“Ruimte, comfort, design ... Ik hou echt van mijn nieuwe keuken!”

De klanten wilden een open, moderne en strakke keuken, in dezelfde stijl als hun grote moderne woning. Hun verwachtingen? Een nieuwe inrichting voor meer gebruiksgemak en gezelligheid.

De elegantie van een keuken met een stijlvolle decoratie

Een groene muur creëert een gezellige plek om te cocoonen, met een bank waar het heerlijk vertoeven is.

Dit koppel met een passie voor kunst wilde graag een keuken die hun persoonlijkheid weerspiegelt. Hun voorkeur ging uit naar meubels in de kleur wit. Ook de Quartz-werkbladen zijn in het wit. Het licht wordt dus voldoende gereflecteerd. En de kleur brons van de nis van het kookeiland vinden we terug in de betegeling.

Decoratietip “Contrasten benadrukken de grote ruimtes van deze woning.”

De ontwerpster aan het woord

De nieuwe keukeninrichting bestaat uit vier ruimtes. We zijn begonnen met het verwijderen van de scheidingswand. We hebben een kookeiland gecreëerd mét eettafel. Vervolgens hebben we de kook- en voorbereidingszone verplaatst en uitgerust met een onderbouwspoelbak en een ruim werkblad. Achteraan is een ruimte ontworpen om de wasruimte af te scheiden. Aan de linkerkant, in het verlengde van de woonkamer, bevindt zich een ruimte met een bank met diepe schuifladen, kolomkasten met voldoende opbergruimte in de binnenladen, een wijnkast, een oven, een microgolfoven en de koelkast.

Carte blanche voor de boekenkast en slaapkamer

Los nichos abiertos permiten mostrar la decoración.

De collectie Mélia in de kleur wit komt terug in de boekenkast met open nissen en in de hoofdslaapkamer, waar de opbergruimte onder het schuine dak op maat is gemaakt. Hangruimte en legplanken wisselen elkaar af, mooi weggewerkt achter draaideuren.

Een realisatie 

Winkelfiche bekijken

Onze modellen

  • WINTERTUIN SFEER
    Keuken Wintertuin Sfeer Forestgebeitst eikenhout LM
  • Sfeer Noordelijk
    Keuken Sfeer Noordelijk Gestructureerd essenhout uitgerust in lineair met kookeiland LM
  • Sfeer Essentie
    Keuken Sfeer Essentie Gevernist mat polair wit met kookeiland LM
  • Sfeer Elegante
    Keuken Sfeer Elegante Mat wit marmer gerangschikt in een L-vorm LM
  • Sfeer PUUR Natuur
    Keuken Sfeer Natuur Hoogglans wit lineare Anordnung mit kookeiland LM
  • Sfeer Groene
    Keuken Sfeer Groene aménagée en U Synchroon naturel eikenhout LM

Een klantenkoppel heeft ons verwelkomd in hun prachtige woning met heel eigentijds design. De witte open keuken van hun woning werd volledig gerenoveerd. De ontwerpster heeft de ruimte helemaal heringericht. De vorige keuken met houten meubels was behoorlijk verouderd en paste niet langer bij hun levensstijl. Het koppel wilde de ruimte en het volume van hun mooie architectenwoning optimaal benutten. Ze wilden een open keuken naar de eet- en woonkamer, met een groot werkblad en een kookeiland,  waar ze in een grote ruimte gezellig van een drankje konden genieten. Het ontwerp moest strak zijn, zoals in de woonkamer: wit, een vleugje brons en een groene muur aan de kant van de tuin en de houten chalet.

 

Nieuwe inrichting van het keukengedeelte

Het koppel kreeg verschillende voorontwerpen voorgelegd alvorens het definitieve plan voor de open keuken goed te keuren. De hele inrichting van deze toekomstige open ruimte naar de woonkamer werd grondig aangepakt. De scheidingswand werd verwijderd om de gesloten keuken te veranderen in een open witte keuken. Achter de kookruimte werd een gesloten ruimte ingericht als wasplaats. Deze is toegankelijk via een trendy schuifdeur met rails, die de technische ruimte aan het zicht onttrekt en tegelijk de keuken karakter geeft.

Het grote kookeiland, dat twee ruimtes bedient, valt onmiddellijk op bij het betreden van deze open ruimte naar de woon- en eetkamer. Een heel gezellig kookeiland met een ruim werkblad en een eettafel voor een koffie met vrienden of het ontbijt. Dit centrale element deelt de ruimte in de woning op. De witte open keuken naar de woonkamer is een echte leefruimte geworden en past helemaal in de huidige trend van keukens waarin wordt gekookt én geleefd.

 

Gebruiksgemak en design van tijdloos wit

Onder en achter de voorbereidingszone van het kookeiland werd voldoende opbergruimte voorzien. De meubels van de collectie Mélia in de kleur gevernist mat wit over de volledige hoogte zijn uitgerust met draaideuren en Pure line-grepen in de afwerking rvs, elegant en discreet. Onder het witte Quartz-werkblad bevinden zich de laden voor potten en diepe schuifladen.

De spoelbak met onderbouwwasbak en het kookgedeelte zijn geoptimaliseerd voor een zo groot mogelijke voorbereidingszone. De witte keukenachterwand en het witte werkblad zijn beide van Quartz.

Aan de linkerkant zorgt een atypische ruimte, zoals we ze graag hebben in grote keukens, voor de verbinding met het woonkamergedeelte. Er is een bankje met diepe schuifladen voorzien, waardoor een gezellige plek om te cocoonen ontstaat. In het verlengde bevinden zich aan weerszijden van de goedgevulde wijnkast kolomkasten met voldoende opbergruimte in de binnenladen. Het ontwerp voorzag hier ook plaats voor de oven, microgolfoven en koelkast.

 

Gebruiksgemak gecombineerd met een strak decor

De klant mag dan wel van koken houden, ze heeft ook een uitgesproken voorkeur voor een elegant decor. In de strakke keukens die haar voorkeur wegdragen, wil ze geen houten meubels, maar een volledig witte open ruimte naar de eet- en woonkamer. Ze heeft er dus voor gekozen een ruimte te creëren die haar persoonlijkheid weerspiegelt. Er werden overal edele en elegante materialen gebruikt, zoals deze nis in brons die afgestemd is op de betegeling.

 

Estheticisme, zelfs voor de boekenkast en in de slaapkamer

We verlaten de eet- en woonkamer en begeven ons naar het gedeelte met de slaap- en badkamers. Ook de brede gang die naar de slaapkamer leidt, werd ingericht met de collectie Mélia. De klanten hebben de ontwerpster carte blanche gegeven  voor deze boekenkast met open nissen.

De opbergruimte in de slaapkamer is op maat van het schuine plafond gemaakt. Een volledige muur met opbergruimte waarin hangruimte en legplanken elkaar afwisselen, met een nis voor de televisie.