«We hebben gekozen voor esthetiek en originaliteit »

reportage client mobalpa cuisine

De klanten wonen in een karakteristiek huis met hoge plafonds. Hun wens? Een elegante en functionele keuken. Met eethoek voor een snelle hap.

Een uitgepuurde stijl waarin de kleur blauw domineert

Het koppel wilde graag een gestileerde keuken, die zou passen bij de opvallende zwart-witte dambordblokjes op de vloer. Er werd al snel gekozen voor een donkere, blauwe kleur. Het keukenachterwand en het witte keramische werkblad doen dit blauw nog beter uitkomen. Het contrast met het hout – in de kleur naturel eikenhout – verleent de ruimte een warme sfeer.

Decoratietip: een houten omlijsting en een greeploos systeem voor meer karakter.

Oog voor opbergruimte

Een op maat gemaakt meubelstuk in de hal van de woning zet de toon.

Onder de twee werkbladen bevinden zich opbergkasten en drie laden, waarvan één grote voor potten. In het midden vormen de bovenkasten een decoratieve nis. Achteraan bevinden zich een ingebouwde koelkast, traditionele oven en microgolfoven.

De ontwerper aan het woord

De grootte van de ruimte maakte deze ongeschikt voor een kookeiland. Er werd dus gekozen voor een snackwerkblad, dat meteen ook de scheiding met de eetkamer vormt. Nog een voordeel? Het zorgt voor meer circulatieruimte in de keuken. Onze suggestie: de kleine accenten laminaat in naturel eikenhout op verschillende plaatsen. Hout heeft niet alleen een warme uitstraling, maar versterkt ook het blauw en verzacht de esthetische look. De houten omlijsting rond de bovenkasten onderstreept het geheel op een subtiele manier.

Onze modellen

  • Sfeer SignatureKeuken Sfeer Signature Mat nachtblauw lineare anordnung mit kookeiland
  • STUDIO TECHNO SFEER Keuken Studio techno sfeer Metallic geborsteld LM
  • Sfeer Retro chicKeuken sfeer Retro chic sikkens lak en mat zwart LM
  • Sfeer HedendaagsKeuken Sfeer Hedendaags Gestructureerde Quercy-notelaar mit kookeiland LM benl
  • Sfeer HemelrijkKeuken Sfeer Hemelrijk Gevernist mat zwart mit kookeiland LM

Een marineblauw en houten keuken

 

Bezoek de klanten in een stad van kunst en geschiedenis. In dit type huis waren de keukens helemaal niet aangepast aan het dagelijkse leven van een gezin. Daarom was het nodig de indeling van de kamer volledig te herzien. Voor de binnenhuisinrichting wilde het jonge paar echter oud en nieuw mengen, om het karakter van hun huis te behouden.

Voor dit moderne keukenproject waren de klanten op zoek naar strakke meubels. Een keuken met opbergruimte, liefst zonder handgrepen, zoals in trendy keukens.

Gepassioneerd door binnenhuisarchitectuur, hadden zij reeds een marineblauwe en houten keukenstijl gespot tussen de keukens die werden tentoongesteld in de Mobalpa-winkel in hun stad. Wat was er zo speciaal aan hun project? De hoge plafonds, typisch voor keukens uit deze periode. Zij wilden ook de vloerdecoratie van de kamer in zwart-wit geblokte tegels houden.

Wat de kleur betreft, moest de decoratie ook origineel zijn wat het meubilair betreft, in overeenstemming met het imago van hun huis. Een donkergekleurde keuken zou de decoratieve toets geven die zij wensten. De marineblauwe kleur in combinatie met het hout, contrasterend met het wit van de muren, was dus zeer welkom voor deze keuken, die nu in open verbinding staat met de woonkamer.

 

 

Ontwerp en functionaliteit van hedendaagse keukens

 

Naast de keuze van de in de winkel gepresenteerde keuken in marineblauw en houtkleur, waren de klanten op zoek naar een moderne inrichting voor hun huis. Met elegant gestileerde meubels die goed zouden passen bij het toekomstige ontwerp van de eetkamer.

Onder het witte werkblad is er veel bergruimte met laden en pannen. Boven de kookplaat bevindt zich een geïntegreerde Inbox afzuigkap, ideaal voor keukens met strakke meubels.

Achteraan zijn de koelkast, de traditionele oven en de microgolfoven in hetzelfde blauwe meubel ingebouwd.

De klanten wilden ook een eethoek die extra opbergruimte zou bieden. Maar de configuratie van de ruimte liet geen centraal eiland toe, zoals in hedendaagse keukens. Onder deze snackbar, die een scheiding vormt met de eetkamer, bevindt zich bergruimte. Net als in de entree van het huis, werden deze marineblauwe en houten meubelen op maat gemaakt. Ze kondigen de decoratietrend aan zodra je het huis binnenkomt.

Voor het dressoir en het keramische werkblad werd voor dit keukenproject wit gekozen. De witte kleur geeft nog meer helderheid aan de marineblauwe kleur van de meubelen. Er werd ook een zeer moderne antracietgrijze onderbouwgootsteen geïnstalleerd.

 

Interieur verfijnd tot in het kleinste detail

Close-up van dit houten frame rond de blauwe bovenkasten. Een houten rand die een elegant signatuur geeft aan moderne keukens. Dit detail, dat niet aanwezig was op het winkelmodel, is een echo van de centrale decoratieve nis, ook in hout. Deze kleine accenten van natuurlijk hout geven ritme aan deze keuken en brengen ook warmte aan deze grote ruimte in marineblauw.