling voor zeer cocooning keukens.

Een centraal eiland met werkblad

Onder de in de winkel gepresenteerde keukens is dit model Signature ook aantrekkelijk vanwege zijn indeling met een eiland en zijn talrijke opbergruimten. Door te kiezen voor een centraal eiland met een wasgedeelte kan het werkbladoppervlak aan de kookzijde worden geoptimaliseerd. In keukens van deze omvang kan een centraal eiland meerdere functies hebben. Het kan een voorbereidingsruimte, een eetruimte, een serveergedeelte of een kookruimte zijn. Hier heeft de keukenindeling het mogelijk gemaakt de spoelbak en vaatwasser in het centrale eiland te integreren. Een spoelbak met een grote kom en een kleine afdruipbak met een rooster om de ruimte te optimaliseren.

Dit kleine eiland vergemakkelijkt de circulatie en brengt een vleugje gezelligheid in de kamer.

De vloer bestaat uit witte visgraattegels, die contrasteren met de houtkleur van de vloer in de eetkamer. Net als het wit van de terracotta-effect credenza. Een modern tintje dat ook herinnert aan de oude familiekeukens.

Voor de apparatuur wilde het echtpaar een mix van modern en vintage design met een zwarte kookplaat, oven en magnetron met retro knoppen. Een stijl uit de jaren 1950 voor gepersonaliseerde keukens, die ook te zien is in de kleine apparaten links van de inductiekookplaat.

Een badkamer met een fluwelen sfeer

In deze kleine kamer, die grenst aan de ouderslaapkamer, is de badkamer geïnspireerd op het model dat in de winkel wordt gepresenteerd. In tegenstelling tot de houten vloer zijn de onderkasten onder de wastafels uitgevoerd in mat tamarisk roze melamine. De grepen zijn van verkoperd messing, evenals de mengkraan. En het werkblad is in zwart marmer-effect kwarts.

Opbergruimte: een op maat gemaakte kleedkamer

Met zo'n hoog plafond wilde de klant de bergruimte in de slaapkamer optimaliseren. Ze wilde geen meubels in de kamer. Dus de kleedkamer optie was snel gekozen. In hetzelfde Kiffa tamarisk roze model, met messing handgrepen, kan deze grote kleedkamer alle kleren van het koppel opbergen. Het vergroot ook de kamer, met zijn 3 spiegelende deuren die de houten vloer weerspiegelen.